Ζήτησε από τον Πούτιν την άμεση διακοπή του πολέμου στην Ουκρανία ο Eρντογάν

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε το Σάββατο την «άμεση διακοπή» του πολέμου στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ερντογάν ευχαρίστησε επίσης τον Ρώσο πρόεδρο για τη θετική του στάση σχετικά με την επέκταση της πρωτοβουλίας για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες «θα μπορούσαν να κάνουν περαιτέρω βήματα» όσον αφορά την οικονομική συνεργασία, σύμφωνα με το politico.

Η συμφωνία για τα σιτηρά της Μαύρης Θάλασσας, η οποία επέτρεψε την επανεκκίνηση των εξαγωγών τροφίμων από την Ουκρανία μετά την εισβολή της Μόσχας στη χώρα που απέκλεισε πολλά λιμάνια, παρατάθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η συμφωνία για τα σιτηρά υπογράφηκε αρχικά το περασμένο καλοκαίρι από το Κίεβο και τη Μόσχα υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Το Κρεμλίνο ανέφερε σε ανακοίνωσή του μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης την κατάσταση στη Συρία.

Τόνισαν «την ανάγκη να συνεχιστεί η διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας» και «τον εποικοδομητικό ρόλο της Ρωσίας ως μεσολαβητή», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Φορτηγό έπεσε πάνω σε αεροπλάνο της EasyJet στο Παρίσι-Ακυρώθηκε η πτήση προς Ρώμη
Μία εβδομάδα εθνικού πένθους στη Μιανμάρ μετά τον σεισμό των 7,7 βαθμών Ρίχτερ
Η Ουάσιγκτον απέλασε 17 «εγκληματίες» προς το Ελ Σαλβαδόρ
Αξιωματούχοι έψαχναν στη Γροιλανδία να βρουν κάποιον που θα ήθελε να συναντηθεί με τη σύζυγο του Βανς και δεν βρήκαν κανέναν
Υποστήριξη στη Λεπέν από κόμματα και πρόσωπα ακροδεξιάς σε Γαλλία και Ευρώπη
Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Η σειρά Adolescence θα μεταδοθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις
Η ζωή κάτω από τα ερείπια-Συγκλονιστικά βίντεο από επιζώντες του σεισμού της Μιανμάρ
Τουλάχιστον 2.056 νεκροί από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Πάνω από 3.900 οι τραυματίες