Συμφωνεί με την πρωτοβουλία να τεθεί εκ νέου σε ευρωπαϊκή τροχιά το Κυπριακό ο Φουρλάς

Το Ευρωπαϊκό έτος Δεξιοτήτων αποτελεί προτεραιότητά του για το εναπομείναν διάστημα της θητείας του, είπε ο Ευρωβουλευτής, Λουκάς Φουρλάς, στο ΚΥΠΕ. Το Κυπριακό αποτελεί μια διαχρονική προτεραιότητά του ως Κύπριος Ευρωβουλευτής, ενώ η πρωτοβουλία να τεθεί εκ νέου σε ευρωπαϊκή τροχιά τον βρίσκει «απόλυτα σύμφωνο», σημείωσε. 

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, για τις προτεραιότητές του αυτό το διάστημα όσον αφορά τις δραστηριότητές του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ), ο κ. Φουρλάς, αναφέρθηκε στην ψήφιση την Τετάρτη, στην Επιτροπή Απασχόλησης του Ευρωκοινοβουλίου της έκθεσης στην οποία έχει οριστεί ως εισηγητής για το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων, εκ μέρους του Κοινοβουλίου.

Ανέφερε ότι, «είναι με μεγάλη περηφάνια και συγκίνηση» που μπορεί να ανακοινώσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Επιτροπή Απασχόλησης. Για πρώτη φορά στα χρονικά της επιτροπής μια έκθεση, ψηφίζεται παμψηφεί, είπε. «Αποτελεί τιμή τόσο για μένα προσωπικά αλλά και για την Κύπρο μας», πρόσθεσε. Ανέφερε, ότι την ερχόμενη βδομάδα αναμένεται να ψηφιστεί και από την ολομέλεια του σώματος.

«Το Ευρωπαϊκό έτος Δεξιοτήτων λοιπόν αποτελεί προτεραιότητα μου για το εναπομείναν διάστημα», είπε, σημειώνοντας ότι, πρώτο και κύριο μέλημά του, «είναι να επικοινωνήσουμε αυτό το φιλόδοξο εγχείρημα της Ένωσης στους Ευρωπαίους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις, χωρίς να αφήνουμε κανένα πίσω». Σε μεταγενέστερο στάδιο, φυσικά, ανέφερε, «επιβάλλεται και η αξιοποίηση των κονδυλίων από τα κράτη μέλη για επανειδίκευση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων όλων των πολιτών χωρίς καμία διάκριση».

Ο κ. Φουρλάς τόνισε ότι, το Κυπριακό αποτελεί μια διαχρονική προτεραιότητά του ως Κύπριος Ευρωβουλευτής «και η πρωτοβουλία να τεθεί εκ νέου σε ευρωπαϊκή τροχιά με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο».

Σημείωσε ακόμη, ότι, η μάχη κατά του καρκίνου «είναι για μένα είναι ιερή». Γι’ αυτό, είπε, ως πρόεδρος της μεγαλύτερης ομάδας ευρωβουλευτών κατά του καρκίνου θα συνεχίσει να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση πολιτικών, «με ένα και μοναδικό στόχο, την καταπολέμησή του».

Η καθιέρωση πλαισίου για τους καλλιτέχνες και η ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων τους είναι κάτι που τον απασχολεί ιδιαίτερα ως σκιώδη εισηγητή για την εν λόγω έκθεση στην επιτροπή πολιτισμού, είπε.  

«Επιπλέον, δεν μπορώ να μην αναφερθώ και στο ρόλο μου ως πρόεδρος της  Επιτροπής Φιλίας Αρμενίας- Ευρωκοινοβουλίου», είπε ο κ. Φουρλάς, σημειώνοντας ότι, μια από τις κύριες προτεραιότητές του παραμένει η ανάδειξη του αγώνα των Αρμενίων για δικαίωση.

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου
Επέκταση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ζήτησε η ΣΕΚ από Πρόεδρο
Στην Κύπρο ο Σέρβος ΥΠΑΜ-Στόχος η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων
Αλαλούμ με την ημέρα της παράνομης επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα
ΥΠΟΙΚ: Θα στηρίξει το νόμο της Βουλής για ΦΠΑ 5% ενώπιον της Κομισιόν