ΒΙΝΤΕΟ: Μαθητής άνοιξε πυρ σε σχολείο στις ΗΠΑ-Ένας τραυματίας σε κρίσιμη κατάσταση

Συναγερμός σήμανε ξανά σε σχολείο των ΗΠΑ λόγω περιστατικού με ένοπλο που άνοιξε πυρ. Αυτήν τη φορά, τρόμος επικράτησε σε Λύκειο στο Ντένβερ ύστερα από επεισόδιο με πυροβολισμούς. Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, μαθητής πυροβόλησε δύο μέλη του προσωπικού που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Το ένα από αυτά βρίσκεται σε σταθερή και το άλλο σε κρίσιμη κατάσταση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε περίπου στις 10 το πρωί (18:00 ώρα Ελλάδας), όταν δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου υπέβαλαν τον συγκεκριμένο μαθητή σε σωματικό έλεγχο για κατοχή όπλου, ακολουθώντας το πρωτόκολλο ασφαλείας, ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ, Ρον Τόμας, είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η ταυτότητα του μαθητή έχει κοινοποιηθεί στις δυνάμεις ασφαλείας που τον αναζητούν, χωρίς να δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

Την ώρα που τα μέλη του προσωπικού σταμάτησαν τον μαθητή για να τον υποβάλουν σε σωματικό έλεγχο, ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, είπε ο Ρον Τόμας. Το όπλο δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, προσέθεσε.

Σε κρίσιμη κατάσταση ο ένας τραυματίας

Οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο. Ο ένας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο δεύτερος είναι σοβαρά τραυματισμένος, αλλά οι γιατροί θεωρούν πως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντένβερ στη συνέντευξη Τύπου.

Το East High School ανέστειλε προσωρινά τη λειτουργία του και όταν ξανανοίξει θα τοποθετηθούν δύο ένοπλοι αστυνομικοί στην είσοδό του, προανήγγειλε ο σχολικός επιθεωρητής Άλεξ Μαρέρο.

Δεκάδες κρούσματα ένοπλης βίας καταγράφηκαν τη χρονιά που πέρασε σε σχολεία των ΗΠΑ.

Τον Μάιο, ένας 18χρονος σκότωσε 19 παιδιά και δύο εκπαιδευτικούς στο Ουβάλντε του Τέξας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 21χρονος για τον εμπρησμό στο σπίτι του Στάρμερ-Μεγάλη έρευνα της αντιτρομοκρατικής
Θα επιδιώξει συνάντηση μόνο με τον Πούτιν στην Τουρκία ο Ζελένσκι
«Μικρές οι πιθανότητες για ουσιαστικά αποτελέσματα από μία συνάντηση Ουκρανίας-Ρωσίας»
Πάνω από 83 εκατομμύρια οι εσωτερικά εκτοπισμένοι παγκοσμίως
Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ στο Ιράν για το πρόγραμμα πυρηνικής ενέργειας
Σφοδρές συγκρούσεις ενόπλων ομάδων στην πρωτεύουσα της Λιβύης
Ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε νοσοκομείο στη Λωρίδα της Γάζας
Τι προβλέπει η εκεχειρία για τους δασμούς μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Θέλει την παρουσία Τραμπ στις διαπραγματεύσεις στην Τουρκία ο Ζελένσκι
Απελευθερώθηκε μετά από 584 ημέρες ομηρίας από την Χαμάς ο Ίνταν Αλεξάντερ