ΒΙΝΤΕΟ: Από την κουζίνα και φορώντας Μάρτη απευθύνθηκε στους ψηφοφόρους του ο Κιλιτσντάρογλου

Από την… κουζίνα του σπιτιού του, απευθύνθηκε στους Τούρκους ψηφοφόρους ο επικεφαλής της ενωμένης αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ηγέτης του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP), μιλώντας για τα πεπραγμένα της διακυβέρνησης της χώρας από τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν.

Δεν είναι πρώτη φορά, που ο Κιλιτσντάρογλου επιλέγει αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, καθισμένος στο τραπέζι της κουζίνας του σπιτιού του, που δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτή του μέσου Τούρκου πολίτη. Ο λόγος εμφανής και άκρα επικοινωνιακός σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλη Κωστίδη. «Ο άλλος (Σημ. Ερντογάν) είναι στα παλάτια και εγώ είμαι στο σπίτι μου και πλένω πιάτα» επεσήμανε σε πρωινή ανταπόκρισή του από την Κωνσταντινούπολη.

Ο Κιλιτσντάρογλου μίλησε για το έργο Ερντογάν, τονίζοντας τις επιδόσεις του στην οικονομία, δημοκρατία, δικαστικό σύστημα, προσωπικές ελευθερίες κ.α. «Εμείς ενωθήκαμε μόνο κατά του Ταγίπ Ερντογάν; Θα σπαταλήσουμε τόσο κόπο για έναν τόσο μικρό στόχο; Φυσικά και όχι. Ναι η οικονομία μας, η δημοκρατία μας, το δικαστικό μας σύστημα και οι ελευθερίες μας απειλούνται με σοβαρό τρόπο από τον ίδιο τον Ερντογάν. Αυτό διαρκεί εδώ και χρόνια. Αλλά στην ηλικία μου, αυτή η κληρονομιά που θα αφήσω δεν θα είναι τόσο μικρή» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Δεν είναι όμως μόνο η… λαϊκη κουζίνα του Κιλιτσντάρογλου, που σχολιάστηκε έντονα στα τουρκικά ΜΜΕ και κοινωνικά δίκτυα, αλλά και ο «Μάρτης», το βραχιόλι από κόκκινο και άσπρο σχοινάκι που έχουν στριφτεί, το οποίο δεν αποτελεί κύριο έθιμο στην ισλαμική Τουρκία, αλλά είναι περισσότερο γνώριμο σε απογόνους προσφύγων που προέρχονται από τα Βαλκάνια και εγκαταστάθηκαν στην χώρα μετά το 1913.

Σχολιάζοντας τον «Μάρτη» ή «Μαρτινίτσα» Τούρκοι δημοσιογράφοι τόνισαν πως το φοράει ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, «με την ευχή να νικήσει τον Ερντογάν». Χαρακτηριστικά είναι τα όσα δήλωσε ο παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων του Sozcu TV Φατίχ Πορτακάλ, που εξήγησε στους τηλεθεατές τι είναι αυτό το ασπροκόκκινο βραχιόλι που φοράει ο Κιλιτσντάρογλου. «Εδώ υπάρχει ένα ζήτημα, ένα θέμα. Είναι ένα βραχιόλι. Θα αναρωτιέστε το τι είναι… Βασικά είναι Μαρτενίτσκα και όλοι θα αναρωτιέστε το τι είναι. Είναι ένα βραχιόλι. Μια παράδοση στα Βαλκάνια. Συνήθως το φοράς στις αρχές Μαρτίου. Μια ανοιξιάτικη παράδοση. Μόλις κάποιος δει τον πρώτο πελαργό, τότε το βγάζεις. Δηλαδή αν δεις πελαργό και φοράς αυτό, τότε θα πραγματοποιηθεί η ευχή σου. Νομίζω η ευχή του Κιλιτσντάρογλου είναι να νικήσει τον Ερντογάν αυτό το βλέπουμε ξεκάθαρα» δήλωσε.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συμμαχία ΕΕ για πρόληψη ελλείψεων σε κρίσιμα φάρμακα ανακοίνωσε η Κυριακίδου
Οι ΗΠΑ διαστρεβλώνουν τα «γεγονότα του 1915», υποστηρίζει το ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Νομοθεσία για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο
Επίσημη υποδοχή Στάινμαϊερ από Ερντογάν
Τις πανευρωπαϊκές κάρτες αναπηρίας και στάθμευσης ενέκρινε το ΕΚ
Αρχίζει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Κύπρου η Κομισιόν-Δεν εφάρμοσε κανόνες της ΕΕ για καταπολέμηση της απάτης
Υπερψηφίστηκε από το ΕΚ η Οδηγία για καταπολέμηση βίας κατά γυναικών
BINTEO: Αναστάτωση στο Λονδίνο-Άλογα κάλπαζαν ελεύθερα στο κέντρο της πόλης
Γερμανός σέρφερ έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες στην Πορτογαλία-Δάμασε κύμα 28 μέτρων
Κύμα ακραίου καύσωνα στις Φιλιππίνες-Συστάσεις για αποφυγή μετακινήσεων