Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι υπάλληλοι του Δήμου Πάφου-Διαμαρτυρία για μονομερείς αποφάσεις

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχεται το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου Πάφου την Τρίτη 4 Απριλίου, διαμαρτυρόμενο για «μονομερείς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου, που παραβιάζουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και Νομοθεσίες», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες ΕΣΤΑΑ ΣΕΚ Πάφου, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Πάφου και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ Πάφου.

Η απόφαση για τη δυναμική αντίδραση λήφθηκε σε Γενική Συνέλευση του προσωπικού, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023 και ήταν ομόφωνη.

Συγκεκριμένα, οι λόγοι που ώθησαν το προσωπικό να προβεί στην εν λόγω απόφαση είναι, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι συνεχείς παραβιάσεις άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς και Νομοθεσιών που αφορούν άδειες ασθενείας προσωπικού και μη καταβολή πλήρων απολαβών σύμφωνα με το Άρθρο 9.1 , Άρθρο 12, την Κ.Δ.Π 101/95 – άρθρο 87 και τον Περί Προστασίας των Μισθών Νόμο του 2022.

Επίσης Ταμείο Ευημερίας- Αναψυχής και μη καταβολή οφειλόμενου ποσού και δημιουργία Κανονισμών Λειτουργίας σύμφωνα με την απόφαση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας ημερομηνίας 14/12/2021.

Ακόμη το ωράριο Τροχονομικής Υπηρεσίας. Άρθρο 5.2 και τον Περί Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας Νόμο του 2002 , και για το θέμα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν «την έντονη απογοήτευση τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων να τοποθετηθεί σχετικά με τη Μεσολαβητική Συνάντηση στης 13/12/2022».

Το προσωπικό του Δήμου Πάφου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που το εκπροσωπούν εκφράζουν τη συμπάθεια τους προς τους δημότες για τυχόν προβλήματα, που θα δημιουργηθούν από την απεργία «αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή», όπως αναφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ιστορίες ανθρώπων και αρχειακό υλικό αποκαλύπτουν πτυχές των κατεχόμενων λιμανιών
Παραμένει κολλημένη στα ύψη η θερμοκρασία-Στους 42 βαθμούς με σύννεφα το σκηνικό του καιρού
Καταγγελίες και παράπονα πίσω από τις οδηγίες για CCTV σε γυμναστήρια-Διαφωνούν στα σημεία οι ιδιοκτήτες
«Δίνουμε ένα μικρό οστό στους συγγενείς των αγνοουμένων… Αυτό μαρτυρά τη βαρβαρότητα των Τούρκων»
Βρήκε καταφύγιο στα ύψη ο υδράργυρος-Διπλή κίτρινη προειδοποίηση για ψηλές θερμοκρασίες
Μήνυμα συνέχειας στον αγώνα για εξακρίβωση τύχης αγνοουμένων από εκδήλωση στον Κόρνο
Διακοπή όλων των υπαίθριων βαριών και μέτριων εργασιών λόγω πορτοκαλί προειδοποίησης
«Φτάνει, Yeter, Enough»-Το βίντεο της Κυβέρνησης με το οποίο ζητά τερματισμό της κατοχής
Έξι μηνών ο νεαρότερος αγνοούμενος, 776 άτομα δεν έχουν ταυτοποιηθεί-Το δράμα της Κύπρου σε αριθμούς
Καμίνι η Κύπρος, αγγίζει τους 43 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Σε ισχύ η κίτρινη προειδοποίηση