Απαντά στις επικρίσεις για κενά και υποστελέχωση ο ΟΚΥπΥ

«Ο ΟΚΥπΥ έχει προχωρήσει με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου, σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, απαντώντας στις επικρίσεις αναφορικά με το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το Κέντρο Υγείας στελεχώνεται με 2 Προσωπικούς Ιατρούς, οι οποίοι επισκέπτονται το Κέντρο, ο ένας Π.Ι. κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και κάθε δεύτερη Παρασκευή, και ο δεύτερος Π.Ι. επισκέπτεται το Κέντρο κάθε Πέμπτη. Στο Κέντρο λειτουργεί και το Οδοντιατρείο και κάθε Δευτέρα, υπάρχει και Δερματολόγος.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το Κέντρο είχε στελεχωθεί και με Παιδίατρο, που όπως φάνηκε η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη, καθώς είχε πολύ χαμηλό αριθμό ασθενών.

«Τέλος, ενημερώνουμε ότι το Κέντρο είναι επαρκώς εξοπλισμένο για την κάλυψη των αναγκών, τόσο των Προσωπικών Ιατρών όσο και των Ιατρών Ειδικοτήτων που το στελεχώνουν», ανέφερε ο ΟΚΥπΥ.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του τμήματος αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο Οργανισμός υποστηρίζει πως έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του, καθώς γιατρός μετακινήθηκε άμεσα ως αντικατάσταση από την Λευκωσία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κατά την απουσία της Γιατρού που στελεχώνει τη μονάδα.

«Ο ΟΚΥπΥ έχει προκηρύξει θέση για επιπλέον νεφρολόγο στην Αμμόχωστο 21 φορές τα τελευταία 3 χρόνια και δεν υπάρχει ενδιαφέρον», επανέλαβε. Καταληκτικά ανέφερε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε κανένας ασθενής να μην μένει χωρίς περίθαλψη.

Δειτε Επισης

Μη προσβάσιμα τα γήπεδα σε ΑμεΑ, πολλά παράπονα για το στάδιο Άλφαμεγα-Σειρά μέτρων από Λοττίδη
Μεγάλη δεντροφύτευση στη Μοσφιλωτή από την Πράσινη Ασπίδα, μέσο του προγράμματος You Reforest Cyprus
Σε λειτουργία δύο νέα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Λευκωσία
Μικρή αύξηση μεριδίου ηλεκτρικών οχημάτων σε Κύπρο
Αγγίζει τους 33 βαθμούς η θερμοκρασία-Ο καιρός μέχρι τη Δευτέρα
Εγκατεστημένες κάμερες στα πλείστα ιδιωτικά νηπιαγωγεία-Ζητά τήρηση νόμου για την παρακολούθηση η Ισότητα
Μέτρα για αντιμετώπιση αδήλωτης εργασίας και Τουρκοκύπριους συζητά το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Επαναδραστηριοποίηση Μηχανισμού Διαβούλευσης με Παιδοβουλή
Πέραν των 4726 παιδιών από αρχές έτους στο ΤΑΕΠ Παίδων του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας
Υπουργείο Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην ΕΕ