Ταχίνι με παντζάρι

Νόστιμο συνοδευτικό. Συνταγή από Ναστάζια Σολομωνίδου.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ταχίνι ακατέργαστη, χωρίς πρόσθετο λάδι
  • 120 γρ. νερό
  • 1.5 κ.γλ αλάτι
  • 80 γρ. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 /2 κ.γλ σκόρδο , προαιρετικά
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ταχίνι, 120 γρ. νερό, 1.5 κουταλάκι αλάτι, 80 γρ. χυμό λεμονιού, 80 γρ. παντζάρια, βρασμένα , 1 κουταλάκι μέλι, 1 /2 κουταλάκι σκόρδο, 1 πρέζα πιπέρι, 1 /3 κ.γλ πιπέρι καγιέν και χτυπήστε 2 λεπτά/ταχύτητα 4.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Μεταφέρετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με μαύρο σουσάμι και σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Μάφινς μήλου
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο