Ατυχής η αναφορά σε ενεργό ρόλο της ΕΕ για το Κυπριακό υποστηρίζει ο Ερτουγρούλογλου

Ατυχής είναι η δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών, Κωνσταντίνου Κόμπου για πιο ενεργό ρόλο της ΕΕ στο Κυπριακό, υποστήριξε ο «υπεξ» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Ερτουγρούλογλου αναφέρει ότι θα ήθελε να υπενθυμίσει στον νέο «ε/κ ομόλογό μου ότι δεν υπάρχει διαδικασία λύσης για την Κύπρο και ότι μια νέα διαδικασία διαπραγμάτευσης μπορεί να ξεκινήσει μεταξύ των δύο κρατών μόνο αφού γίνει αποδεκτό το ρεαλιστικό όραμα της τδβκ για το Κυπριακό».

Επιπλέον, συνεχίζει, δεν πρέπει να αναμένεται η συμμετοχή σε μια διαπραγματευτική διαδικασία της ΕΕ, που στηρίζει χωρίς όρους την ε/κ πλευρά και δεν έχει τηρήσει καμία υπόσχεσή της προς τους Τ/κ.

Λόγω της φύσης των διαπραγματεύσεων, η συναίνεση των μερών είναι ζωτικής σημασίας για τις αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν σχετικά με τις διαπραγματευτικές διαδικασίες, προσθέτει, λέγοντας ότι η «τδβκ» δεν συναινεί στην ανάμειξη της ΕΕ σε καμία διαπραγματευτική διαδικασία, καθώς η ΕΕ έχει πάρει το μέρος κάποιου κι εξακολουθεί να διατηρεί αυτή τη στάση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η ΕΕ ενέκρινε τον 18ο γύρο κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία
Καθυστερήσεις στην εξέταση εξασφάλισης άδειας οδήγησης-Επτά μήνες στη Λευκωσία, ξεπερνά τον ένα χρόνο στη Λεμεσό
Τι είναι η χρόνια φλεβική ανεπάρκεια με την οποία διαγνώστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ
Καταζητείται 49χρονος για αδικήματα εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις (pic)
H απολογία που καίει την πρώην σύζυγο του καθηγητή-«Εκείνη τον έβαλε να τον σκοτώσει, για να μην πάρει τα παιδιά»
Εντεκάχρονος απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Ο Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία αγόρασε δύο πλωτά γεωτρύπανα-Το ένα θα σταλεί στη Λιβύη
Συνελήφθησαν οκτώ πρόσωπα στη Λάρνακα που διέμεναν παράνομα στη Κύπρο
Λιού Γιαντάο: Κίνα και Κύπρος υποστηρίζουν σθεναρά η μία την άλλη σε θέματα κυριαρχίας,
Επιτέθηκαν σε 24χρονο σε στάση λεωφορείου στη Λάρνακα και του έκλεψαν το σακίδιο του και 50 ευρώ