ΒΙΝΤΕΟ: Έκαναν απολύμανση με ροδόνερο με εντολή Ερντογάν στην Αγία Σοφία

Οι δημοτικές αρχές του Δήμου Φατίχ της Κωνσταντινούπολης με αφορμή το Ραμαζάνι αποφάσισαν να κάνουν εργασίες καθαρισμούς και απολύμανσης στο εσωτερικό της Αγιάς Σοφιάς. Ωστόσο οι εικόνες που καταγράφηκαν δεν ταιριάζουν με την ιστορία του ναού της Αγίας Σοφίας.

Και αυτό διότι όπως αναφέρουν τα τουρικά μέσα ενημέρωσης κατά τη διάρκεια των εργασιών καθαρισμού που πραγματοποίησαν οι ομάδες της Διεύθυνσης Προστασίας και Ελέγχου Περιβάλλοντος του Δήμου Φατίχ, το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας, που ως γνωστόν έχει μετατραπεί σε τζαμί, με απόφαση Ερντογάν, «πλύθηκε με ροδόνερο».

Ακόμη οι ομάδες του δήμου καθάρισαν με ζεστό νερό την αυλή της Αγιάς Σοφιάς αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Από την πλευρά του ο αναπληρωτής Διευθυντής Περιβαλλοντικής Προστασίας και Ελέγχου του Δήμου Φατίχ, ο Ρετζέπ Γκιλντίζ, είπε ότι τα χαλιά στην Αγιά Σοφιά καθαρίστηκαν και σκουπίστηκαν σε εργασίες που πραγματοποιήθηκαν από ομάδα 20 ατόμων πριν από το Ραμαζάνι.

«Καθαρίζουμε επίσης την αυλή, την πλατεία της Αγίας Σοφίας και τα σιντριβάνια με ζεστό νερό. Σκοπός μας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες θα επισκέπτονται ένα πιο υγιεινό περιβάλλον», τόνισε ο Γκιλντίζ.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

«Kill Βill»-Νέα επίθεση από τον Μασκ, απευθύνει κάλεσμα για να αντισταθούν στο φορολογικό νομοσχέδιο Τραμπ
Εντυπωσιασμένος, αλλά και ανήσυχος, ο Τραμπ από την επίθεση των Ουκρανών στη Ρωσία
Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Ryanair λόγω σφοδρών αναταράξεων-Εννέα τραυματίες
Γυναίκα κατηγορείται ότι δηλητηρίασε τρεις συγγενείς της με μανιτάρια
Εισαγγελική έρευνα σε βάρος του προέδρου της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης
Φρικτή η δολοφονία των τριών κοριτσιών από τον πατέρα τους-Τις έπνιξε με σακούλα στο κεφάλι, είχε δέσει τα χέρια τους
Συνεχίζονται οι εσπευσμένες απομακρύνσεις κατοίκων στον Καναδά λόγω των τεράστιων δασικών πυρκαγιών
Ο Τραμπ απειλεί να αφαιρέσει τη διαπίστευση του Κολούμπια και απαγορεύει τις βίζες για ξένους φοιτητές στο Χάρβαρντ
Παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των κέντρων διανομής βοήθειας στη Γάζα
Ο Τραμπ απαγόρευσε την είσοδο στις ΗΠΑ σε υπηκόους 12 χωρών λόγω της επίθεσης στο Κολοράντο