Αναμένει ενημέρωση για εξέλιξη του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς ο Δήμαρχος

Ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς αναμένει ενημέρωση από το Υπουργείο Μεταφορών για τα χρονοδιαγράμματα τροχοδρόμησης των διαδικασιών για την δεύτερη φάση του έργου του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, ώστε ο αυτοκινητόδρομος να ολοκληρωθεί και να φτάσει μέχρι και την Πόλη Χρυσοχούς, λέει ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Γιώτης Παπαχριστοφή.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως αυτή την περίοδο γίνεται επικαιροποίηση της Περιβαλλοντικής Μελέτης για την δεύτερη φάση των εργασιών του αυτοκινητόδρομου Πάφου-Λεμεσού.

Όσον αφορά την πρώτη φάση, είπε ότι οι εργασίες έχουν αρχίσει και περιλαμβάνουν την κατασκευή ενός ανισόπεδου κόμβου για σύνδεση με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Πάφου, ενός κυκλικού κόμβου στην Τσάδα και ενός στο σημείο τερματισμού μετά το Στρουμπί.

Προνοείται, επίσης, η κατασκευή δύο σηράγγων μήκους 720μ. και 290μ. έκαστη, πέντε κοιλαδογεφύρων συνολικού μήκους 1.500μ., δύο υπέργειων διαβάσεων και εννέα υπόγειων διαβάσεων, συνέχισε.

Τέλος ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς σημείωσε πως λόγω της ανωφέρειας του δρόμου, θα κατασκευαστούν πρόσθετες λωρίδες κυκλοφορίας σε μεγάλο μήκος (περίπου 12 χλμ). Στο σύνολό του, ο αυτοκινητόδρομος θα είναι μήκους 31 χλμ και θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις, είπε.

Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα της επέκτασης του λιμανιού του Λατσιού ο κ. Παπαχριστοφή σημείωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη η αξιολόγηση από την Αρχή Λιμένων των υποβληθέντων οικονομικών προσφορών του διαγωνισμού για την παροχή Υπηρεσιών Συμβούλων Μελετητών για τα σχέδια και την επίβλεψη του έργου.

Ενδεικτικά σημείωσε πως το 2024 αναμένεται να αρχίσουν τα κατασκευαστικά έργα και η λειτουργία αναμένεται το 2026. Πρόσθεσε πως το έργο είναι κόστους 45 εκατομμυρίων, θα τριπλασιαστεί η χωρητικότητά του και το μέγεθος της λιμενολεκάνης και θα δημιουργηθούν 350 νέες θέσεις ελλιμενισμού νέων προτύπων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υπ. Γεωργίας: Πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικό κόσμο στο πλαίσιο ΚΑΠ
Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης
Επιτροπή στα κατεχόμενα θα εξετάσει μέτρα για την οικονομία
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους
Καταδικάζει τα ωράρια στα ΤΑΕΠ Πάφου και Πόλη Χρυσοχούς η ΠΑΣΥΚΙ
Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022
Έναρξη εκσκαφών στην Αλόα ζητούν συγγενείς τ/κ αγνοούμενων
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού