Αυξημένες καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων στο διαδίκτυο-Πώς δρουν οι δράστες

Η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να κάνει έκκληση προς τους γονείς, όπως έχουν τα παιδιά τους υπό επιτήρηση ως προς την χρήση του διαδικτύου.

Η έκκληση γίνεται λόγω αυξημένων καταγγελιών/αναφορών προς την Αστυνομία σχετικά με την αποστολή άσεμνου υλικού προς τα παιδιά ή σχετικά με παρενοχλήσεις των παιδιών μέσω διαδικτύου με σκοπό την άγρα ανηλίκων για σεξουαλικούς σκοπούς.

Τονίζεται, ότι με την εξέλιξη της τεχνολογίας οι δράστες προσαρμόζουν τις μεθόδους προσέγγισης τους και μέσω της ανωνυμίας που προσφέρει πολλές φορές το διαδίκτυο, προσπαθώντας να παραπλανήσουν τα παιδιά.

Είναι πολύ σημαντικό όπως γίνεται έγκαιρα επικοινωνία με τις αρχές, για αντιμετώπιση τέτοιων περιπτώσεων ώστε και η Αστυνομία να βοηθήσει τα ανήλικα θύματα με αποτελεσματικότητα.

Τονίζεται ότι κύριο μέλημα μας είναι η εμπιστευτικότητα.  

Περισσότερες πληροφορίες ή για σκοπούς αναφοράς καλούνται οι χρήστες του διαδικτύου όπως επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Υποδιεύθυνσής Ηλεκτρονικού Εγκλήματος www.cyberalert.cy όπως και για σκοπούς καταγγελίας/ αναφοράς.  

Δειτε Επισης

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε και χτύπησε τρεις ανήλικους στην αποβάθρα Λεμεσού-Προχώρησαν σε καταγγελία
Εξαφανίστηκε 15χρονος από τον χώρο διαμονής του στη Λευκωσία (pic)
Χάθηκαν τα ίχνη 16χρονου στη Λευκωσία (pic)
Εντοπίστηκαν σε κρύπτη κοκαΐνη, κάνναβη και πάνω από 6,500 ευρώ-Χειροπέδες σε δύο πρόσωπα (pics)
Ανομβρία και ζέστη δημιουργούν ανησυχία για τις πυρκαγιές-Ελεγχόμενη βοσκή και καύση στα μέτρα πρόληψης
Ατέρμονη αναζήτηση ευθυνών για την νεανική παραβατικότητα-Έξαρση λόγω αποτυχίας στην πρόληψη
Τι είναι ο εντερόκοκκος που εντοπίστηκε στα νερά στη Λεμεσό-Σε ετοιμότητα οι Αρχές
Σύλληψη 37χρονου στη Λευκωσία με διαρρηκτικά εργαλεία, μαχαίρι και ναρκωτικά
Τον ανέκοψαν για έλεγχο και τον έπιασαν με 20 κιλά αδασμολόγητου καπνού και 7,000 ευρώ
Έσπρωξε αστυνομικό που τον σταμάτησε για έλεγχο και τον έριξε από τη μοτοσικλέτα-Συνελήφθη 24χρονος