Διαθέτουν 27 «αντιπροσωπείες» σε 21 χώρες, υποστηρίζει το ψευδοκράτος

Ο πρώην «διπλωμάτης», Αϊτούγ Πλουμπέρ σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτή την στιγμή το ψευδοκράτος διαθέτει 27 «αντιπροσωπείες» σε 21 χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κίπρις», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Σε δηλώσεις του στην Kıbrıs TV και συγκρίνοντας με το σήμερα την περίοδο κατά την οποία άρχισε να εργάζεται ο ίδιος στο  «υπουργείο εξωτερικών», ο Πλουμπέρ είπε ότι «Όταν μπήκα στο υπουργείο εξωτερικών, είχαμε μόνο 5 αντιπροσωπείες. Τώρα βλέπετε, υπάρχουν 27 αντιπροσωπείες σε 21 χώρες. Πόσο αυξήθηκαν οι αντιπροσωπείες την περίοδο από το 1983 έως το 2023. Αυτό έγινε με μεγάλη προσπάθεια. Υπάρχουν αυτοί που ρωτούν γιατί τόσοι πολλοί αντιπρόσωποι. Είναι επίσης πολύ εύκολο να εξηγηθεί. Δεν το κάνουμε μόνοι μας, το κάνουμε με τη βοήθεια της Τουρκίας. Ως αποτέλεσμα των πρωτοβουλιών του Υπουργείου Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και πέρα από αυτό, των πρωτοβουλιών που έγιναν σε υψηλότερα επίπεδα».

Στο μεταξύ, ο κατοχικός ηγέτης Ερσίν Τατάρ συναντήθηκε με την Πρέσβειρα του Καναδά στην Αθήνα Karine Asselin, η οποία είναι διαπιστευμένη και ως Ύπατος Αρμοστής στην Κυπριακή Δημοκρατία, σύμφωνα με τον παράνομο Μπαϊράκ.

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο «προεδρικό» και διήρκησε 40 λεπτά ενώ σε αυτή παρών ήταν και ο «ειδικός αντιπρόσωπος» του Τατάρ, Εργκιούν Ολγκούν, καθώς επίσης και κάποια μέλη που συμμετέχουν στην διαπραγματευτική ομάδα της τουρκοκυπριακής πλευράς.

Ο Τατάρ συναντήθηκε και με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή, Irfan Siddiq.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τον αμανέ τους για διώξεις σφετεριστών συνεχίζουν οι τούρκοι-«Θα υπάρξει απάντηση αν συνεχιστούν»
Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Για περιφερειακές εξελίξεις συνομίλησαν Ρούμπιο-Κόμπος
Συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο τηε Εσθονίας ο ΠτΔ-«Kοινές απόψεις για μεγάλα ζητήματα»
Κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ ότι δεν παρέστη στο Συνέδριό του, «δεν μας προσκαλέσατε», απαντούν στο Προεδρικό
Έμπρακτη η αλληλεγγύη Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κύπρο, λέει ο Συμπρόεδρός της
Τη σταθερή αλληλεγγύη της Λιθουανίας στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο Ναουσέντα
Προκλητική παρουσία «ελληνόφωνων ακαδημαϊκών και πολιτικών παραγόντων» στα κατεχόμενα καταγγέλλει το ΕΛΑΜ
Πρόσταγμα Στεφάνου για πολιτική αντεπίθεση της Αριστεράς-«Είμαστε κόμμα ανανεωμένο, μαχητικό και ισχυρό»
Ν. Χριστοδουλίδης: Θα συνεχίσουν να ενισχύονται οι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας με Λιθουανία
Παραδόθηκε στον Υφ. Μετανάστευσης το εκσυγχρονισμένο ν/σ για τους πρόσφυγες