Την ανανέωση της θητείας του Ζερβάκη ως το τέλος Ιουνίου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος

Την ανανέωση της θητείας του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη, ανακοίνωσε και επίσημα σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης σε συνάντηση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με τον ίδιο τον Αρχηγό, στην παρουσία του Υπουργού Άμυνας Μιχάλη Γιωργάλλα.

Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπική υπό το φως της παράτασης της θητείας του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2023.

Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Εθνική Φρουρά είναι πολύ σημαντικά και τυγχάνουν αναγνώρισης.

Εξέφρασε, επίσης, την πεποίθηση ότι στο επόμενο διάστημα της θητείας του ο Αρχηγός της ΕΦ θα έχει άριστη συνεργασία και με τον νέο Υπουργό Άμυνας, σημειώνοντας ότι ο στόχος είναι κοινός. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Άμυνας υπέγραψε τη σχετική παράταση.

«Η παράταση του διορισμού του Αντιστράτηγου Ζερβάκη γίνεται με στόχο τη συνέχιση της ομαλής λειτουργίας της Εθνικής Φρουράς και στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση των διαδικασιών μέχρι τον διορισμό νέου Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Κατά τη συνάντηση, ο Αντιστράτηγος Ζερβάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης τόσο του ιδίου όσο και της Πολιτείας προς το πρόσωπό του.

Εξέφρασε, επίσης, ευχαριστίες προς τον τέως και νυν Υπουργό Άμυνας, τον Υπαρχηγό και τα στελέχη της Εθνικής Φρουράς, καθώς και το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό για την άψογη και εποικοδομητική συνεργασία που είχαν. 

Ο Αρχηγός είπε πως η Εθνική Φρουρά, ως μια από τις συνιστώσες ισχύος της Κυπριακής Δημοκρατίας, συμμετέχοντας ενεργά στην υλοποίηση της Αμυντικής Στρατηγικής της Δημοκρατίας, εκσυγχρονίζεται, μετεξελίσσεται και προσαρμόζεται διαρκώς αξιοποιώντας τις αναδυόμενες ευκαιρίες, έτοιμη για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες προκλήσεις ασφάλειας.

Αναπτύσσοντας, όπως είπε, πολυδιάστατη δράση για την ενίσχυση όλων των συστατικών μαχητικής ισχύος, στο πλαίσιο των 5 Πολιτικών του Τομέα «Ενίσχυσης Αποτρεπτικής Ισχύος-Άμυνα και Ασφάλεια» του Προγράμματος Διακυβέρνησής, επικεντρώνεται στη ενίσχυση της υλοποίησης ενός μελετημένου και ορθολογικού εξοπλιστικού προγράμματος με παράλληλη επαύξηση της διατηρησιμότητας των οπλικών μας συστημάτων, στην περαιτέρω διεύρυνση του πλέγματος των διμερών και πολυμερών στρατιωτικών συνεργασιών, στην ανάδειξη του κοινωνικού της προσώπου  αλλά κυρίως, στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της ενίσχυσης και βέλτιστης αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού της. 

Έχοντας πλήρη συναίσθηση ότι «οι καιροί ου μενετοί» «σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να αναλώνω, με τη δύναμη του Κυρίου, κάθε ικμάδα των δυνάμεων μου πιστός στον Όρκο μου και στο Χρέος μου προς του ήρωες του Έθνους μας και της ημικατεχόμενης μας Πατρίδος», είπε.

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου