Μήνυμα εθνικής ενότητας στην Πανηγυρική Δοξολογία-«Ευθύνη ολονών μας είναι η διαφύλαξή της»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έλαβε την λαϊκή εντολή προτάσσοντας ότι η εθνική ενότητα αποτελεί ιστορική αναγκαιότητα, για την οικοδόμηση της οποίας εργάζεται με μεθοδικότητα και αποφασιστικότητα, και τον οποίο οφείλουμε όλοι να στηρίξουμε, ανέφερε το Σάββατο ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Σε ομιλία κατά την Πανηγυρική Δοξολογία που τελέστηκε το πρωί, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι οδεύουμε προς το μέλλον ενωμένοι, διακρίνουμε τα μεγάλα από τα μικρά, τα ασήμαντα από τα σημαντικά και αντιμετωπίζουμε μαζί τις μεγάλες προκλήσεις της χώρας.

dyo

«Εργαζόμαστε μαζί για την συνοχή της κοινωνίας και για την ανάπτυξη της οικονομίας, για το συμφέρον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Συνεχίζουμε ομαλά και σταθερά για να πετύχουμε περισσότερα, ανταποκρινόμενοι στις ελπίδες και στις προσδοκίες των πολιτών για πρόοδο και ανανέωση, σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας», ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Παναγιώτου επεσήμανε πως ο μεγαλύτερος εχθρός είναι ο κακός μας εαυτός, είναι το σαράκι της φυλής, είναι ο καταραμένος διχασμός και η Κύπρος ιστορικά πλήρωσε την διχόνοια ακριβά.

«Ευθύνη ολονών μας είναι διαφύλαξη της ενότητας που αποτελεί την κεφαλαιώδη προϋπόθεση για να νικήσουμε, για να δημιουργήσουμε και να μεγαλουργήσουμε», ανέφερε.

Για την εθνική επέτειο ο Υπουργός Εργασίας είπε ότι σήμερα γιορτάζουμε την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και πως ο Υψηλάντης, Αρχηγός της Φιλικής Εταιρείας, όρισε την ημέρα αυτή «ως ευαγγελιζομένη την πολιτικήν λύτρωσιν του ελληνικού έθνους» για να γεννηθεί το σύγχρονο ελληνικό κράτος.

eord

Επίσης σήμερα, συνέχισε, γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου ο Ταξιάρχης Αρχάγγελος Γαβριήλ ανήγγειλε στην Παρθένο πως είναι ευλογημένος ο καρπός της κοιλίας της, μεταφέροντας το μήνυμα της επικείμενης γεννήσεως του Θεανθρώπου.

Ανέφερε ότι σήμερα εμείς, αναλογιζόμενοι τα δεδομένα της κάθε εποχής, οφείλουμε να αναγνωρίζουμε με δέος το μεγαλείο των Ελλήνων που τόλμησαν να ξεσηκωθούν και να σταθούν απέναντι σε μια αυτοκρατορία, να την πολεμήσουν και να την νικήσουν.

«Όπως εξάλλου αργότερα έπραξαν απέναντι σε μία άλλη κατά το έπος του 40. Και όπως εξάλλου έπραξαν ξανά κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ. Επειδή οι αυτοκρατορίες είναι πανίσχυρες μέχρι που συναντούν λαούς αποφασισμένους να αγωνιστούν ενωμένοι για την ελευθερία τους», είπε ο Υπουργός Εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου
Επέκταση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ζήτησε η ΣΕΚ από Πρόεδρο