Nέα ρωσική εκστρατεία προσπαθεί να δελεάσει τους άνδρες να πολεμήσουν στην Ουκρανία

Η Μόσχα ξεκίνησε μια νέα εκστρατεία αναζητώντας νεοσύλλεκτους για την αναπλήρωση των στρατευμάτων της για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι διαφημίσεις υπόσχονται μπόνους σε μετρητά και άλλα προνόμια, ενώ σύμφωνα με το Sky News, οι υπεύθυνοι προσλήψεων απευθύνονται σε άτομα που πληρούν τις προϋποθέσεις και τα γραφεία στρατολόγησης συνεργάζονται με πανεπιστήμια και φορείς κοινωνικών υπηρεσιών για να δελεάσουν φοιτητές και ανέργους.

Καθώς οι μάχες συνεχίζονται στην Ουκρανία η «πολεμική μηχανή» του Κρεμλίνου χρειάζεται νεοσύλλεκτους.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι άνδρες σε όλη τη χώρα λαμβάνουν κλήσεις από στρατολογικά γραφεία. Στις περισσότερες από αυτές τις περιπτώσεις, οι άνδρες κλήθηκαν απλώς να ενημερώσουν τα αρχεία τους. Σε άλλα, τους διατάχθηκε να λάβουν μέρος σε στρατιωτική εκπαίδευση.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η επίδοση κλήσεων για ενημέρωση των αρχείων στα γραφεία στρατολογίας είναι «συνήθης πρακτική» και «συνεχές εγχείρημα».

Σύμφωνα με το cnbc, διαφημίσεις έχουν εμφανιστεί σε κυβερνητικούς ιστότοπους και σε λογαριασμούς κοινωνικών μέσων ενημέρωσης κρατικών ιδρυμάτων και οργανισμών, συμπεριλαμβανομένων βιβλιοθηκών και λυκείων.

Μία από αυτές, που αναρτήθηκε από μια δημοτική διοίκηση στη δυτική περιοχή Γιαροσλάβλ, υποσχέθηκε ένα εφάπαξ μπόνους περίπου 3.800 δολάρια για όσους δηλώσουν συμμετοχή και αν πάνε στην Ουκρανία, μηνιαίο μισθό έως και 2.500 δολάρια, συν περίπου 100 δολάρια την ημέρα για «συμμετοχή σε ενεργές επιθετικές επιχειρήσεις» και 650 δολάρια «για κάθε χιλιόμετρο προόδου εντός των ομάδων επίθεσης».

Η διαφήμιση ανέφερε ότι ο στρατιώτης θα είχε διευκολύνσεις στην αποπληρωμή φόρων και δανείου, προνομιακό καθεστώς εισαγωγής στο πανεπιστήμιο για τα παιδιά του, γενναιόδωρη αποζημίωση για την οικογένειά του εάν τραυματιστεί ή σκοτωθεί στη μάχη και το καθεστώς του βετεράνου πολέμου, κάτι που συνεπάγεται ακόμη περισσότερα προνόμια.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Οι ΗΠΑ κατασκευάζουν προβλήτα στη Γάζα, εκφράζοντας ευγνωμοσύνη και στην Κύπρο
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Πιθανή πρόταση Ισραήλ στη Χαμάς για απελευθέρωση μερικών ομήρων
Καθυστερεί ο τουρκικός ανθρωπιστικός στολίσκος προς Γάζα
Στόλτενμπεργκ: Δεν είναι πολύ αργά για να κερδίσει η Ουκρανία τον πόλεμο
Παρασκηνιακές συνεννοήσεις Ισραήλ-Τουρκίας για τουρκικό ανθρωπιστικό στολίσκο στη Γάζα
Αναβρασμός στα αμερικανικά πανεπιστήμια με εκατοντάδες συλλήψεις-Τεταμένες κινητοποιήσεις κατά του πολέμου στη Γάζα
Πρόστιμο σε παρουσιάστρια της ρωσικής τηλεόρασης που επέκρινε την επίθεση στην Ουκρανία-Είχε οργανώσει γυμνό πάρτι
Πεδίο μάχης η Βενετία για το εισιτήριο των 5 ευρώ-Αντιδρούν οι κάτοικοι, συγκρούστηκαν με την αστυνομία
Ένταλμα σύλληψης για τον Γκάρι Κασπάροφ από τη Ρωσία-Τον κατηγορούν για τρομοκρατία