Ο Δήμαρχος Λευκωσίας ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου σε εκδήλωση στις ΗΠΑ

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στην αποστολή για τις «Ευρωπαϊκές Μέρες Καινοτομίας» που πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, μετείχε στις δραστηριότητες της δεύτερης μέρας με την ονομασία European Innovation Agora, που περιλάμβανε παρουσιάσεις και συζητήσεις, στο πλαίσιο των οποίων ανέδειξε το υψηλό μορφωτικό επίπεδο του εργατικού δυναμικού της Κύπρου και την πρόσβαση σε αγγλόφωνο ταλέντο.

Ανέδειξε επίσης την υψηλή ποιότητα των υποστηρικτικών υπηρεσιών για επιχειρήσεις, το θετικό οικονομικό πρόσημο της Κύπρου, την εύκολη πρόσβαση σε αγορές, το ελκυστικό φορολογικό καθεστώς, την καλή ποιότητα ζωής στην Κύπρο σε σχέση με το χαμηλό κόστος ζωής.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου του Δήμου Λευκωσίας, ο Δήμαρχος έλαβε μέρος στη συζήτηση που αφορούσε στην ευθυγράμμιση των οικοσυστημάτων καινοτομίας των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως η Νέα Ευρωπαϊκή Ατζέντα καινοτομίας δημιουργεί αποτελεσματικά οικοσυστήματα καινοτομίας στην Ευρώπη. Κατά την παρέμβαση του ο Δήμαρχος Λευκωσίας αναφέρθηκε στο οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της Λευκωσίας και της Κύπρου γενικότερα, τονίζοντας την υψηλή θέση της Κύπρου στο European Innovation Scoreboard και τον ρόλο που η Κύπρος μπορεί να διαδραματίσει ως μέλος της Ε.Ε. και νότιο-ανατολικότερο κράτος της Ένωσης. 

Προσθέτει ότι τη συζήτηση άνοιξε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Καινοτομία, Έρευνα, Πολιτισμό, Εκπαίδευση και Νεολαία κυρία Mariyia Gabriel και τις συζητήσεις συντόνιζε η Kari Byron, γνωστή τηλεπαρουσιάστρια των εκπομπών MythBusters και Crash Test World και συνιδρύτρια της πλατφόρμας EXPLR Media.  

Αναφέρει επίσης ότι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τη Νέα Ευρωπαϊκή Στρατηγική Καινοτομίας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει η ΕΕ για ένα παγκόσμιο ανοίγμα με στόχο την προώθηση της αριστείας και της καινοτομίας και την ανάπτυξη δυναμικών οικοσυστημάτων καινοτομίας.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν εκτελεστικοί διευθυντές, επενδυτές,  εμπειρογνώμονες  από τον τομέα της καινοτομίας, πανεπιστήμια, Δήμαρχοι, καθώς επίσης μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες όπως Enel, Volkswagen, Siemens, Bosch, ENI, SAP και πολλές άλλες.  

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους
Καταδικάζει τα ωράρια στα ΤΑΕΠ Πάφου και Πόλη Χρυσοχούς η ΠΑΣΥΚΙ
Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022
Έναρξη εκσκαφών στην Αλόα ζητούν συγγενείς τ/κ αγνοούμενων
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού
Ολοκληρώθηκε κύκλος συζητήσεων του ΥΠΑΝ με διευθύνσεις σχολείων
Επαναπροκηρύσσεται το μέτρο του πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής
Ανακάμπτουν τα πεύκα που επηρεάστηκαν από πιτυοκάμπη
Ανεβάζουν τις τιμές σε καύσιμα και τσιγάρα στα κατεχόμενα