Απειλεί ξανά για πυρηνικά η Ρωσία-«Θα τα χρησιμοποιήσουμε εάν δώσετε στην Ουκρανία πυρομαχικά»

Προειδοποιήσεις στέλνει η Μόσχα που συντηρεί το ενδεχόμενο «πυρηνικής σύγκρουσης» με τη Δύση. Ο υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, τονίζει ότι απομένουν όλο και λιγότερα βήματα προκειμένου να συμβεί κάτι τέτοιο, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Ο Ρώσος υπουργός απάντησε σε δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης λέγοντας ότι η Βρετανία θα προμηθεύσει την Ουκρανία με πυρομαχικά που περιέχουν απεμπλουτισμένο ουράνιο, μια κίνηση στην οποία είπε ότι η Μόσχα θα απαντήσει.

Σημειώνεται ότι η Βρετανία επιβεβαίωσε, την Τρίτη, ότι θα στείλει στην Ουκρανία πυρομαχικά απεμπλουτισμένο ουράνιο μαζί με τα άρματα μάχης Challenger 2.

Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, αυτού του είδους τα πυρομαχικά έχουν επιλεγεί από τον στρατό τόσο των ΗΠΑ όσο και της Βρετανίας.

Σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου έχουν χρησιμοποιηθεί στο Ιράκ και στα Βαλκάνια από τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο.

ΝΑΤΟ: H Ρωσία μπορεί να ζήτησε θανατηφόρα όπλα από την Κίνα

Με τις διμερείς επαφές Σι Τζινπίνγκ και Βλαντιμίρ Πούτιν να συνενίζονται, στο πλαίσιο επίσκεψης του πρώτου στη Ρωσία, οι ΗΠΑ στέλνουν μηνύματα προειδοποίησης στο Πεκίνο.

«Το ΝΑΤΟ έχει κάποιες ενδείξεις ότι η Ρωσία πιθανόν να έχει ζητήσει από την Κίνα θανατηφόρα όπλα προκειμένα να ενισχυθεί στον πόλεμο ενάντια στην Ουκρανία» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στότενμπεργκ.

«Δεν έχουμε καμία απόδειξη ότι η Κίνα παραδίδει θανατηφόρα όπλα στη Ρωσία, αλλά έχουμε δει κάποια σημάδια ότι αυτό ήταν αίτημα της Ρωσίας και ότι είναι ένα θέμα που εξετάζει το Πεκίνο», δήλωσε σε δημοσιογράφους κατά τη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες.

«Η Κίνα δεν πρέπει να παρέχει θανατηφόρα βοήθεια στη Ρωσία. Αυτό θα ήταν η υποστήριξη ενός παράνομου πολέμου», προειδοποίησε ο Στόλτενμπεργκ.

Σύμφωνα με τον Στόλτενμπεργκ η τριήμερη κρατική επίσκεψη του Σι στη Μόσχα σηματοδοτεί τους στενότερους δεσμούς που αναπτύσσονται μεταξύ Κίνας και Ρωσίας τα τελευταία χρόνια.

«Βλέπουμε πώς η Κίνα και η Ρωσία πλησιάζουν όλο και περισσότερο στον στρατιωτικό τομέα - κοινές ασκήσεις, κοινές περιπολίες, ναυτικές και αεροπορικές περιπολίες - στον οικονομικό και επίσης στον πολιτικό και διπλωματικό τομέα», είπε ο Στόλτενμπεργκ.

«Έτσι η συνάντηση στη Μόσχα είναι μέρος αυτού του μοτίβου όπου η Κίνα και η Ρωσία εργάζονται όλο και πιο στενά και οικοδομούν μια ισχυρότερη και ισχυρότερη εταιρική σχέση» κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Ανένδοτη η Μόσχα για τις απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία, «θετικό σημάδι» για τον Ζελένσκι
Τουλάχιστον οκτώ νεκροί από ισραηλινό πλήγμα στη Γάζα-Ανάμεσα τους τέσσερα παιδιά
Σάλος στη Βρετανία για την ερωτική σχέση του αρχηγού του Πολεμικού Ναυτικού
Blame game Ινδίας-Πακιστάν για την παραβίαση της εκεχειρίας-Διχάζει ο ρόλος των ΗΠΑ και τα πυρηνικά
Τριαντάχρονος υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση προσώπου 11 χρόνια αφότου πήγε να δώσει τέλος στη ζωή του
Άμεση απάντηση Μακρόν σε Πούτιν-«Η πρόταση για απευθείας διαπραγματεύσεις δεν αρκεί»
Την επανεκκίνηση στις εμπορικές σχέσεις με την Κίνα χαιρετίζει ο Τραμπ-«Σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος»
Μεταμεσονύκτια ρελάνς Πούτιν στο τελεσίγραφο για εκεχειρία-Πρότεινε άμεσες διαπραγματεύσεις με Ουκρανία στην Τουρκία
Στις κάλπες οι Αλβανοί-Τέταρτη θητεία διεκδικεί ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα
Η Γερμανία δεν θα δημοσιοποιεί λεπτομέρειες της στρατιωτικής βοήθειας που παρέχει στην Ουκρανία