Ταχίνι με παντζάρι

Νόστιμο συνοδευτικό. Συνταγή από Ναστάζια Σολομωνίδου.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. ταχίνι ακατέργαστη, χωρίς πρόσθετο λάδι
  • 120 γρ. νερό
  • 1.5 κ.γλ αλάτι
  • 80 γρ. χυμό λεμονιού
  • 80 γρ. παντζάρια, βρασμένα
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 1 /2 κ.γλ σκόρδο , προαιρετικά
  • 1 πρέζα πιπέρι
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν

ΧΡΗΣΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ

  • μπολ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βήμα 1

Βάλτε στον κάδο 250 γρ. ταχίνι, 120 γρ. νερό, 1.5 κουταλάκι αλάτι, 80 γρ. χυμό λεμονιού, 80 γρ. παντζάρια, βρασμένα , 1 κουταλάκι μέλι, 1 /2 κουταλάκι σκόρδο, 1 πρέζα πιπέρι, 1 /3 κ.γλ πιπέρι καγιέν και χτυπήστε 2 λεπτά/ταχύτητα 4.5. Καθαρίστε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.

Βήμα 2

Μεταφέρετε σε ένα μπολ, γαρνίρετε με μαύρο σουσάμι και σερβίρετε.

Δειτε Επισης

Τoύρτα Serano
Μουχαμάρα – Ντιπ με πιπεριές και ρεβίθια
Κοτόπουλο Sous-Vide με σάλτσα ντομάτας
Παστίτσιο με μανιτάρια και λιαστές ντομάτες
Xούμους με παντζάρι
Ψωμάκια με ενεργό άνθρακα
Χουρμαδόπιτα με γλάσο μαύρης σοκολάτας
Ψωμί με σίκαλη
Ταχίνι με παντζάρι
Σπανακοτυρόπιτα χωρίς φύλλο