Απόπειρα νοθείας από την Πρωτοπορία στις εκλογές του Παν. Κύπρου καταγγέλλει η Προοδευτική

Απόπειρα νοθείας στις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου από την ΦΚΠ Πρωτοπορία καταγγέλλει η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα «με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικούς τρόπους».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «στις χθεσινές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, η ΦΠΚ Πρωτοπορία προσπάθησε, με ντροπιαστικό τρόπο να νοθεύσει τα τελικά αποτελέσματα. Σε μια απελπιστική προσπάθεια να αυξήσουν τα ποσοστά τους, οι εκπρόσωποι της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, χωρίς δισταγμό, προσπάθησαν με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικούς τρόπους να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με τον πιο απαράδεκτο τρόπο».

Όπως υποστηρίζει η Προοδευτική, από την πρώτη κιόλας κάλπη των Μεταπτυχιακών φοιτητών, η επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής και πρώην αντιπρόεδρος της Πρωτοπορίας Παν.Κυπ. «έσκισε ψηφοδέλτια, τα οποία χωρίς κανένα λόγο όρισαν ως αμφισβητούμενα χωρίς να τα αξιολογήσει η εφορευτική επιτροπή. Τα ψηφοδέλτια ήταν όλα έγκυρα ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων».

Τόσο για την παντελώς παράλογη καταλογή τους σε αμφισβητούμενα, όσο και συνολικά για την στάση τους εντός της διαδικασίας ευθύνη είχαν οι εκπρόσωποι της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, αναφέρει, τους οποίους κατονομάζει. «Στη συνέχεια εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας, πήρε αμφισβητούμενο ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν ξεκάθαρα άκυρο και το τοποθέτησε χωρίς κανένα δικαίωμα ανάμεσα στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια της Πρωτοπορίας, αρνούμενος μαζί με τους υπόλοιπους προαναφερθέντες εκπρόσωπους της Πρωτοπορίας, να το δείξουν στην εφορευτική επιτροπή και στους εκπροσώπους των υπόλοιπων παρατάξεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Προοδευτική, οι εκπρόσωποι της παρέμβηκαν έντονα, άμεσα και δυναμικά διακόπτοντας τη διαδικασία η οποία για ώρα βρισκόταν στον αέρα. «Μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Πανεπιστημίου, μετά από έντονη και επίμονη προσπάθεια, καταφέραμε να επιβάλουμε τη νομιμότητα και την ομαλοποίηση της διαδικασίας, ακυρώνοντας την ξεκάθαρη πρόθεση και προσπάθεια της ΦΚΠ Πρωτοπορίας να αλλοιώσει το αποτέλεσμα προσπαθώντας να αυξήσει τα ποσοστά της», σημειώνει.

«Μετά την παρέμβαση μας διαφάνηκε ότι όλα τα ψηφοδέλτια που είχαν σκιστεί ήταν έγκυρα και επιστράφηκαν στις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ το «κρυμμένο» ψηφοδέλτιο της Πρωτοπορίας ακυρώθηκε, ως έπρεπε», αναφέρει περαιτέρω, ενώ υποστηρίζει ότι όλα αυτά συνέβησαν ενώπιον και με την έγκριση του Επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ Πρωτοπορίας και του Προέδρου της ΠΟΦΕΝ.

«Ντροπή για τον τρόπο που αχρηστεύουν την άποψη και την απόφαση των φοιτητών! Ντροπή για την παραδοχή τους ότι ήθελαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα! Ντροπή για την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού! Ντροπή για τη ΦΠΚ Πρωτοπορία!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου
Επέκταση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ζήτησε η ΣΕΚ από Πρόεδρο
ΒΙΝΤΕΟ: Σοκαριστική επίθεση καρχαρία σε 23χρονο-«Αυτή η κρεατομηχανή κατασπάραξε τον γιο μου σε 20''»
Στην Κύπρο ο Σέρβος ΥΠΑΜ-Στόχος η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων
Αλαλούμ με την ημέρα της παράνομης επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα
ΥΠΟΙΚ: Θα στηρίξει το νόμο της Βουλής για ΦΠΑ 5% ενώπιον της Κομισιόν
«Δεν του έδιναν υπηκοότητα και αυτό μάλλον τον έκανε τρελό»
Ικανοποίηση Ιωάννου-«Σημαντικός για Κύπρο ο μηχανισμός αλληλεγγύης για μετανάστευση»