Διαθέτουν 27 «αντιπροσωπείες» σε 21 χώρες, υποστηρίζει το ψευδοκράτος

Ο πρώην «διπλωμάτης», Αϊτούγ Πλουμπέρ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το ψευδοκράτος διαθέτει 27 «αντιπροσωπείες» σε 21 χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε δηλώσεις του στην Kıbrıs TV και συγκρίνοντας με το σήμερα την περίοδο κατά την οποία άρχισε να εργάζεται ο ίδιος στο  «υπουργείο εξωτερικών», ο Πλουμπέρ είπε ότι «Όταν μπήκα στο υπουργείο εξωτερικών, είχαμε μόνο 5 αντιπροσωπείες. Τώρα βλέπετε, υπάρχουν 27 αντιπροσωπείες σε 21 χώρες. Πόσο αυξήθηκαν οι αντιπροσωπείες την περίοδο από το 1983 έως το 2023. Αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν αυτοί που ρωτούν γιατί τόσοι πολλοί αντιπρόσωποι. Είναι επίσης πολύ εύκολο να εξηγηθεί. Δεν το κάνουμε μόνοι μας, το κάνουμε με τη βοήθεια της Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πέρα από αυτό, των πρωτοβουλιών που έγιναν σε υψηλότερα επίπεδα».

Στο μεταξύ, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με την Πρέσβειρα του Καναδά στην Αθήνα Karine Asselin, η οποία είναι διαπιστευμένη και ως Ύπατος Αρμοστής στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «προεδρικό» και διήρκησε 40 λεπτά ενώ σε αυτή παρών ήταν και ο «ειδικός αντιπρόσωπος» του Τατάρ, Εργκιούν Ολγκούν, καθώς επίσης και κάποια μέλη που συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Τατάρ συναντήθηκε και με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, Irfan Siddiq.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου
Επέκταση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ζήτησε η ΣΕΚ από Πρόεδρο
Στην Κύπρο ο Σέρβος ΥΠΑΜ-Στόχος η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων
Αλαλούμ με την ημέρα της παράνομης επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα
ΥΠΟΙΚ: Θα στηρίξει το νόμο της Βουλής για ΦΠΑ 5% ενώπιον της Κομισιόν
Ικανοποίηση Ιωάννου-«Σημαντικός για Κύπρο ο μηχανισμός αλληλεγγύης για μετανάστευση»