Ξεκίνησε το σαφάρι επαφών στις Βρυξέλλες ο ΠτΔ-Ανέλυσε το πλάνο του σε Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν

Συνάντηση με την Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο των διμερών επαφών του στις Βρυξέλλες με τους επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκή Ένωσης πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στον 13ο όροφο του Μπερλεμόντ, του κτηρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου βρίσκεται το γραφείο της κ. Φον ντερ Λάιεν, μετά την ολοκλήρωση της εβδομαδιαίας συνεδρίας του Κολεγίου των Επιτρόπων.

Επρόκειτο για την πρώτη συνάντηση του νέου ΠτΔ με την Πρόεδρο της Κομισιόν μετά την εκλογή του.

Στην ατζέντα της συνάντησης αναμενόταν να περιληφθεί η παρουσίαση της προσέγγισης της κυπριακής Κυβέρνησης για το πώς μπορεί να συνεισφέρει η ΕΕ στις προσπάθειες επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού.

Αργότερα το μεσημέρι ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Τόσο στον Σαρλ Μισέλ όσο και στην κα. Φον ντερ Λάιεν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ανέλυσε την πρότασή του για ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δια ειδικού αντιπροσώπου, στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο Νίκος Χριστοδουλίδης, παρακάθισε σε σύσκεψη με μέλη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας μας στην Ε.Ε για προετοιμασία του για την αυριανή σύνοδο του Ευρωπαϊκου Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Στις 5 και 30, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με την Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα Ρομπέρτα Μέτσολα. Θα δώσει, επίσης, συνέντευξη στο Euronews.

Την Πέμπτη, 23 Μαρτίου, στις δέκα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στη συνέχεια θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Σουηδίας Ουλφ Κρίστερσον και ακολούθως με τον Πρόεδρο Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αργότερα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο πλαίσιο των οποίων θα παρακαθίσει σε γεύμα με τον ΓΓ των ΗΕ κ. Αντόνιο Γκουτέρες.

Στις 24 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει στις εργασίες της δεύτερης μέρας της Συνόδου, ενώ θα πραγματοποιήσει επαφές με αρχηγούς κρατών ή κυβερνήσεων των κρατών μελών της ΕΕ, στο περιθώριο της Συνόδου.

Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου κα Μαριλένα Ραουνά, ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου κ. Βίκτωρας Παπαδόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 24ης Μαρτίου.

Δειτε Επισης

«Μας είπε ‘σας παρακαλώ φέρτε γάλα και ψωμί να κάνουμε στα μωρά να φάνε’… Πολλές οι περιπτώσεις»
Ανήλικοι αθλητές δεσμεύονται σε ομάδες λόγω κενού στη νομοθεσία-«Βλάπτονται τα δικαιώματα των παιδιών»
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου στο κατώφλι της Βουλής-Αναγκαία η επιτάχυνση των διαδικασιών
Ο «προεκλογικός» των κατεχομένων, το ρίνγκ Τατάρ-Ερχιουμάν και τα τουρκογενή πλήγματα
ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
«Πρωτόκολλο» για νέο νοσοκομείο στην κατεχόμενη Λευκωσία υπογράφηκε στην Άγκυρα
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ