Αίθριος αλλά συννεφιασμένος ο καιρός-Πιθανόν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ωστόσο αναμένεται να παρατηρηθούν αυξημένες νεφώσεις που πιθανόν να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα παρατηρούνται αυξημένες χαμηλές νεφώσεις. Αργότερα, ωστόσο, αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται θα δώσουν μεμονωμένη βροχή, σε περιοχές στα ορεινά και στο εσωτερικό. Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται κατά διαστήματα αραιή σκόνη, η οποία αναμένεται να υποχωρήσει μέχρι αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και το πρωί τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, αρχικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν μετά το μεσημέρι μέτριοι, 4 Μποφόρ και παροδικά στα προσήνεμα παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά στο δυτικό μισό του νησιού αναμένεται να παρατηρείται αυξημένη χαμηλή νέφωση. Τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά, κυρίως σε περιοχές του εσωτερικού, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι και αργότερα τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ αλλά αρχικά μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και λίγο ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 11 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη, παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται το μεσημέρι και το απόγευμα ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά. Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται κατά τόπους μεμονωμένες βροχές, ενώ την περιοχή παροδικά θα επηρεάσει ένα πολύ ισχυρό αρχικά δυτικό και αργότερα βορειοδυτικό ρεύμα αέρα.

Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή μέχρι την Τρίτη και θα κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Τετάρτη, αναμένεται πτώση στη θερμοκρασία και θα κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Δειτε Επισης

Οι Υπηρεσίες Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού κατά τα Σαββατοκύριακα
Ζητούν έρευνα και απόδοση ευθυνών οι συντεχνίες ΡΙΚ για την μη έγκαιρη καταβολή μισθών
Παρουσίασε το σχέδιο με τις 50 δράσεις για την κοινωνική ένταξη των μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα