Διαμαρτυρία συγγενών κρατουμένων έξω από το Προεδρικό

Διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσουν οι συγγενείς κρατουμένων την ερχόμενη Παρασκευή, έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, για να εκφράσουν τη διαφωνία τους αναφορικά με τον τρόπο που δόθηκαν οι προεδρικές χάρες. Ταυτόχρονα, οι ίδιοι οι κρατούμενοι, θα απέχουν από κάθε εργασία εντός των Κεντρικών Φυλακών.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «η προεδρική χάρη δεν αποτελεί ευεργέτημα μόνο για τον κατάδικο αλλά και για την ευρύτερη κοινωνία καθώς όλοι οι κατάδικοι, εξαιρουμένων των ισοβιτών, είναι δεδομένο ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία θα απολυθούν από την φυλακή και θα ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο».

Η προεδρική χάρη και το γεγονός ότι όσοι θα ευεργετηθούν της χάρης, σε περίπτωση επαναδιαπραξης αδικήματος πέραν από την ποινή που θα τους επιβληθεί από το δικαστήριο θα κληθούν να εκτίσουν και την ποινή που θα παραμείνει σε αναστολή, καθιστά την πιθανότητα επαναδιάπραξης αδικήματος ακόμα πιο απομακρυσμένη και επομένως λειτουργική ευεργετικά και για το ευρύτερο κοινοτικό σύνολο, προστίθεται.

Δειτε Επισης

Καθηλώνονται πάνω από 500 λεωφορεία-Επηρεάζονται μαθητικές διαδρομές σε όλη την Κύπρο
Ραγδαία κλιμάκωση-Ανακοίνωσε χερσαίες επιχειρήσεις στη νότια Γάζα το Ισραήλ
Νέες αποκαλύψεις για τα βασανιστήρια στην 35χρονη στην Ελλάδα-Τη βίασε και τη χτύπησε ο 40χρονος
Καταζητείται ο 38χρονος Πρόδρομος για απόπειρα φόνου-Πυροβόλησε κατά οχήματος
Πάνω από 200 επαναπατρισμοί μεταναστών σε μία εβδομάδα-Τροχιοδρομούνται ακόμη 73
Νέα σύσκεψη για τα λεωφορεία-Οι συστάσεις του Υπ. Μεταφορών προς το κοινό
Έθεσε νέο όνομα για απεσταλμένο στον ΠτΔ ο Γκουτέρες-Τη Δευτέρα η απάντηση της Λευκωσίας
Θρίλερ στο Νέο Κόσμο, άφαντος ο σύντροφος της 35χρονης που έπεσε στο κενό-Την κρατούσε όμηρο
Σοκ στις ΗΠΑ-Πέντε νεκροί ανάμεσά τους δύο παιδιά μετά από οικογενειακή διαμάχη
«Τα παιδιά της Παλαιστίνης και του Ισραήλ αξίζουν καλύτερες μέρες»-Φώναξαν υπέρ της ειρήνης στη Λευκωσία (pics)