ΒΙΝΤΕΟ: Έκαναν απολύμανση με ροδόνερο με εντολή Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Οι δημοτικές αρχές του Δήμου Φατίχ της Κωνσταντινούπολης με αφορμή το Ραμαζάνι αποφάσισαν να κάνουν εργασίες καθαρισμούς και απολύμανσης στο εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς. Ωστόσο οι εικόνες που καταγράφηκαν δεν ταιριάζουν με την ιστορία του ναού της Αγίας Σοφίας.

Και αυτό διότι όπως αναφέρουν τα τουρικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποίησαν οι ομάδες της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Δήμου Φατίχ, το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, που ως γνωστόν έχει μετατραπεί σε τζαμί, με απόφαση Ερντογάν, «πλύθηκε με ροδόνερο».

Ακόμη οι ομάδες του δήμου καθάρισαν με ζεστό νερό την αυλή της Αγιάς Σοφιάς αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Φατίχ, ο Ρετζέπ Γκιλντίζ, είπε ότι τα χαλιά στην Αγιά Σοφιά καθαρίστηκαν και σκουπίστηκαν σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα 20 ατόμων πριν από το Ραμαζάνι.

«Καθαρίζουμε επίσης την αυλή, την πλατεία της Αγίας Σοφίας και τα σιντριβάνια με ζεστό νερό. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα επισκέπτονται ένα πιο υγιεινό περιβάλλον», τόνισε ο Γκιλντίζ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Δύο νεκροί από τις πυρκαγιές στην Τουρκία-Άγνωστη οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες εμπρησμούς
Χειροπέδες σε 35χρονο που έριξε δύο μολότφ στην αυλή 70χρονου
Μπούκαρε σε περίπτερο, επιτέθηκε στον υπάλληλο και έφυγε με την ταμειακή μηχανή
Παραδόθηκε στις φλόγες όχημα 41χρονου στους Άγιους Ομολογητές
Εντοπίστηκε ο οπερατέρ του βίντεο με τις ερωτικές περιπτύξεις αστυνομικών-Κατάσχεσαν το περιπολικό για.. DNA
Ψάχνουν πίσω από το μισό εκατομμύριο της οικογένειας των επιχειρηματιών-Νέα πληροφορία για υπερκέρδη
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Η διπλή καταδίκη από το ΕΔΑΔ, τα «καλά θύματα» και οι γυναίκες που «αξίζουν» κατά τις σεξιστικές Αρχές
Το άκομψο timing των ΗΕ, η προσπάθεια του Προέδρου στο Κυπριακό και τα αρνητικά δεδομένα
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ