Σπάει τη σιωπή της η μητέρα της 14χρονης-«Ντρέπομαι για τα παιδιά μου, δεν ευθύνομαι εγώ»

Περισσότερες από 50 δηλωμένες εξαφανίσεις της 14χρονης από τη δομή της Νέας Σμύρνης, έχουν καταγραφεί σε υπηρεσίες της Αστυνομίας.

Η μικρή και η 16χρονη αδερφή της είχαν απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον, το οποίο κρίθηκε ακατάλληλο, ενώ έχει ακόμα δύο αδέλφια που βρίσκονται σε άλλο ίδρυμα.

«Εγώ πήγα στον εισαγγελέα και ζήτησα να βάλει τα παιδιά μου σε ιδρύματα γιατί δεν μπορούσα να τα μεγαλώσω», είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» η μητέρα της 14χρονής, προσθέτοντας ότι το έκανε για να είναι τα παιδιά της ασφαλή.

Ωστόσο, όπως είπε, ένιωθε ότι στο συγκεκριμένο ίδρυμα στη Νέα Σμύρνη τα παιδιά της κινδύνευαν, αφού μπαινόβγαιναν σε αυτό όποτε ήθελαν.

«Μιλούσα μαζί της, αλλά όχι συχνά. Ένιωθα ότι δεν ήταν ασφαλής. Μπαινόβγαιναν και οι δύο όποτε ήθελαν. Είχαν φύγει πολλές φορές και γι’ αυτό έβγαιναν τα alerts, ήταν σε κίνδυνο τα παιδιά μου. Δεν με ενημέρωνε ποτέ το ίδρυμα, εγώ έπαιρνα τηλέφωνο. Μου έκρυβαν πολλά πράγματα. Τους ρώταγα πού ήταν τα παιδιά και μου έλεγαν θα γυρίσουν, τους ρωτούσα πόσο καιρό έλειπαν και δεν μου απαντούσαν. Θέλω να πάνε σε άλλο ίδρυμα, μέχρι να μπορέσω να ορθοποδήσω και να τα πάρω υπό την εποπτεία μου. Έκανα αίτηση στον εισαγγελέα για να πάνε σε ένα καλύτερο περιβάλλον μέχρι να μπορώ να τα πάρω εγώ» ανέφερε.

Η μητέρα υποστηρίζει ότι για αυτό που συνέβη στην κόρη της ευθύνονται οι «κακές παρέες», ενώ τονίζει ότι εκείνη δεν έχει ευθύνη. «Αισθάνομαι άθλια. Ντρέπομαι για τα παιδιά μου. Δεν ευθύνομαι εγώ, έκανα ό,τι μπορούσα για να τα σώσω», είπε, όμως παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να βρίσκεται κοντά τους για να τα στηρίξει.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τρία πρόσωπα, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως μαστροπός, αλλά κι ένας πρώην τρόφιμος της Κιβωτού του Κόσμου, ο οποίος φέρεται να μαγνητοσκοπούσε με το κινητό του τηλέφωνο τους βιασμούς της 14χρονης.

Εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, κατά περίπτωση, για μαστροπεία, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο και παιδική πορνογραφία. Αναμένεται να απολογηθούν αύριο, Παρασκευή.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι
Χώρισαν και εκείνη απείλησε ότι θα στείλει «ροζ» βίντεο στην σύζυγό του
Επίθεση από τέσσερις αλλοδαπούς δέχθηκε αστυνομικός στη Ρόδο-Συνελήφθη ένας 42χρονος Αλβανός
Νεαρή τουρίστρια κατήγγειλε Τούρκο για βιασμό μέσα σε ξενοδοχείο της Αθήνας
Νεαρός στη Θεσσαλονίκη χτύπησε τη μητέρα του και απείλησε να την σφάξει
«Ούρλιαζαν βόμβα, βγείτε έξω»-Εξερράγησαν power bank και ηλεκτρονικό τσιγάρο σε πτήση από Ηράκλειο προς Λονδίνο