Επιστολή Βαρνάβα στην Αννίτα για υπόθεση Σιζόπουλου-Ζητά να μάθει αν ενημερώθηκε η Βουλή

Συνέχεια στην υπόθεση του Μαρίνου Σιζόπουλου, δίνει ο Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος απευθύνθηκε με επιστολή στην Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων, ζητώντας ενημέρωση από την Αννίτα Δημητρίου, για το εάν ισχύει αυτό που ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ δηλώνει δημόσια σε σχέση με την υπόθεση.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Βαρνάβα εξηγεί πως, επειδή παλαιότερα, όπως και σε χθεσινή μεσημβρινή εκπομπή, ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2023 στον τηλεοπτικό σταθμό Ωμέγα, ο Μαρίνος Σιζόπουλος, ανέφερε ότι κατέθεσε τα στοιχεία στην Βουλή των Αντιπροσώπων για την εν λόγω υπόθεση, ζητά να λάβει ενημέρωση εάν κάτι τέτοιο ισχύει.

Στην επιστολή του ο κ. Βαρνάβα αναφέρει πως, «βάση δημοσιευμάτων συγκεκριμένης εφημερίδας, για το εν λόγω μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, μετά από σύλληψη συνεταίρου του, με τον οποίο διατηρούσε σχέσεις σε επιχειρηματικές του δραστηριότητες και μετά από την εξέταση της μαρτυρίας του συλληφθέντα και όλων των εγγράφων-τεκμηρίων τα οποία παρέλαβε η αστυνομία, με οδηγίες ανώτερου στελέχους της Γενικής Εισαγγελίας, θα προχωρούσε η διαδικασία άρση της βουλευτικής του ασυλίας ώστε να ανακριθεί».

Η υπόθεση, προσθέτει, «αφορούσε την ενδεχόμενη διάπραξη σοβαρών ποινικών αδικημάτων, όπως επίσης έκδοσης χρυσού διαβατηρίου σε Ιρακινό επενδυτή», ενώ υπογραμμίζει πως ο Γενικός Εισαγγελέας χωρίς κανένα δικαιολογητικό με εντολή του η υπόθεση αρχειοθετήθηκε.

Απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Βαρνάβα αναφέρει, «ως Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων πολλές φορές σε δηλώσεις σας ταχθήκατε υπέρ της πλήρους διαφάνειας, όπως επίσης και εναντίον της διαφθοράς. Προσωπικά, ως πρώην μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και Αξιωματούχος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, του οποίου ο Μαρίνος Σιζόπουλος ανήκει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, και τώρα ως απλό μέλος του Κινήματος, θα ήθελα να σας υποβάλω τα πιο κάτω ερωτήματα ευελπιστώντας ότι θα λάβω τις απαντήσεις σας».

Τα ερωτήματα Βαρνάβα:

  1. Σε ποιο όργανο της Βουλής των Αντιπροσώπων ο Μαρίνος Σιζόπουλος κατέθεσε, ως ο ίδιος δημόσια αναφέρει, τα εν λόγω στοιχεία;
  2. Τι αφορούσαν τα συγκεκριμένα στοιχεία;
  3. Ποια διαδικασία ακολούθησε η Βουλή των Αντιπροσώπων για την εξέταση των συγκεκριμένων στοιχείων;
  4. Ποιο όργανο της Βουλής των Αντιπροσώπων έλαβε την απόφαση ότι βάση των επικαλούμενων στοιχείων ένα μέλος της του οποίου θα έπρεπε να αρθεί η βουλευτική του ασυλία για να ανακριθεί, η υπόθεση έκλεισε;
  5. Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει την οποιαδήποτε αρμοδιότητα να τοποθετείται σε τέτοιου είδους υποθέσεις που αφορούν μέλη της;

«Είμαι βέβαιος ότι θα λάβετε σοβαρά υπόψη το περιεχόμενο της επιστολής μου, ευελπιστώντας ότι θα έχω την απάντηση σας το συντομότερο δυνατό», καταλήγει στην επιστολή του ο Γιώργος Βαρνάβα.

Δειτε Επισης

Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Συμπλοκή ανήλικων και μαχαιρώματα στη Λεμεσό
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου
Επέκταση του θεσμού των συλλογικών συμβάσεων ζήτησε η ΣΕΚ από Πρόεδρο
Στην Κύπρο ο Σέρβος ΥΠΑΜ-Στόχος η εμβάθυνση των διμερών σχέσεων
Αλαλούμ με την ημέρα της παράνομης επίσκεψης Ερντογάν στα κατεχόμενα