Απαντά στις επικρίσεις για κενά και υποστελέχωση ο ΟΚΥπΥ

«Ο ΟΚΥπΥ έχει προχωρήσει με τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Αθηένου, σύμφωνα με τα όσα είχαν συμφωνηθεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, απαντώντας στις επικρίσεις αναφορικά με το ζήτημα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, το Κέντρο Υγείας στελεχώνεται με 2 Προσωπικούς Ιατρούς, οι οποίοι επισκέπτονται το Κέντρο, ο ένας Π.Ι. κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και κάθε δεύτερη Παρασκευή, και ο δεύτερος Π.Ι. επισκέπτεται το Κέντρο κάθε Πέμπτη. Στο Κέντρο λειτουργεί και το Οδοντιατρείο και κάθε Δευτέρα, υπάρχει και Δερματολόγος.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το Κέντρο είχε στελεχωθεί και με Παιδίατρο, που όπως φάνηκε η παρουσία του δεν ήταν απαραίτητη, καθώς είχε πολύ χαμηλό αριθμό ασθενών.

«Τέλος, ενημερώνουμε ότι το Κέντρο είναι επαρκώς εξοπλισμένο για την κάλυψη των αναγκών, τόσο των Προσωπικών Ιατρών όσο και των Ιατρών Ειδικοτήτων που το στελεχώνουν», ανέφερε ο ΟΚΥπΥ.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του τμήματος αιμοκάθαρσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ο Οργανισμός υποστηρίζει πως έκανε πράξη τις δεσμεύσεις του, καθώς γιατρός μετακινήθηκε άμεσα ως αντικατάσταση από την Λευκωσία για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες κατά την απουσία της Γιατρού που στελεχώνει τη μονάδα.

«Ο ΟΚΥπΥ έχει προκηρύξει θέση για επιπλέον νεφρολόγο στην Αμμόχωστο 21 φορές τα τελευταία 3 χρόνια και δεν υπάρχει ενδιαφέρον», επανέλαβε. Καταληκτικά ανέφερε πως θα συνεχίσει τις προσπάθειες έτσι ώστε κανένας ασθενής να μην μένει χωρίς περίθαλψη.

Δειτε Επισης

Καταδικάζει τα ωράρια στα ΤΑΕΠ Πάφου και Πόλη Χρυσοχούς η ΠΑΣΥΚΙ
Παράταση μέχρι Οκτώβριο για υποβολή φορολογικής δήλωσης ατόμου για το 2022
Έναρξη εκσκαφών στην Αλόα ζητούν συγγενείς τ/κ αγνοούμενων
Ώρες λειτουργίας Υπηρεσιών Εφημερίας Προσωπικού Ιατρού
Ολοκληρώθηκε κύκλος συζητήσεων του ΥΠΑΝ με διευθύνσεις σχολείων
Επαναπροκηρύσσεται το μέτρο του πράσινου τρύγου σε αμπελώνες οινοπαραγωγής
Ανακάμπτουν τα πεύκα που επηρεάστηκαν από πιτυοκάμπη
Η παραπληροφόρηση, οι αλήθειες και τα ψέματα για τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών
Βατό και δύσκολο όσο έπρεπε το γραπτό των Νέων Ελληνικών-Αγκάθι η έκθεση
Αρχηγός ΕΦ: Προτεραιότητα Κύπρου η ενίσχυση συνεργασίας με εταίρους