Παγκύπρια εκστρατεία «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα-Όλες οι πληροφορίες

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ), ανακοινώνει την έναρξη της 9ης παγκύπριας εκστρατείας για την υποστήριξη ευάλωτων οικογενειών «Υιοθετήστε» μια οικογένεια το Πάσχα. Σκοπός, όπως αναφέρει είναι να εξασφαλιστούν, για τις ευάλωτες οικογένειες, τα απαραίτητα για το Πάσχα.

Όπως αναφέρεται, το ΠΣΣΕ από το 2015 έχει βοηθήσει πέραν των 20.000 ευάλωτων οικογενειών. «Η μακρόχρονη εμπειρία μας, από το 1973, το δυναμικό μας και οι συνεργάτες/υποστηρικτές μας είναι οι κύριοι συντελεστές της επιτυχίας των εκστρατειών μας οι οποίες λειτουργούν με πρωτόκολλα διαδικασιών για διασφάλιση της χρηστής διοίκησης και της διαφάνειας», σημειώνει.

Όπως αναφέρεται, ο καθένας ατομικά ή συλλογικά, μπορεί να συμμετάσχει στην εκστρατεία προσφέροντας ότι και όσο μπορεί (δωροκουπόνια, λαμπάδα/πασχαλινό αυγό για τα παιδιά, πασχαλινά εδέσματα, κ.ά.)

Στην εκστρατεία μπορούν να προσφερθούν δωροκουπόνια από υπεραγορές/καταστήματα, να γίνει εισφορά σε είδη/προϊόντα για το γιορτινό τραπέζι, πασχαλινά εδέσματα, λαμπάδα/πασχαλινό αυγό για τα παιδιά, να παραχωρηθεί εξοπλισμός που μπορεί να είναι χρήσιμος σε ευάλωτες οικογένειες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να προσφέρει χαρά στις οικογένειες το Πάσχα.

Ο ΠΣΣΕ προτρέπει να προτιμηθεί η προσφορά δωροκουπονιών επειδή δίνει την δυνατότητα στις οικογένειες να προμηθευτούν και είδη πέραν της ξηράς τροφής (π.χ. κρέας, ψάρι, γαλακτοκομικά, φρούτα, λαχανικά, κτλ).

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με το Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού/Σώμα Εθελοντών της επαρχίας τους για περισσότερες πληροφορίες/διευκρινήσεις.

Η εκστρατεία θα πραγματοποιηθεί από 20 Μαρτίου 2023 μέχρι 7 Απριλίου 2023, ώστε να παραδοθούν στις οικογένειες πριν το Πάσχα.

Φορείς και οργανωμένα σύνολα που εξυπηρετούν ευάλωτες οικογένειες και άτομα και οικογένειες τα οποία χρειάζονται βοήθεια μπορούν να επικοινωνήσουν με το Σώμα Εθελοντών στην επαρχία τους για να ενημερωθούν για τη διαδικασία λήψης βοήθειας. Συγκεκριμένα, στη Λευκωσία στο τηλέφωνο 22512602, στη Λεμεσό 1ης Απριλίου 14, 3116, Αγία Φύλα και στο τηλέφωνο 25737761, στη Λάρνακα Κιθαιρώνος 23, 6052 και στο τηλέφωνο 24650525, στην Πάφο Αριστοτέλη Σάββα 46, 8025, Αναβαργός και στο τηλέφωνο 26953725, στην Αμμόχωστο Γεωργίου Κατσιάρη 21, 5320 Λιοπέτρι και στο τηλέφωνο 99124521, για Κερύνεια στο τηλέφωνο 97743185 και στην Τσιμεντοποιία Βασιλικού στις Εγκαταστάσεις Τσιμεντοποιίας Βασιλικού, 7738 Βασιλικό και στο τηλέφωνο 24 845 555 Περιοχή Βασιλικού https://goo.gl/maps/2Z5Ks4SPhYpFrSQW9

Πηγή: KΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καταρρακτώδεις βροχές σε αρκετές περιοχές στη Λευκωσία
Κτύπησε κόκκινο η υπογεννητικότητα-Κάτω από το όριο ο επίσημος δείκτης
Ψάχνουν την χρυσή τομή για συνεισφορές των κατοίκων στο «κτίΖΩ» Βουλή και Ιωάννου
Λειτουργούν από 26 Ιουνίου 58 Θερινά Δημόσια Σχολεία
Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο
Πήγαν στο ΓΣΠ με ρόπαλο, σιδερογροθιές και 11 κροτίδες οι δύο που καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα
Εισηγήσεις για την προώθηση χρήσης ηλεκτρικών αυτοκινήτων
Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για ζημιές από την πυρκαγιά του 2021
Τραγωδία στην Ελλάδα-Εντοπίστηκε νεκρό το δίχρονο κοριτσάκι που αναζητείτο στον Πύργο
Απαντούν στον ΟΑΥ οι φυσιοθεραπευτές-«Αρνούμαστε να κάνουμε συζητήσεις άνευ ουσίας»