Κατεδάφισαν κτήριο στην εντός των τειχών κατεχόμενη Αμμόχωστο

Η  «πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει την αλλοίωση και καταστροφή των πετρόκτιστων σπιτιών και του ιστορικού χαρακτήρα των κτηρίων που βρίσκονται στην εντός των τειχών πόλη της κατεχόμενης Αμμοχώστου, σύμφωνα με δημοσίευμα στην τουρκοκυπριακή «Βατάν».

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σε ανακοίνωση της η «πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο» αναφέρει ότι αν ο στόχος είναι η εντός των τειχών πόλης της Αμμοχώστου να αναπτυχθεί από απόψεως τουρισμού, αυτό είναι εφικτό να γίνει μόνο με τη διατήρηση του ιστορικού και παραδοσιακού χαρακτήρα και πλούτου των κτηρίων που βρίσκονται κτισμένα εκεί.

Η πρωτοβουλία εκφράζει την άποψη ότι η κατεδάφιση του πετρόκτιστου κτηρίου ισοδυναμεί με δολοφονία της κότας με τα χρυσά αυγά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποφάσισε η Μιχαηλίδου για αδίδακτο κείμενο στα Νέα Ελληνικά-«Να μη ληφθεί υπ’ όψιν η ερώτηση»
Αυξημένα τα περιστατικά ευλογιάς των ζώων στα κατεχόμενα-Έλαβαν εμβόλια από την Τουρκία
Πρότεινε χώρους ανέγερσης δημοτικού Ορόκλινης η ΥΠΑΝ-« Επαφίεται στις κοινότητες να συμφωνήσουν»
Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του αναλυτικού προγράμματος για την υπουργό Παιδείας
Με sms θα ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Άλλαξαν ξενοδοχείο οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη μετά το σάλο με τα τρωκτικά στα δωμάτια
Σύσταση φορέα προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό-Αύξηση 37,9% σε αφίξεις
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ οι δείκτες ανεργίας στην Κύπρο το 2022
Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος πολύτεκνης μάνας-Πώς θα καταβληθεί
Aρχίζουν οι πτήσεις της Cyprus Airways μεταξύ Λάρνακας-Πρέβεζας