Ταχίνι με παντζάρι
06:00 - 24 Μαρτίου 2023
Νόστιμο συνοδευτικό. Συνταγή από Ναστάζια Σολομωνίδου.
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. ταχίνι ακατέργαστη, χωρίς πρόσθετο λάδι
- 120 γρ. νερό
- 1.5 κ.γλ αλάτι
- 80 γρ. χυμό λεμονιού
- 80 γρ. παντζάρια, βρασμένα
- 1 κ.γλ. μέλι
- 1 /2 κ.γλ σκόρδο , προαιρετικά
- 1 πρέζα πιπέρι
- 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ
- μπολ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ταχίνι, 120 γρ. νερό, 1.5 κουταλάκι αλάτι, 80 γρ. χυμό λεμονιού, 80 γρ. παντζάρια, βρασμένα , 1 κουταλάκι μέλι, 1 /2 κουταλάκι σκόρδο, 1 πρέζα πιπέρι, 1 /3 κ.γλ πιπέρι καγιέν και χτυπήστε 2 λεπτά/ταχύτητα 4.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
Βήμα 2
Μεταφέρετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με μαύρο σουσάμι και σερβίρετε.