Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου-«Έσκισε ψηφοδέλτια»

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις φοιτητικές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σε κοινό ανακοινωθέν προχώρησαν οι τέσσερις φοιτητικές παρατάξεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, για να καταγγείλουν τις προσπάθειες νοθείας και αλλοίωσης του εκλογικού αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών, από την ΦΚΠ Πρωτοπορία.

Προοδευτική κίνηση φοιτητών, ΔΗ.ΠΑ.Κ.Φ Αναγέννηση, Α.Φ. Έπαλξη και Δ.Κ.Κ.Φ Αγώνας, με αφορμή ανακοίνωση της Πρωτοπορίας αναφέρουν πως «με το τέλος της καταμέτρηση της κάλπης των Μεταπτυχιακών η επικεφαλής της Εφορευτικής Επιτροπής και στέλεχος της Πρωτοπορίας χωρίς να αξιολογήσουν όλα τα μέλη της επιτροπής τα αμφισβητούμενα ψηφοδέλτια τα θεώρησε άκυρα και τα έσκισε ώστε να μην τα δουν τα υπόλοιπα μέλη της εφορευτικής και οι εκπρόσωποι των παρατάξεων. Μετά χωρίς ίχνος ντροπής προσπάθησε να ξεγελάσει όλους ότι στα 6 αμφισβητούμενα υπήρχε και αμφισβητούμενο της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, κάτι που δεν ισχύει και το επιβεβαιώνουν όλες οι παρατάξεις. Μετά από τη διακοπή της διαδικασίας αποδείχτηκε ότι όλα τα ψηφοδέλτια ήταν έγκυρα!»

Επίσης στο κοινό ανακοινωθέν σημειώνουν πως «στη συνέχεια στη κάλπη του 3ου έτους εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας, πήρε αμφισβητούμενο ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν ξεκάθαρα άκυρο και το τοποθέτησε χωρίς κανένα δικαίωμα ανάμεσα στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια της Πρωτοπορίας, αρνούμενος να το δείξουν στην εφορευτική επιτροπή και στους εκπροσώπους των υπόλοιπων παρατάξεων. Στην συνέχεια το ίδιο άτομο προσπάθησε να μας ξεγελάσει εκ νέου όλους προσπαθώντας να τοποθετήσει το άκυρο ψηφοδέλτιο ανάμεσα στα έγκυρα, έτσι ώστε όταν του ζητηθεί να το δείξει να εμφανίσει έγκυρο. Για κακή τους τύχη υπάρχει και σε βίντεο. Και όχι δεν είναι ζήτημα εκλογικού αποτελέσματος είναι ζήτημα σεβασμού της εκλογικής διαδικασίας, εκτός και αν θεωρείτε σωστό να σκίζεται της επιλογές των συμφοιτητών μας!».

«Δεν εκπλησσόμαστε από τη στάση τους. Παρόμοιες καταστάσεις ζήσαμε και στην περσινή διαδικασία. Επιβεβαιώνουμε όλες οι παρατάξεις ότι παρά την ένταση που υπήρξε κανένας δεν κτύπησε κανένα. Και επιβεβαιώνουμε ότι στην αίθουσα διεξαγωγής της διαδικασίας μπήκαν μεσα άτομα από όλες τις παρατάξεις ανάμεσα τους και ο επικεφαλής της ΦΠΚ Πρωτοπορίας αλλα και ο Πρόεδρος της ΠΟΦΕΝ», αναφέρουν.

«Πραγματικά είναι ντροπιαστικό κατά τη διάρκεια μιας δημοκρατικής διαδικασίας να μην υπάρχει κανένας σεβασμός προς τη βούληση των συμφοιτητών μας και ακόμα πιο ντροπιαστικό είναι πως αυτά εκτυλίχθηκαν ενώπιον του Προέδρου της ΠΟΦΕΝ Ραφαήλ Ζαχαριάδη, ο οποίος όχι μόνο δεν επενέβηκε αλλά ενέκρινε τις προσπάθειες αλλοίωσης του αποτελέσματος. Καταδικάζουμε τη στάση της ΦΠΚ Πρωτοπορίας όλες οι παρατάξεις και τους καλούμε επιτέλους να σεβαστούν τις διαδικασίες και τους ίδιους τους φοιτητές»., καταλήγουν.

Δειτε Επισης

Zητούν ικανοποίηση αιτημάτων από ΟΑΥ οι φυσιοθεραπευτές-Διαβεβαιώσεις Κανάρη
Ζήτησε διερρένυηση για τους παράνομους ιατρούς η Κανάρη
Παραμένει στα ψηλά ο υδράργυρος-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Σε τετράωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι φυσιοθεραπευτές
Εργοστάσιο πυρόλυσης από το παραθυράκι στη Λεμεσό-Καταγγέλλει εμπλοκή πολιτικού ο Δήμαρχος Ύψωνα
Γκρίζο σημείο η ύλη στο νέο σύστημα αξιολόγησης-Ψάχνουν τη χρυσή τομή Βουλή και ΥΠΑΝ
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την Αρχιεπισκοπή στον απόηχο της απόφασης για τον τέως Κιτίου
Νέες φωνές για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση-Στην Αστυνομία αναρτήσεις με παραπληροφόρηση
Θα τονίσει την ανάγκη αλληλεγγύης στο μεταναστευτικό ενώπιον του Συμβουλίου ΕΕ ο Ιωάννου
Δωρεές δισ. ΤΛ από Τουρκία στο ψευδοκράτος προνοεί το «πρωτόκολλο 2023»