Με κάθε λαμπρότητα οι εορτασμοί της 25ης Μαρτίου σε όλη την Κύπρο

Με κάθε λαμπρότητα θα εορταστεί και φέτος η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου με Πανηγυρική Δοξολογία και παρελάσεις σε όλες τις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας, στην παρέλαση, στη Λευκωσία, θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σημειώνεται ότι η Πανηγυρική Δοξολογία θα τελεστεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα στη Λευκωσία, στις 10.00 το πρωί της 25ης Μαρτίου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Γεωργίου, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, της Υπουργού Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνάς Μιχαηλίδου, της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτας Δημητρίου και του Πρέσβη της Ελλάδας, Ιωάννη Παπαμελετίου.

Τον Πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιάννης Παναγιώτου.

Στις 11.00 π.μ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενος από Υπουργούς, την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τον Πρέσβη της Ελλάδας, θα δεχθεί τον χαιρετισμό της παρέλασης, από εξέδρα μπροστά από το οίκημα της Ελληνικής Πρεσβείας.

Σημειώνεται ότι στην παρέλαση θα πάρουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σπουδαστές Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές Σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Πρόσκοποι, Σωματεία και Οργανώσεις.

Εξάλλου, στη Λεμεσό θα παραστεί η Υφυπουργός Ναυτιλίας, Μαρίνα Χατζημανώλη, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, στις 10.00 π.μ., ενώ στη Λάρνακα θα παραστεί ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Φίλιππος Χατζηζαχαρίας, στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στις 10.00 π.μ.

Στην Πάφο θα παρευρεθεί ο Διευθυντής Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, Χαράλαμπος Χαραλάμπους, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Θεοδώρου, στις 10.00 π.μ, ενώ στο Παραλίμνι ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Αλέξης Βαφεάδης, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, στις 9.30 π.μ.

Ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, θα παρευρεθεί στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων, στη Δερύνεια, στις 9.30 π.μ., ενώ ο Υφυπουργός Τουρισμού, Κώστας Κουμή, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, στην Αγία Νάπα στις 8.30 π.μ.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, θα παραστεί στον Ιερό Ναό Αποστόλου Ανδρέα, στην Πόλη Χρυσοχούς, στις 10.00 π.μ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Κωνσταντίνου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στα Λατσιά, στις 8.30 π.μ., και η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Μαριλένα Ευαγγέλου, στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στην Ευρύχου, στις 9.30 π.μ.

Όπως ανακοίνωσε εξάλλου η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας, θα συμμετέχει και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στις παρελάσεις που γίνονται σε όλες τις πόλεις για την 25η Μαρτίου.

Η Δύναμη Πολιτικής Άμυνας θα έχει συμμετοχή με πεζοπόρα τμήματα με μέλη από όλες τις ειδικότητές της (Έρευνας και Διάσωσης, Επικοινωνιών, Μέριμνας, Συνοικιοφυλακής και Πρώτων Βοηθειών).

Οι ομάδες Πρώτων Βοηθειών θα διαθέτουν όλο τον αναγκαίο εξοπλισμό και θα είναι έτοιμες για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αρνήθηκε της χημειοθεραπείες για να γεννήσει το παιδί της-Έζησε μαζί του μόλις οκτώ μήνες
Δωμάτιο θηλασμού απέκτησε η Βουλή των Αντιπροσώπων
Στο επίκεντρο θέματα άμυνας, κρίση στη Μέση Ανατολή και μεταναστευτικό στη συνάντηση ΠτΒ-ΥΠΑΜ
Παρέμβαση Χριστιάνας Ερωτοκρίτου στην Ολομέλεια της ΚΣΣΕ για την Αλβανία
Στ. Στεφάνου: Θετική για ευρύτερη περιοχή η λύση Κυπριακού,
Ικανοποίηση Ιωάννου με την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης της ΤΑ-Συνεχίζει τις επαφές
Ν. Χριστοδουλίδης: Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας, Κυριάκος Χαραλάμπους
Διπλωμάτης λάμβανε επίδομα εξωτερικού ενώ υπηρετούσε στην Κύπρο-Τα ευρήματα της Ελεγκτικής για ΥΠΕΞ
Ικανοποίηση στα κατεχόμενα για ένταξη Κοσόβου στο ΣτΕ-«Παράδειγμα για το ψευδοκράτος»