Στο φως νέα στοιχεία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο-Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα και είχε συλληφθεί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα». Αρχικά, όταν η ΕΥΠ αποκάλυψε τη δράση της, αναφέρθηκε ότι η μητέρα της Ρωσίδας κατασκόπου ήταν νεκρή. Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η μητέρα της κατασκόπου είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχει γεννηθεί το 1959 στην Ευρώπη ενώ έχει συλληφθεί το 1993 για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Οι ελληνικές αρχές αναζητούν τους ανθρώπους που αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης της κατασκόπου Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, οι οποίοι προετοίμασαν την άφιξή της στην Ελλάδα το 2018, έχοντας σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια με ποια στοιχεία ταυτότητας θα κυκλοφορεί, πώς θα αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και πώς θα κρύψει τα ίχνη της κάνοντας μεταδημότευση σε μια περιοχή της επαρχίας.

Στο δίκτυο εμπλέκεται ένας δικηγόρος των Αθηνών ρωσικής καταγωγής που βοήθησε την κατάσκοπο, να αποκτήσει τα ελληνικά της έγγραφα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της. Ο εν λόγω δικηγόρος είχε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πριν δυο χρόνια απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της κατασκόπου και ενός δικηγόρου από το Αλιβέρι ενώ ήταν και φορολογικός αντιπρόσωπος για άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία. Κανείς δεν γνωρίζει εάν ο δικηγόρος γνώριζε εξ αρχής πως βοηθούσε μια κατάσκοπο ή εάν τον είχαν εξαπατήσει άνθρωποι του δικτύου υποστήριξης της «Μαρίας Τσάλλα».

Οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως να τη βοήθησαν και να «αποδράσει» από την Ελλάδα τον Ιανουάριο καθώς δεν θα μπορούσε να πάει απευθείας από την Αθήνα στη Μόσχα λόγω της διακοπής της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Προσωπικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα ανηλίκων έξω από καφετέρια (pics)
Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό
Συμπλοκή ανήλικων και μαχαιρώματα στη Λεμεσό
ΒΙΝΤΕΟ: Πέταξαν στα σκουπίδια το γατάκι τους γιατί είχε πρόβλημα στα πίσω άκρα
Βατό και δύσκολο όσο έπρεπε το γραπτό των Νέων Ελληνικών-Αγκάθι η έκθεση
Την Δευτέρα στην Κύπρο οι Βρετανοί για καταγγελίες κατά Εισαγγελίας-Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα
Σύμπτωση; Η κάρτα φιλάθλου «λειτούργησε» 24 ώρες μετά την κριτική
Από την Αστυνομία στην Νομική Υπηρεσία ο φάκελος για Θεμιστοκλέους-Καλύπτεται από ασυλία
Ζητά ανατροπή της καταδίκης του ο τέως Μητροπολίτης Κιτίου-Πού στηρίζεται η έφεση
Ακυρώθηκε στο παρά πέντε η συνάντηση με την οικογένεια Θανάση-Τελικά γραπτώς οι απαντήσεις Εισαγγελίας