Επίτιμος Δημότης Στροβόλου ανακηρύχθηκε ο Πάρις Παπαέλληνας

Ο Πάρις Παπαέλληνας, Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Στροβόλου «Ο Κεραυνός», ανακηρύχθηκε Επίτιμος Δημότης Στροβόλου την Πέμπτη, σε ειδικά αφιερωμένη τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει πως η ανακήρυξη του κ. Παπαέλληνα σε Επίτιμο Δημότη πραγματοποιήθηκε κατόπιν ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου,  Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Όπως αναφέρεται, το Δημοτικό Συμβούλιο ανακήρυξε τον Πάρι Παπαέλληνα Επίτιμο Δημότη "σε ένδειξη βαθύτατης εκτίμησης και ευγνωμοσύνης για την ανεκτίμητης αξίας πολυσχιδή συμβολή του στην κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και αθλητική ανάπτυξη του Στροβόλου, καθώς και στην υγιή απασχόληση της νεολαίας, τόσο της τοπικής κοινότητας όσο και ευρύτερα".

Στον κ.  Παπαέλληνα απονεμήθηκε το Μετάλλιο του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού από τον Δήμαρχο Στροβόλου, ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε ότι για μισό αιώνα ο Πάρις είναι συνυφασμένος με τον Γυμναστικό Σύλλογο Στροβόλου Κεραυνός, "όχι μόνο για τις αθλητικές του επιδόσεις και την αγωνιστική του δράση στα γήπεδα, αλλά και με τις ηγετικές του ικανότητες, την υποστήριξη και την προσφορά".

Ο ΥΠΕΣ Κωνσταντίνος Ιωάννου, χαρακτήρισε την απόφαση "μία συμβολική ανταπόδοση ευγνωμοσύνης και τιμής προς έναν εμπνευστή με πρωταγωνιστική πορεία στα τοπικά δρώμενα του Δήμου".

Αναφερόμενος στον τιμώμενο, πρόσθεσε ότι το πρόσωπό του είναι απόλυτα συνυφασμένο με την προαγωγή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του «ευ αγωνίζεσθαι».

Στην αντιφώνησή του ο κ. Παπαέλληνας ανέφερε ότι για τον ίδιο, ο Στρόβολος και ο Κεραυνός είναι συνώνυμα και δήλωσε περήφανος που διετέλεσε παίκτης και εδώ και χρόνια πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Στροβόλου, η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Καλαθόσφαιρας, ο Πρόεδρος του ΚΕΒΕ, όπως επίσης και μέλη της οικογένειας, φίλοι και συνεργάτες του κ. Παπαέλληνα.  

Η εκδήλωση περιλάμβανε μουσική από κλιμάκιο της Ορχήστρας Εγχόρδων του Δήμου Στροβόλου και ολοκληρώθηκε με τα αποκαλυπτήρια της πινακίδας στο φουαγιέ του Δημοτικού Μεγάρου Στροβόλου, η οποία φέρει το όνομα του Πάρι Παπαέλληνα, ως Επίτιμου Δημότη Στροβόλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκατάσταση και άλλων σχολικών δρομολογίων στη Λεμεσό από την Παρασκευή
Ακυρώθηκε διάταγμα δέσμευσης χρημάτων σε λογαριασμούς του Δήμου Πάφου
Κλειστοί δρόμοι στην Λευκωσία την Κυριακή λόγω αγώνα δρόμου
Εντός ημερών η ενημέρωση για επαναλειτουργία των λεωφορείων-Διοικητική έρευνα για πιθανές ευθύνες
Χαιρετίζει ο κοινοτάρχης Τηλλυρίας την προσθήκη χαλιτζιού στο μητρώο ΕΕ
Πρωτόγνωρη εμπειρία για τους εγκλωβισμένους μαθητές-Μηνύματα για ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες (pics)
Θεσμοθέτηση προγεννητικών και νεογνικών ελέγχων συζήτησε η Επιτροπή Υγείας
Οι περιοχές σε Λάρνακα και Λευκωσία που εκπέμπουν SOS για πλημμύρες-«Πρέπει να κατανέμονται ευθύνες»
Ικανοποίηση Επιτροπής Υγείας για προώθηση Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου
Δράσεις για παιδιά εγκλωβισμένων και επανεγκατασταθέντων-«Έχουν τα ίδια δικαιώματα, υποχρέωση μας να τα διασφαλίζουμε»