Στις Κεντρικές Φυλακές Αστυνομικός-Καταδικάστηκε σε φυλάκιση για απάτη

Σε άμεση ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε 47χρονος Αστυνομικός, για υπόθεση απόσπασης χρημάτων σε δήθεν πλειστηριασμό οχημάτων της Αστυνομίας, ο οποίος κατάφερε να ξεγελάσει έναν πολίτη και ένα φίλο του τάσσοντάς τους ότι θα διαμεσολαβούσε για την αγορά συγκεκριμένων οχημάτων.

Ο 47χρονος κρίθηκε ένοχος, αφού παραδέχθηκε δύο κατηγορίες που αφορούν το αδίκημα της εξασφάλισης αγαθών με ψευδείς παραστάσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα φιλελεύθερος, η υπόθεση σημειώθηκε το 2018 και ο Αστυνομικός τελούσε από τότε υπό διαθεσιμότητα. Ο 47χρονος, απέσπασε από πολίτη 900 ευρώ και άλλα 800 ευρώ από φιλικό του πρόσωπο, στους οποίους υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τους βοηθήσει στην αγορά συγκεκριμένων οχημάτων σε υποτιθέμενο δημόσιο πλειστηριασμό της Αστυνομίας. Τα δύο πρόσωπα αντιλήφθηκαν πως έπεσαν θύματα του Αστυνομικού και προχώρησαν σε καταγγελία.

Τη διερεύνηση της υπόθεση ανέλαβε η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Αστυνομίας, οδηγώντας τον Αστυνομικό ενώπιον της Δικαιοσύνης, με τον ίδιο αρχικά α μην παραδέχεται εμπλοκή ενώ πριν από ένα περίπου άλλαξε θέση και παραδέχθηκε την διάπραξη των αδικημάτων.

Στην απόφασή του το Δικαστήριο λήφθηκε υπόψιν ως επιβαρυντικός παράγοντας ότι ο κατηγορούμενος΄ήταν Αστυνομικός και ως ελαφρυντικός παράγοντας λήφθηκαν υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του, οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και το γεγονός ότι είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

Δειτε Επισης

Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ στο αντίθετο ρεύμα στον αυτοκινητόδρομο
Πιθανόν από ρίψη πυροτεχνημάτων προκλήθηκε η φωτιά σε δύσβατη περιοχή στην Πάφο
Χειροπέδες σε 18χρονο που εντοπίστηκε ένα κιλό κάνναβης στην κατοχή του (pics)
Μονόδρομος το Συνταγματικό κατά πλειοψηφία-Ξανά στο προσκήνιο και ο διαχωρισμός εξουσιών του Εισαγγελέα
«Όταν δεν υπάρχει ένα σύστημα που θα φοβάται ο πολίτης να διαπράξει ένα έγκλημα, γιατί να μην το κάνει;»
Επανασύλληψη 44χρονου για υποθέσεις εμπρησμών
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση στα Κούκλια
Σε φωτοβολίδα αποδίδει τα αίτια φωτιάς στη Λεμεσό η Παναγιώτου-«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη της Υπ. Μεταλλείων»
Απουσιάζει από την κατοικία του στην Πάφο 19χρονος (pics)
Σε επιφυλακή οι δυνάμεις πυρόσβεσης στη Λεμεσό-Ψάχνουν το τι πήγε λάθος με την καταστροφή φωτοβολίδων