Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία οι υπάλληλοι του Δήμου Πάφου-Διαμαρτυρία για μονομερείς αποφάσεις

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία κατέρχεται το υπαλληλικό και εργατικό προσωπικό του Δήμου Πάφου την Τρίτη 4 Απριλίου, διαμαρτυρόμενο για «μονομερείς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πάφου, που παραβιάζουν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας καθώς και Νομοθεσίες», σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συντεχνίες ΕΣΤΑΑ ΣΕΚ Πάφου, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Πάφου και ΔΕΕ ΚΔΟΚΩ ΔΕΟΚ Πάφου.

Η απόφαση για τη δυναμική αντίδραση λήφθηκε σε Γενική Συνέλευση του προσωπικού, που πραγματοποιήθηκε στις 22 Μαρτίου 2023 και ήταν ομόφωνη.

Συγκεκριμένα, οι λόγοι που ώθησαν το προσωπικό να προβεί στην εν λόγω απόφαση είναι, προστίθεται στην ανακοίνωση, οι συνεχείς παραβιάσεις άρθρων της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας καθώς και Νομοθεσιών που αφορούν άδειες ασθενείας προσωπικού και μη καταβολή πλήρων απολαβών σύμφωνα με το Άρθρο 9.1 , Άρθρο 12, την Κ.Δ.Π 101/95 – άρθρο 87 και τον Περί Προστασίας των Μισθών Νόμο του 2022.

Επίσης Ταμείο Ευημερίας- Αναψυχής και μη καταβολή οφειλόμενου ποσού και δημιουργία Κανονισμών Λειτουργίας σύμφωνα με την απόφαση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας ημερομηνίας 14/12/2021.

Ακόμη το ωράριο Τροχονομικής Υπηρεσίας. Άρθρο 5.2 και τον Περί Οργάνωσης του Χρόνου Εργασίας Νόμο του 2002 , και για το θέμα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου εκφράζουν «την έντονη απογοήτευση τους για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων να τοποθετηθεί σχετικά με τη Μεσολαβητική Συνάντηση στης 13/12/2022».

Το προσωπικό του Δήμου Πάφου και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που το εκπροσωπούν εκφράζουν τη συμπάθεια τους προς τους δημότες για τυχόν προβλήματα, που θα δημιουργηθούν από την απεργία «αλλά δεν είχαν άλλη επιλογή», όπως αναφέρουν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κτύπησε κόκκινο η υπογεννητικότητα-Κάτω από το όριο ο επίσημος δείκτης
Ψάχνουν την χρυσή τομή για συνεισφορές των κατοίκων στο «κτίΖΩ» Βουλή και Ιωάννου
Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο
Εισηγήσεις για την προώθηση χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για ζημιές από την πυρκαγιά του 2021
Απαντούν στον ΟΑΥ οι φυσιοθεραπευτές-«Αρνούμαστε να κάνουμε συζητήσεις άνευ ουσίας»
Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι
Προειδοποιεί Πυρίλλη η Ένωση Ακτοπλοϊκών να «μη δημιουργεί προβλήματα»
Το Kόμμα για τα Ζώα θέτει στην Κυβέρνηση το θέμα των αδέσποτων σκύλων
Βροχές στο μενού του καιρού, επανέρχεται η σκόνη