Πράσινο φως για δυναμικά μέτρα από ΠΕΟ-Διαμαρτύρονται για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Την απόφαση να εξουσιοδοτήσει την Γραμματεία της ΠΕΟ να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών μέτρων για τα ζητήματα που αφορούν το ωρομίσθιο κυβερνητικό προσωπικό, τις σχολικές εφορείες και τον ΟΚΥπΥ, έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ στη σημερινή του συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ, «εάν η στάση του Υπουργείου Οικονομικών παραμείνει προκλητικά αδιάφορη» σε ό,τι αφορά τις Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, δίνει το «πράσινο φως» για λήψη μέτρων. Ξεκαθαρίζει, επίσης, «πως προϋπόθεση για υπογραφή της συμφωνίας για την Συλλογική Σύμβαση είναι η επαναφορά ρυθμίσεων που να αποκαθιστούν την αγοραστική αξία του Ταμείου Προνοίας όπως ήταν μέχρι τις 31/12/2012».

«Δυστυχώς η άτεγκτή στάση του Υπουργείου Οικονομικών και η απροθυμία του για ουσιαστικό διάλογο ο οποίος θα οδηγούσε σε συμφωνία για ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης του Ωρομίσθιου Κυβερνητικού Προσωπικού εμπόδισε την οποιαδήποτε μεταξύ μας συμφωνία», προσθέτει η ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι η ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ κατέβαλε το προηγούμενο διάστημα προσπάθειες για την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων αλλά και για την βελτίωση των όρων απασχόλησης όλων των εργαζομένων που εκπροσωπεί.

Επισημαίνει, τέλος, ότι κατά την περίοδο και μετά την πανδημία του κορωνοϊού, αυξήθηκαν οι πιέσεις προς τους εργαζόμενους, ως συνέπεια άφησε πίσω της μια λαβωμένη οικονομία αφού τα μέτρα του περιορισμού της οικονομικής δραστηριότητας λόγω των μέτρων που αποφασίστηκαν για προστασία της δημόσιας υγείας, κάνοντας λόγο «για συνέχιση και εμβάθυνση των πολιτικών της απορρύθμισης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022
Έναρξη εκσκαφών στην Αλόα ζητούν συγγενείς τ/κ αγνοούμενων
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού
Ολοκληρώθηκε κύκλος συζητήσεων του ΥΠΑΝ με διευθύνσεις σχολείων
Επαναπροκηρύσσεται το μέτρο του πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής
Ανακάμπτουν τα πεύκα που επηρεάστηκαν από πιτυοκάμπη
Ανεβάζουν τις τιμές σε καύσιμα και τσιγάρα στα κατεχόμενα
Η παραπληροφόρηση, οι αλήθειες και τα ψέματα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών
Βατό και δύσκολο όσο έπρεπε το γραπτό των Νέων Ελληνικών-Αγκάθι η έκθεση
Αρχηγός ΕΦ: Προτεραιότητα Κύπρου η ενίσχυση συνεργασίας με εταίρους