Με Πανηγυρικές Δοξολογίες η Κύπρος τιμά την 25η Μαρτίου-Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την παρέλαση

Με κάθε λαμπρότητα εορτάζεται και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου με Πανηγυρική Δοξολογία και παρελάσεις σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην παρέλαση στη Λευκωσία.

Η Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, στις 10.00 το πρωί της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου και του Πρέσβη της Ελλάδας, Ιωάννη Παπαμελετίου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Στις 11.00 π.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Πρέσβη της Ελλάδας, θα δεχθεί τον χαιρετισμό της παρέλασης, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Στην παρέλαση θα πάρουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις.

Εξάλλου, στη Λεμεσό θα παραστεί η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, στις 10.00 π.μ., ενώ στη Λάρνακα θα παραστεί ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στις 10.00 π.μ.

Στην Πάφο θα παρευρεθεί ο Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10.00 π.μ, ενώ στο Παραλίμνι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα παρευρεθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στη Δερύνεια, στις 9.30 π.μ., ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμή, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, στην Αγία Νάπα στις 8.30 π.μ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, θα παραστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς, στις 10.00 π.μ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Κωνσταντίνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά, στις 8.30 π.μ., και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Ευρύχου, στις 9.30 π.μ.

Όπως ανακοίνωσε εξάλλου η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, θα συμμετέχει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις παρελάσεις που γίνονται σε όλες τις πόλεις για την 25η Μαρτίου.

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας θα έχει συμμετοχή με πεζοπόρα τμήματα με μέλη από όλες τις ειδικότητές της (Έρευνας και Διάσωσης, Επικοινωνιών, Μέριμνας, Συνοικιοφυλακής και Πρώτων Βοηθειών).

Οι ομάδες Πρώτων Βοηθειών θα διαθέτουν όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και θα είναι έτοιμες για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, λόγω της Δοξολογίας στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου και της Παρέλασης στη Λεωφόρο Λόρδου Βύρωνος στη Λευκωσία, η Αστυνομία έχει προβεί στις απαραίτητες διευθετήσεις για την ασφάλεια του κοινού και τη διευκόλυνση της τροχαίας κυκλοφορίας.

Από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής απαγορεύτηκε η στάθμευση οχημάτων στην Πλατεία της Αρχιεπισκοπής, στην οδό Κοραή, στις οδούς Ισοκράτους και Ζήνωνος Κιτιεύς, στις λεωφόρους Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, Ομήρου και Βύρωνος, στην οδό Μιχαλάκη Καραολή και στη λεωφόρο Ευαγόρου.

Από η ώρα 09:00 της 25ης Μαρτίου η τροχαία κίνηση διακόπηκε στη λεωφόρο Ομήρου από τη συμβολή της με την οδό Αιγύπτου μέχρι τη συμβολή της με την Πλατεία Ελευθερίας και στη λεωφόρο Βύρωνος από τα φώτα Μουσείου μέχρι τη συμβολή της με τη λεωφόρo Γρίβα Διγενή.

Επίσης, από τις 9.30π.μ. της 25ης Μαρτίου, η τροχαία κίνηση διακόπηκε στον άξονα της παρέλασης, στις λεωφόρους Βύρωνος και Ομήρου, Μιχάλακη Καραολή και στη λεωφόρο Δημοσθένη Σεβέρη από τα φώτα Τροχαίας προς τη λεωφόρο Γρηγόρη Αυξεντίου.

Ως χώροι στάθμευσης οχημάτων για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, καθορίζονται οι ακόλουθοι:

  1. χώρος στάθμευσης Davilla
  2. χώρος στάθμευσης παρά την τάφρο κάτω από το Δημοτικό Μέγαρο
  3. χώρος στάθμευσης παρά την Πυροσβεστική Υπηρεσία
  4. χώρος στάθμευσης παρά το Άνοιγμα Κολοκάση.

Τα Αστικά Λεωφορεία Λευκωσίας μετά τις 09:30π.μ., προερχόμενα από τις περιοχές Στροβόλου – Λακατάμειας – Ανθούπολης – Παρισσινού – Έγκωμης – Αγίου Δομετίου – Αγίου Παύλου, θα επιβιβάζουν/αποβιβάζουν επιβάτες στο χώρο στάθμευσης παρά το Άγαλμα Σολωμού μέσω της οδού Πάφου δια μέσου των οδών Κινύρα και Πάφου.

Τα Αστικά Λεωφορεία Λευκωσίας μετά τις 09:30π.μ., προερχόμενα από τις περιοχές Παλλουριώτισσας, Καϊμακλίου, Αγλαντζιάς, Δασούπολης, Λατσιών, θα αποβιβάζουν επιβάτες στη γέφυρα Κάνιγγος, παρά το περίπτερο «ΟΧΙ».

Το κοινό προτρέπεται όπως κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης παραμένει επί των πεζοδρομίων για την ομαλή και απρόσκοπτη διέλευση των παρελαυνόντων.

Τέλος, το κοινό προτρέπεται όπως συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επί καθήκοντι Αστυνομικών. Επίσης απαγορεύεται η χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) πάνω από τον άξονα της παρέλασης.

*Εικόνα αρχείου

Δειτε Επισης

Ο Μητροπολίτης Πάφου δώρισε λάδι και πουργούρι για πολύτεκνες οικογένειες για το Πάσχα
Η ΕΚΥΣΥ ζητεί τα κριτήρια που ίσχυαν πριν την τραπεζική κρίση για πασχαλινό επίδομα
Τις προκλήσεις για Κύπρο ως μικρή αγορά για φάρμακα εξήγησε στις Βρυξέλλες ο Δαμιανός
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Άρον-άρον στην Ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ-«Παράνομα οι πληρωμές Μαρτίου»
Ανάθεση βελτίωσης οδού Τσερίου ύψους €9,8 εκ. από Δήμο Στροβόλου
Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2023 διεκδικεί ο νέος Δήμος Κουρίου
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστoύν οι αρμόδιοι
Αίτηση από τέταρτη εταιρεία στα κατεχόμενα για χαλλούμι ΠΟΠ
Σύσκεψη για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» υπό τον Τατάρ στα κατεχόμενα