Καταγγέλλουν ηγεσία οι αστυνομικοί-Δεν κλήθηκε ο Αίαντας, δεν ελέγχθηκαν τα λεωφορεία

Έξω φρενών με την ηγεσία, εμφανίζονται οι αστυνομικοί που κλήθηκαν για άλλη μια φορά να αντιμετωπίσουν τους χούλιγκαν, οι οποίοι μετέτρεψαν το Τάσος Παπαδόπουλος σε πεδίο μάχης, οι οποίοι δείχνουν επιχειρησιακά λάθη.

Οι αστυνομικοί καταλογίζουν ευθύνες στην ηγεσία σε σχέση με τους χειρισμούς της και ως προς τις αποφάσεις της, αφού φαίνεται να μην λήφθηκε υπόψη το γεγονός πως επρόκειτο για παιχνίδι υψηλού κινδύνου και άπαντες γνώριζαν για την μετάβαση οργανωμένων οπαδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλη της Δύναμης καταγγέλλουν την ηγεσία πως αποφάσισε να μην ελεγχθούν και να μην συνοδευτούν τα λεωφορεία από τη Λεμεσό στη Λευκωσία, ενώ λήφθηκε απόφαση να μην επιστρατευτεί ούτε ο Αίαντας. Μάλιστα, παρά το γεγονός πως αρχικά υπήρξαν μικρής έκτασης επεισόδια, πριν την έναρξη του αγώνα, και ενώ μεσολάβησε ένα χρονικό διάστημα, εντούτοις, όπως καταγγέλλουν, ούτε σε αυτή την περίπτωση δόθηκε οδηγία για επιστράτευση του Αίαντα, ούτε ενισχύθηκαν τα μέλη.

Την ίδια ώρα, ερώτημα προκαλεί και το γεγονός πώς κατάφεραν οι οπαδοί να μεταφέρουν εντός του κλειστού γηπέδου κροτίδες και πέτρες, δεδομένου πως για να εισέλθουν στο γήπεδο πέρασαν από έλεγχο.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, τα μέλη της Δύναμης που πάλευαν να αποτρέψουν τους χούλιγκαν που έσπαγαν και έκαιγαν τα πάντα, ρίχνοντας ταυτόχρονα μολότοφ και πέτρες κατά των Αστυνομικών, δεν έγινε κατορθωτό να γίνει οποιαδήποτε σύλληψη.

Μετά τα επεισόδια, τα οποία έληξαν όταν αποφάσισαν οι οπαδοί να αποχωρήσουν, επιστρατεύτηκε ο ΕΑΟ, ωστόσο οι οπαδοί είχαν αποχωρήσει (σ.σ υπάρχει σχετικό βίντεο). Εντούτοις, τα μέλη του Αντιτρομοκρατικού ανέκοψαν το λεωφορείο των οπαδών και προέβησαν σε έλεγχο, έπειτα από τον οποίο συνελήφθησαν δύο πρόσωπα για κατοχή ναρκωτικών.

Από τα επεισόδια, τραυματίστηκαν τέσσερα μέλη της Αστυνομίας, τα οποία μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές σε περιπολικά και οχήματα πολιτών. Σημειώνεται, πως οι ανεγκέφαλοι χούλιγκαν έκαψαν ολοσχερώς και τα γραφεία του ΟΣΕΛ που βρίσκονται απέναντι από το στάδιο, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στα λεωφορεία.

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 19χρονο για κλοπές από οχήματα στη Λάρνακα
Ασήκωτες οι ευθύνες και της ΕΦ για τον Θανάση-Η ασυδοσία, τα ψεύδη και η προσπάθεια συγκάλυψης
Δημοσιοποιείται το αποτέλεσμα των ανώνυμων καταγγελιών στην Αρχή-Η ενημέρωση για τις πρώτες δύο αποφάσεις
Ποινικοποιείται η ψευδής κατάθεση στην Αρχή Διερεύνησης Παραπόνων κατά Αστυνομίας
Βγαίνει μπροστά η Ισότητα-«Μετά από 18 χρόνια έλαμψε η αλήθεια, σήμερα απονέμεται ‘δικαιοσύνη’»
Απαντά στην Αρχή κατά της Διαφθοράς ο Κατσουνωτός-Βλέπει παραπλάνηση
Σιγή ιχθύος για το Υπόμνημα που κατέθεσαν στην Ανακριτική Επιτροπή οι μοναχοί-«Έχουμε νομικά δίκαιο»
Αιμιλιανίδης: Σωστή η απόφαση για ποινικούς ανακριτές από το Υπουργικό, δύσκολο όμως το έργο τους
Κρατήθηκε για νοσηλεία στη ΜΕΘ ο 29χρονος γεωργός που κτυπήθηκε από τρακτέρ-Διερευνώνται τα αίτια
Καταλείπει δυο ανήλικα ο άτυχος Βύρωνας Στυλιανού που έσβησε στο γήπεδο