Απόπειρα νοθείας από την Πρωτοπορία στις εκλογές του Παν. Κύπρου καταγγέλλει η Προοδευτική

Απόπειρα νοθείας στις εκλογές του Πανεπιστημίου Κύπρου από την ΦΚΠ Πρωτοπορία καταγγέλλει η Προοδευτική Κίνηση Φοιτητών, κάνοντας λόγο για προσπάθεια να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα «με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικούς τρόπους».

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, «στις χθεσινές εκλογές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, κατά τη διάρκεια της καταμέτρησης, η ΦΠΚ Πρωτοπορία προσπάθησε, με ντροπιαστικό τρόπο να νοθεύσει τα τελικά αποτελέσματα. Σε μια απελπιστική προσπάθεια να αυξήσουν τα ποσοστά τους, οι εκπρόσωποι της παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού, χωρίς δισταγμό, προσπάθησαν με πρωτοφανείς αντιδημοκρατικούς τρόπους να αλλοιώσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με τον πιο απαράδεκτο τρόπο».

Όπως υποστηρίζει η Προοδευτική, από την πρώτη κιόλας κάλπη των Μεταπτυχιακών φοιτητών, η επικεφαλής της εφορευτικής επιτροπής και πρώην αντιπρόεδρος της Πρωτοπορίας Παν.Κυπ. «έσκισε ψηφοδέλτια, τα οποία χωρίς κανένα λόγο όρισαν ως αμφισβητούμενα χωρίς να τα αξιολογήσει η εφορευτική επιτροπή. Τα ψηφοδέλτια ήταν όλα έγκυρα ψηφοδέλτια άλλων παρατάξεων».

Τόσο για την παντελώς παράλογη καταλογή τους σε αμφισβητούμενα, όσο και συνολικά για την στάση τους εντός της διαδικασίας ευθύνη είχαν οι εκπρόσωποι της ΦΠΚ Πρωτοπορίας, αναφέρει, τους οποίους κατονομάζει. «Στη συνέχεια εκπρόσωπος της Πρωτοπορίας, πήρε αμφισβητούμενο ψηφοδέλτιο το οποίο ήταν ξεκάθαρα άκυρο και το τοποθέτησε χωρίς κανένα δικαίωμα ανάμεσα στα υπόλοιπα ψηφοδέλτια της Πρωτοπορίας, αρνούμενος μαζί με τους υπόλοιπους προαναφερθέντες εκπρόσωπους της Πρωτοπορίας, να το δείξουν στην εφορευτική επιτροπή και στους εκπροσώπους των υπόλοιπων παρατάξεων», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την Προοδευτική, οι εκπρόσωποι της παρέμβηκαν έντονα, άμεσα και δυναμικά διακόπτοντας τη διαδικασία η οποία για ώρα βρισκόταν στον αέρα. «Μαζί με τις υπόλοιπες παρατάξεις του Πανεπιστημίου, μετά από έντονη και επίμονη προσπάθεια, καταφέραμε να επιβάλουμε τη νομιμότητα και την ομαλοποίηση της διαδικασίας, ακυρώνοντας την ξεκάθαρη πρόθεση και προσπάθεια της ΦΚΠ Πρωτοπορίας να αλλοιώσει το αποτέλεσμα προσπαθώντας να αυξήσει τα ποσοστά της», σημειώνει.

«Μετά την παρέμβαση μας διαφάνηκε ότι όλα τα ψηφοδέλτια που είχαν σκιστεί ήταν έγκυρα και επιστράφηκαν στις υπόλοιπες παρατάξεις, ενώ το «κρυμμένο» ψηφοδέλτιο της Πρωτοπορίας ακυρώθηκε, ως έπρεπε», αναφέρει περαιτέρω, ενώ υποστηρίζει ότι όλα αυτά συνέβησαν ενώπιον και με την έγκριση του Επικεφαλής της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΦΠΚ Πρωτοπορίας και του Προέδρου της ΠΟΦΕΝ.

«Ντροπή για τον τρόπο που αχρηστεύουν την άποψη και την απόφαση των φοιτητών! Ντροπή για την παραδοχή τους ότι ήθελαν να αλλοιώσουν το αποτέλεσμα! Ντροπή για την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού! Ντροπή για τη ΦΠΚ Πρωτοπορία!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Σοκ στο Τέξας-Δεκάχρονος ομολόγησε ότι σκότωσε άνδρα την ώρα που κοιμόταν
Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018-«Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν»
Ξάφριζε δωμάτια του ξενοδοχείου που εργαζόταν-Χειροπέδες σε 30χρονο, επιτέθηκε σε αστυνομικούς
Το προεκλογικό προφίλ του ΔΗΣΥ-Η μεσαία τάξη, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»
Όταν οι φιλίες και οι συγγένειες συναντούν τα high politics
Ένορκες δηλώσεις πολιτών για τις €807.000 στον μονάχο-Ολοκληρώθηκαν δύο από τις διερευνώμενες υποθέσεις
Ενισχυτικά μαθήματα εκμάθησης Ελληνικών χρειάζονται 1100 παιδιά στην εκπαίδευση
Αρχές του 2025 η ψηφιοποίηση των αιτήσεων φοιτητικής μέριμνας-Το χρονοδιάγραμμα του ΥΠΟΙΚ
Γυναίκα φυλακίστηκε επειδή τηλεφώνησε στην Άμεση Δράση περισσότερες από 2.000 φορές
Τέσσερις οι νεκροί από την πλημμύρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-Επιμένουν τα προβλήματα στο Ντουμπάι