Άμεσα καθορισμό συνάντησης με την νέα υφυπουργό Πρόνοιας ζητούν οι συνταξιούχοι

Άμεση συνάντηση με την υφυπουργό Πρόνοιας ζητά με νέα επιστολή που απέστειλε η ΕΚΥΣΥ την προηγούμενη εβδομάδα, ώστε να συζητηθούν τα πολλά, χρόνια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι και να προωθηθούν προς επίλυση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, όπως ενημέρωσε η ΕΚΥΣΥ την νέα Υφυπουργό, έχει προχωρήσει σε πολλά διαβήματα προς την προηγούμενη Κυβέρνηση τα τελευταία 10 χρόνια, ωστόσο πάρα πολλά σοβαρά προβλήματα των συνταξιούχων συνεχίζουν να παραμένουν άλυτα, με αποτέλεσμα αρκετές χιλιάδες από αυτούς να ταλαιπωρούνται, πάρα πολλοί να έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας, να υποφέρουν και να βασανίζονται.

Για το λόγο αυτό η Οργάνωση επαναλαμβάνει την απαίτησή της για την επίλυση των προβλημάτων των συνταξιούχων, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων, τη λήψη μέτρων και τη παραχώρηση αντισταθμιστικών παροχών για αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Η ΕΚΥΣΥ εκφράζει τη βεβαιότητα ότι η Υφυπουργός θα σεβαστεί τα αιτήματά της και θα αντιληφθεί τα πολλά και χρόνια προβλήματα των συνταξιούχων.

Ταυτόχρονα, την καλεί να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα με το τηλεφωνικό κέντρο 1450, το οποίο επρόκειτο να λειτουργήσει στις 8 Μαρτίου 2023 αλλά δεν λειτούργησε ποτέ, αφού ούτε η ΕΚΥΣΥ ούτε οι συνταξιούχοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων.

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ προειδοποιεί πως η δυναμική αντίδρασή τους θα είναι αναπόφευκτη, λόγω της «κοινωνικής αναλγησίας» και της «πολύ μεγάλης αδιαφορίας που επιδεικνύει η Κυβέρνηση» όπως αναφέρουν.

Πηγή: ΚYΠΕ

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε 31χρονο για τη βομβιστική επίθεση σε γνωστό μπαρ στον Πρωταρά
ΒΙΝΤΕΟ: Παγκόσμιος συναγερμός-Προχώρησε σε αντίποινα το Ισραήλ, πύραυλοι έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν
Έσπασαν το φράγμα των 7.000 τα παράπονα για τους δρόμους-Αποπερατώθηκε ένα στα τέσσερα προβλήματα
Σπέρνει στην Ευρώπη για να θερίσει στο Κυπριακό ο Χριστοδουλίδης
Εμπρηστές και αστυνόμοι: Πώς εξελίσσεται το παιχνίδι...
Παίρνει τις λιμουζίνες, δίνει μικρότερα ηλεκτρικά οχήματα στους αξιωματούχους η Κυβέρνηση-1.6 εκ. ευρώ το κόστος
Οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ
Ισραηλινά ΜΜΕ: Μέσω Κύπρου μεταφέρθηκαν αμερικανικοί πύραυλοι από το Κατάρ στο Ισραήλ
Δωρεάν μαθήματα σε ενήλικες προσφέρει η Σχολή Χαρακτικής Χαμπή
Αυξημένη τροχαία κίνηση στον αυτοκινητόδρομο λόγω τροχαίου