Άμεσα καθορισμό συνάντησης με την νέα υφυπουργό Πρόνοιας ζητούν οι συνταξιούχοι

Άμεση συνάντηση με την υφυπουργό Πρόνοιας ζητά με νέα επιστολή που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να συζητηθούν τα πολλά, χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και να προωθηθούν προς επίλυση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, όπως ενημέρωσε η ΕΚΥΣΥ την νέα Υφυπουργό, έχει προχωρήσει σε πολλά διαβήματα προς την προηγούμενη Κυβέρνηση τα τελευταία 10 χρόνια, ωστόσο πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα αρκετές χιλιάδες από αυτούς να ταλαιπωρούνται, πάρα πολλοί να έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, να υποφέρουν και να βασανίζονται.

Για το λόγο αυτό η Οργάνωση επαναλαμβάνει την απαίτησή της για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων, τη λήψη μέτρων και τη παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Υφυπουργός θα σεβαστεί τα αιτήματά της και θα αντιληφθεί τα πολλά και χρόνια προβλήματα των συνταξιούχων.

Ταυτόχρονα, την καλεί να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με το τηλεφωνικό κέντρο 1450, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει στις 8 Μαρτίου 2023 αλλά δεν λειτούργησε ποτέ, αφού ούτε η ΕΚΥΣΥ ούτε οι συνταξιούχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων.

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ προειδοποιεί πως η δυναμική αντίδρασή τους θα είναι αναπόφευκτη, λόγω της «κοινωνικής αναλγησίας» και της «πολύ μεγάλης αδιαφορίας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση» όπως αναφέρουν.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Αποφάσισε η Μιχαηλίδου για αδίδακτο κείμενο στα Νέα Ελληνικά-«Να μη ληφθεί υπ’ όψιν η ερώτηση»
Αυξημένα τα περιστατικά ευλογιάς των ζώων στα κατεχόμενα-Έλαβαν εμβόλια από την Τουρκία
Πρότεινε χώρους ανέγερσης δημοτικού Ορόκλινης η ΥΠΑΝ-« Επαφίεται στις κοινότητες να συμφωνήσουν»
Προτεραιότητα ο εκσυγχρονισμός του αναλυτικού προγράμματος για την υπουργό Παιδείας
Με sms θα ενημερώνουν τους κτηνοτρόφους για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
Άλλαξαν ξενοδοχείο οι μαθητές στη Θεσσαλονίκη μετά το σάλο με τα τρωκτικά στα δωμάτια
Σύσταση φορέα προβολής για τουρισμό αποφάσισε το Υπουργικό-Αύξηση 37,9% σε αφίξεις
Πάνω από μέσο όρο ΕΕ οι δείκτες ανεργίας στην Κύπρο το 2022
Αρχίζει η καταβολή του επιδόματος πολύτεκνης μάνας-Πώς θα καταβληθεί
Aρχίζουν οι πτήσεις της Cyprus Airways μεταξύ Λάρνακας-Πρέβεζας