Καταργούνται τα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα πλην των δομών υγείας

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα, Δευτέρα 27 Μαρτίου, η απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης για κατάργηση όλων των εναπομεινάντων μέτρων για την προστασία από την Covid-19, πλην ειδικών προβλέψεων που θα ισχύουν για τις δομές υγείας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ παύει και η υποχρεωτικότητα διενέργειας rapid-test για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις εξαιρέσεις που ορίζει το ΦΕΚ, για τα νοσοκομεία, τις κλινικές, τα ιατρεία, τα διαγνωστικά κέντρα, τα κέντρα αποκατάστασης και τις δομές ευπαθών ομάδων, θα ισχύουν ειδικοί κανόνες προστασίας.

Αναλυτικότερα, οι εργαζόμενοι, οι ασθενείς και οι συνοδοί στις προαναφερόμενες δομές υγείας οφείλουν να φορούν υποχρεωτικά μάσκα.

Επιπλέον, για το ανεμβολίαστο ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και υποστηρικτικό προσωπικό στις συγκεκριμένες δομές, υποχρεωτική παραμένει η χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας, καθώς και η διενέργεια δύο rapid test εβδομαδιαίως, με ίδια δαπάνη.

Σε περίπτωση που κάποιος εκ των ανεμβολίαστων εργαζομένων έχει νοσήσει, τότε για το χρονικό διάστημα ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης είναι υποχρεωτική η διενέργεια ενός rapid test εβδομαδιαίως, και πάλι με ίδια δαπάνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι ομοιότητες των υποθέσεων Μουρτζούκου και Πισπιρίγκου-Πώς ισχυρίζονταν ότι είναι «αθώες»
Ανείπωτη τραγωδία στην Ελλάδα-Πατέρας έκανε όπισθεν και σκότωσε το δίχρονο παιδί του
«Ζήλευε τα αδέλφια της»-Η μητέρα της Μουρτζούκου δήλωσε ότι υποψιαζόταν ότι είχε σκοτώσει την άλλη της κόρη
Οι θάνατοι των βρεφών της Ειρήνης την έφεραν κοντά με τη μητέρα του Παναγιώτη-Πέθανε λίγο μετά από έντονο καβγά τους
Στα «χέρια» της Αντιτρομοκρατικής η βόμβα στον Πρετεντέρη-Είχαν χαρτογραφήσει τον χώρο
Γιαγιά και εγγονή ήρθαν αντιμέτωπες με αρκούδα-«Πήδηξε τον φράχτη και βρέθηκε μπροστά μας»
Ριζική αναδιοργάνωση ιατροδικαστικών υπηρεσιών στην Ελλάδα μετά το φιάσκο Μουρτζούκου-Νεκροτομές με ΑΙ
Η άγνωστη απόπειρα δολοφονίας βρέφους, το χρονικό θανάτων των μωρών και οι καταθέσεις που έκαψαν τη Μουρτζούκου
Εγκρίθηκε από την ελληνική Βουλή η τροπολογία με τα νέα μέτρα για το μεταναστευτικό με 177 ψήφους
Η ΕΛΑΣ εκτιμά ότι η Μουρτζούκου ευθύνεται και για τον θάνατο του Παναγιωτάκη-Θέλει ολοκληρωμένη ομολογία