Υποδείξεις Κεραυνού προς τις τράπεζες για επιτόκια, αναδιαρθρώσεις και χρεώσεις

Σε υποδείξεις προς τις εμπορικές τράπεζες για μείωση δανειστικών επιτοκίων, μείωση των χρεώσεων αλλά και αύξηση των καταθετικών επιτοκίων προχώρησε ο Υπουργός Οικονομικών Μάκης Κεραυνός, εκφράζοντας την ελπίδα όπως σύντομα υπάρξουν αποτελέσματα, «για να μην κάνουμε άλλες σκέψεις».

Στην πρώτη παρουσία ενώπιον της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, ο κ. Κεραυνός τόνισε ότι υπό το φως της αύξησης των βασικών επιτοκίων, ήγειρε το θέμα με επιστολές τόσο προς τον Διοικητή της ΚΤΚ όσο και τις εμπορικές τράπεζες.

«Το έχω συζητήσει με τον Διοικητή και ως ΥΠΟΙΚ έχουμε κάνει σαφέστατες υποδείξεις και έχω στείλει επιστολή στον Διοικητή της ΚΤΚ με σαφέστατες υποδείξεις όσον αφορά τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων και μείωση των χρεώσεων, την αύξηση των καταθετικών επιτοκίων, εφαρμογή έγκαιρα βιώσιμων αναδιαρθρώσεων και κυρίως της κατάρτισης επιτέλους στρατηγικών κακοπληρωτών», είπε.

Σημείωσε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν όλοι οι δανειολήπτες να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο από τις εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων και από τις τράπεζες. «Πρέπει να γίνει διαχωρισμός και να καταγραφούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές για να τύχουν του χειρισμού που πρέπει από τις τράπεζες και τις εταιρείες», τόνισε.

Ο κ. Κεραυνός είπε επίσης πως παρόμοια αυστηρή επιστολή με υποδείξεις έχει σταλεί σε όλες τις τράπεζες. Είπε ότι θα έχει κύκλο συναντήσεων με τις διευθύνσεις των τραπεζών «για να υποδείξουμε ότι έχουν ως μεγάλοι οργανισμοί, εταιρική κοινωνική ευθύνη απέναντι σε αυτή την κοινωνία, απέναντι σε αυτό το λαό, ο οποίος την ώρα της κρίσης για τον τραπεζικό τομέα, πλήρωσε μεγάλο τίμημα για την στήριξη του τραπεζικού μας συστήματος».

«Συμφωνώ ότι τα καταθετικά είναι χαμηλά, είναι αυτό που υποδείξαμε στις τράπεζες και νομίζω ότι θα υπάρξει θετική ανταπόκριση, τουλάχιστον από τις πρώτες επικοινωνίες. Ο Διοικητής της ΚΤΚ συμφωνεί, τις έχει ήδη κάνει τις υποδείξεις του, ελπίζω σύντομα να δούμε αποτελέσματα για να μην κάνουμε και άλλες σκέψεις», είπε.

Εξάλλου, ο κ. Κεραυνός τάχθηκε εναντίον της συνεχούς ανανέωσης της αναστολής των εκποιήσεων, σημειώνοντας ότι πρέπει να εξεταστούν διαφορετικές λύσεις.

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κοινοποιήθηκαν 116 προϊόντα που παρουσιάζουν κίνδυνο για υγεία των καταναλωτών
Προειδοποιεί το Τμήμα Φορολογίας-Αποστέλλονται παραπλανητικά μηνύματα για επιστροφή φόρου
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Νέα κίτρινη προειδοποίηση, στους 41 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Την Τρίτη ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των Παγκύπριων Εξετάσεων
ΒΙΝΤΕΟ: Καλοκαιρινές βροχές εν μέσω καύσωνα-Στα ύψη ο υδράργυρος
Σελίδα εξυπηρέτησης για θέματα φορολογίας από Τμήμα Φορολογίας και Υφυπουργείο Έρευνας
Τελέστηκε το μνημόσυνο και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των ηρώων της Άλωνας
Συνεχίζονται οι συναντήσεις για ΑΤΑ, προσπάθειες αποκλιμάκωσης στα ξενοδοχεία
Εκ παραδρομής στάλθηκαν διπλές χρεώσεις φορολογιών-Η ανακοίνωση του Δήμου Πολεμιδιών
Διαμαρτυρία από Πρεσβεία Παλαιστίνης για την κατάσταση στη Γάζα και Δυτική Όχθη