Χ. Ανδρέου για επεισόδια: Δεν γίνεται κάθε φορά η Αστυνομία να δικαιολογείται για τις ενέργειές της

Στον απόηχο των επεισοδίων που εκτυλίχθηκαν εντός και εκτός του Τάσος Παπαδόπουλος το απόγευμα της Κυριακής και στις ευθύνες που καταλογίζονται στην Αστυνομία, ειδικότερα από τα μέλη της, που δείχνουν επιχειρησιακά λάθη, απαντά η Δύναμη, δια μέσου τους εκπροσώπου της, Χρήστου Ανδρέου.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον REPORTER o κ. Ανδρέου, «πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τους υπόλοιπους και να τα ρίχνουμε στην Αστυνομία, για κάποιους ανεγκέφαλους και για ένα κοινωνικό πρόβλημα με κάποιους που προβαίνουν σε τέτοιου είδους επεισόδια. Η Αστυνομία ήταν στο γήπεδο με 80 αστυνομικούς και αργότερα, έγινε ενίσχυση. Τραυματίστηκαν και αστυνομικοί μας».

Στην παρούσα φάση, πρόσθεσε ο κ. Ανδρέου, «υπάρχουν εξήντα πρόσωπα στην Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας που βρίσκονταν στα δυο λεωφορεία της ομάδας του Απόλλωνα και διερευνώνται έλεγχοι κατά πόσο αυτοί εμπλέκονταν στα επεισόδια και προχωρούμε στη διερεύνηση. Εντοπίσαμε ένα άτομο που είχε στην κατοχή του μικρή ποσότητα ναρκωτικών και μέσα στο λεωφορείο εντοπίστηκε επίσης κρυμμένη, μικροποσότητα ναρκωτικών».

Όπως σημείωσε εξάλλου ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, «υπήρχαν και παιχνίδια υψηλού επικινδύνου που δεν συνέβηκε τίποτα, αλλά υπήρχαν και παιχνίδια που αξιολογήθηκαν χαμηλού κινδύνου και για κάποια πρόσωπα, έγιναν έκτροπα. Δεν μπορείς να γνωρίζεις από προηγουμένως αν δεν υπάρχουν πληροφορίες, για να κινητοποιήσεις τόσο μεγάλο αριθμό αστυνομικών. Σε αυτή την περίπτωση ήταν 80 αστυνομικοί που ενισχύθηκαν στη συνέχεια και με τον Αντιτρομοκρατικό Ουλαμό και με την ομάδα Ζ, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουμε τα πρόσωπα αυτά».

Δεν θέλουμε, τόνισε, «να δικαιολογούμαστε κάθε φορά που συμβαίνουν αυτά τα έκτροπα, από κάποιους οπαδούς, που στο τέλος της ημέρας είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο στα γήπεδα/ Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο για την Αστυνομία, αλλά δεν είναι μόνο πρόβλημα της Αστυνομίας. Δεν γίνεται πέντε-δέκα άτομα κάθε φορά να κάνουν αυτά τα έκτροπα και κάθε φορά η Αστυνομία να δικαιολογείται για τις ενέργειές της».

Μάλιστα, ο κ. Ανδρέου τόνισε πως όταν κάποιος θέλει να κάνει κάτι, ακόμη και 1.000 αστυνομικούς να είχε στο γήπεδο, αυτοί οι χούλιγκαν θα έβρισκαν τρόπο να το κάνουν. «Ξεκίνησαν τα επεισόδια μέσα στο γήπεδο. Μπήκαν οι αστυνομικοί για να τους διαλύσουν και βγήκαν έξω στη συνέχεια οι χούλιγκαν και ότι έβρισκαν μπροστά τους, το πέταγαν στους αστυνομικούς. Δεν ήταν σε κοντινή απόσταση για να μπορούσαν να τους συλλάβουν. Ήταν από μακρινή απόσταση και πετούσαν πέτρες, μέχρι και φωτοβολίδες με πιστόλι χρησιμοποιούσαν και τραυμάτισαν μια αστυνομικό στο πόδι».

Η Αστυνομία, επανέλαβε, «δεν πρέπει να δικαιολογείται για τις συμπεριφορές του κάθε ανεγκέφαλου οπαδού και εάν λαμβάνει τα σωστά μέτρα ή όχι. Ως Αστυνομία, βάσει των πληροφοριών που είχαμε, ενεργήσαμε με αυτά τα δεδομένα. Οι ογδόντα αστυνομικοί, θεωρώ ότι είναι ένας ικανοποιητικός αριθμός για ένα κλειστό γήπεδο. Αλλά για το τι ακολούθησε μετά, το διερευνούμε».

Όσον αφορά πάντως την απουσία του Αίαντα, ο κ. Ανδρέου είπε πως, «δεν κρίθηκε από τις πληροφορίες που είχαμε ενώπιον μας, ότι ήταν αναγκαία η παρουσία του. Μετά το τέλος κάθε αγώνα, δυστυχώς, είναι εύκολο να κρίνουμε και να επικρίνουμε».

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε τέταρτο άτομο για τα ναρκωτικά στη Λευκωσία
Συνεχίζονται οι απάτες με τα email που παριστάνουν την Αστυνομία-Οι συστάσεις προς το κοινό
Χάθηκαν τα ίχνη 15χρονου από το χώρο διαμονής του στη Λάρνακα (pic)
Μάχη για τη ζωή δίνει 26χρονος μοτοσικλετιστής-Συγκρούστηκε με όχημα
Έφοδος της Αστυνομίας σε οικία 23χρονου-Εντοπίστηκαν σχεδόν 2,000 κροτίδες
Χειροβομβίδα σε οικία επιχειρηματία και εμπρησμός σε όχημα στη Λάρνακα-Δύο χτυπήματα σε λίγες ώρες
ΒΙΝΤΕΟ: Ιερέας σκόρπισε τον τρόμο στη Λεμεσό-Έτρεχε στην πλατεία χωριού και προκάλεσε τροχαίο
Νέες έρευνες στα Περβόλια για «Δημητρούι»-Γεμιστήρας το τεκμήριο που εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο
Έφτασαν στα κατεχόμενα και πέρασαν πεζοί στις ελεύθερες περιοχές οι μετανάστες
Νέα άφιξη μεταναστών στον Κάτω Πύργο-Ανάμεσά τους τέσσερα παιδιά