Στο φως νέα στοιχεία για τη Ρωσίδα κατάσκοπο-Η μητέρα της ζούσε στην Αθήνα και είχε συλληφθεί

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τη Ρωσίδα κατάσκοπο «Μαρία Τσάλλα». Αρχικά, όταν η ΕΥΠ αποκάλυψε τη δράση της, αναφέρθηκε ότι η μητέρα της Ρωσίδας κατασκόπου ήταν νεκρή. Όμως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου, η μητέρα της κατασκόπου είναι υπαρκτό πρόσωπο και έχει γεννηθεί το 1959 στην Ευρώπη ενώ έχει συλληφθεί το 1993 για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών.

Οι ελληνικές αρχές αναζητούν τους ανθρώπους που αποτελούσαν το δίκτυο υποστήριξης της κατασκόπου Ιρίνα Αλεξάντροβνα-Σμίρεβα, οι οποίοι προετοίμασαν την άφιξή της στην Ελλάδα το 2018, έχοντας σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια με ποια στοιχεία ταυτότητας θα κυκλοφορεί, πώς θα αποκτήσει ελληνική ταυτότητα και πώς θα κρύψει τα ίχνη της κάνοντας μεταδημότευση σε μια περιοχή της επαρχίας.

Στο δίκτυο εμπλέκεται ένας δικηγόρος των Αθηνών ρωσικής καταγωγής που βοήθησε την κατάσκοπο, να αποκτήσει τα ελληνικά της έγγραφα και λειτουργούσε σαν φορολογικός αντιπρόσωπός της. Ο εν λόγω δικηγόρος είχε γραφείο στο κέντρο της Αθήνας και πριν δυο χρόνια απεβίωσε από παθολογικά αίτια.

Ο συγκεκριμένος φέρεται να ήταν ο ενδιάμεσος κρίκος μεταξύ της κατασκόπου και ενός δικηγόρου από το Αλιβέρι ενώ ήταν και φορολογικός αντιπρόσωπος για άλλα 22 με 23 άτομα με καταγωγή από τη Ρωσία. Κανείς δεν γνωρίζει εάν ο δικηγόρος γνώριζε εξ αρχής πως βοηθούσε μια κατάσκοπο ή εάν τον είχαν εξαπατήσει άνθρωποι του δικτύου υποστήριξης της «Μαρίας Τσάλλα».

Οι άνθρωποι αυτοί ενδεχομένως να τη βοήθησαν και να «αποδράσει» από την Ελλάδα τον Ιανουάριο καθώς δεν θα μπορούσε να πάει απευθείας από την Αθήνα στη Μόσχα λόγω της διακοπής της αεροπορικής σύνδεσης Ελλάδας – Ρωσίας μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Πηγή: In.gr

Δειτε Επισης

Πέθανε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Πέτρος Μολυβιάτης
«Ο φοιτητής μπήκε μπροστά για να προστατεύσει τους νεότερους»-Οι μαρτυρίες για την επίθεση στην Αθήνα
Η πορεία της βόμβας μέχρι να σκάσει στα χέρια της 38χρονης, τα σενάρια και οι ομοιότητες με το παρελθόν
Μυστήριο με το κίνητρο της 38χρονης που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη-Ερευνάται η ληστεία
Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες για το φόνο της 16χρονης-Στο φως μαρτυρία από τη σύλληψη του δράστη στην Ελλάδα
Ένα κιλό εκρηκτικά και πυροκροτητές στο διαμέρισμα που έμενε η 39χρονη που σκοτώθηκε στην έκρηξη στη Θεσσαλονίκη
Νέα δεδομένα για την έκρηξη και το θάνατο 39χρονης-Τοποθέτησε τη βόμβα και επέστρεψε να δει το φυτίλι
Το casus belli της Τουρκίας φράζει στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα-Καμία αναφορά Γεραπετρίτη στο Κυπριακό
Συναντήθηκαν σε ανεπίσημο δείπνο Γεραπετρίτης και Φιντάν στην Κωνσταντινούπολη
Βλέπει εμπλοκή της 39χρονης στο εκρηκτικό μηχανισμό που τη σκότωσε η ΕΛ.ΑΣ.-Με παρελθόν το θύμα