Διαθέτουν 27 «αντιπροσωπείες» σε 21 χώρες, υποστηρίζει το ψευδοκράτος

Ο πρώην «διπλωμάτης», Αϊτούγ Πλουμπέρ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το ψευδοκράτος διαθέτει 27 «αντιπροσωπείες» σε 21 χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε δηλώσεις του στην Kıbrıs TV και συγκρίνοντας με το σήμερα την περίοδο κατά την οποία άρχισε να εργάζεται ο ίδιος στο  «υπουργείο εξωτερικών», ο Πλουμπέρ είπε ότι «Όταν μπήκα στο υπουργείο εξωτερικών, είχαμε μόνο 5 αντιπροσωπείες. Τώρα βλέπετε, υπάρχουν 27 αντιπροσωπείες σε 21 χώρες. Πόσο αυξήθηκαν οι αντιπροσωπείες την περίοδο από το 1983 έως το 2023. Αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν αυτοί που ρωτούν γιατί τόσοι πολλοί αντιπρόσωποι. Είναι επίσης πολύ εύκολο να εξηγηθεί. Δεν το κάνουμε μόνοι μας, το κάνουμε με τη βοήθεια της Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πέρα από αυτό, των πρωτοβουλιών που έγιναν σε υψηλότερα επίπεδα».

Στο μεταξύ, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με την Πρέσβειρα του Καναδά στην Αθήνα Karine Asselin, η οποία είναι διαπιστευμένη και ως Ύπατος Αρμοστής στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «προεδρικό» και διήρκησε 40 λεπτά ενώ σε αυτή παρών ήταν και ο «ειδικός αντιπρόσωπος» του Τατάρ, Εργκιούν Ολγκούν, καθώς επίσης και κάποια μέλη που συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Τατάρ συναντήθηκε και με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, Irfan Siddiq.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για οικονομικά τους εμφανίζουν οι Κύπριοι
Ο Τατάρ θεωρεί πως η εισβολή έφερε... ειρήνη-Επιμένει σε ίση κυριαρχία και εγγυήσεις
Για ήττα της Λεμεσού κάνει λόγο ο υποψήφιος Δήμαρχος Γιάννης Αρμεύτης
Ανακηρύχθηκαν χωρίς ανθυποψήφιο τέσσερις Αντιδήμαρχοι στην επαρχία Λάρνακας
Διαφωνεί με μεταφορά Σχολής ΤΕΠΑΚ ο υποψήφιος Δήμαρχος Λεμεσού Χρ. Μιχαηλίδης
Από φόρο και δανεισμό 68 εκατ. στερλίνες για «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Στηρίζει Ελεγκτή με το γάντι το ΔΗΚΟ-Επιτίθεται στον Πρόεδρο για τη θεσμική σύγκρουση το ΑΚΕΛ
Καταζητούμενοι από την Interpol εντοπίστηκαν στα κατεχόμενα
Βρετανοκύπριος γυμναστής διεκδικεί τη δημαρχία του Λονδίνου
Ανακηρύχθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ερήμης, Καντού και Σωτήρας στη Λεμεσό