«Ήταν σαν νεκρά»-Οι αστυνομικοί περιγράφουν τις αγωνιώδεις προσπάθειες να σώσουν τα παιδιά

Συγκλονίζουν οι δύο ήρωες αστυνομικοί, οι οποίοι το βράδυ της Κυριακής έσωσαν τα δίδυμα αδελφάκια 2,5 ετών από το αυτοκίνητο που τα είχε κλειδώσει ο πατέρας τους έξω από το σπίτι τους στο Μελισσοχώρι Θεσσαλονίκης, ανοίγοντας μια φιάλη υγραερίου με σκοπό να ανατινάξει το όχημα.

Ο Λάζαρος Ευαγγελίδης και ο Λεωνίδας Σαραβάς, ήταν οι δύο αστυνομικοί που έλαβαν πρώτοι το σήμα από το Κέντρο Επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης και έφτασαν έξω από το σπίτι που βρίσκονταν σταθμευμένο το αυτοκίνητο του 62χρονου και χάρη στην άμεση επέμβασή τους και με κίνδυνο της ζωής τους, κατάφεραν να σώσουν τα δύο παιδιά και τον πατέρα τους.

Οι δύο αστυνομικοί περιγράφουν καρέ - καρέ όσα κλήθηκαν να διαχειριστούν στο αδιανόητο περιστατικό, την εικόνα που αντίκρισαν μόλις έφτασαν επί τόπου, τις προσπάθειες να σπάσουν τα τζάμια του αυτοκινήτου για να σώσουν τα άτομα, αλλά και τη στιγμή που είδαν ανοιχτή την φιάλη υγραερίου, το αυτοσχέδιο σωληνάκι του 62χρονου στο παράθυρο και δίπλα του τους αναπτήρες.

«Στις 20.40 λάβαμε κλήση για μια κυρία που επιθυμούσε να υποδείξει για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ευτυχώς φτάσαμε πολύ γρήγορα στο σημείο γιατί έτυχε να βρισκόμαστε κοντά. Προσεγγίσαμε το σημείο όπου μας υπέδειξε η κυρία ένα σταθμευμένο όχημα στο πεζοδρόμιο, το οποίο ήταν κλειστό. Εκ πρώτης όψεως, υπήρχαν τρεις επιβαίνοντες οι οποίοι δεν είχαν τις αισθήσεις τους, ήταν ημιλιπόθυμοι. Δύο μικρά παιδάκια και ένας κύριος έμπροσθεν στη θέση του οδηγού», λέει με συγκίνηση ο αστυνομικός του Α.Τ. Σοχού, Λάζαρος Ευαγγελίδης.

Όπως αναφέρει στη συνέχεια, τα τζάμια από την μέση και πάνω ήταν θολά και υπήρχε έντονη οσμή αερίου, ενώ οι δύο αστυνομικοί προσπαθούσαν να καταλάβουν αν η μυρωδιά προερχόταν από το καύσιμο του αυτοκινήτου ή αν ήταν κάτι διαφορετικό.

Ο 62χρονος έπαιρνε καθαρό αέρα με σωληνάκι που είχε τοποθετήσει στο παράθυρο, πιθανότατα για να προκαλέσει έκρηξη.

«Διαπίστωσα ότι στη θέση του οδηγού είχε θέσει ένα σωληνάκι για να παίρνει καθαρό αέρα και είχε καλύψει το υπόλοιπο με πετσέτες. Μόλις αφαίρεσα τις πετσέτες βγήκε έντονη οσμή αερίου από μέσα. Είδαμε δύο μπουκάλες αερίου και αναπτήρες, ο οδηγός ευτυχώς δεν είχε τις αισθήσεις του. Εκείνη τη στιγμή πανικοβλήθηκα και εγώ και ο συνάδελφός μου για το ενδεχόμενο κάποιας έκρηξης. Η κατάσταση ήταν τεταμένη, έπρεπε να δράσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, εκείνη ακριβώς τη στιγμή που δεν είχε τις αισθήσεις του. Ρωτήσαμε το κέντρο της Άμεσης Δράσης, μας είπε να ενεργήσουμε και πράξαμε όπως οφείλαμε, σπάζοντας το παρμπρίζ αρχικά με ένα γκλομπ και μετά με μια τσάπα. Όλα έγιναν σε μεγάλη ένταση, όσο πιο γρήγορα μπορούσαμε. Δείξαμε επαγγελματισμό. Προσπαθήσαμε και απεγκλωβισαμε τα παιδάκια όσο πιο γρήγορα γινόταν», τονίζει ο αστυνομικός.

Πατέρας κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο με τα δύο ανήλικα παιδιά του και άνοιξε φιάλες υγραερίου

Όπως λέει στη συνέχεια, τα δύο αδελφάκια ήταν με ανοιχτά τα μάτια τους χωρίς όμως να έχουν τις αισθήσεις τους. «Όταν το πήρα στα χέρια μου το παιδάκι ήταν σαν νεκρό. Το έβαλα ανάποδα για να μη κάνει εμετό επάνω του και του παρείχα τις πρώτες βοήθειες με ελαφρές μαλαξεις στο στήθος. Άρχισε να αναπνέει ξανά μετά από μισό λεπτό. Ήμασταν όλοι σοκαρισμένοι. Δράσαμε, πάνω από όλα σαν άνθρωποι και σαν αστυνομικοί κάναμε το καθήκον που μας επιτάσσει να κάνουμε το επάγγελμά μας. Είμαι σίγουρος ότι οποιοσδήποτε αστυνομικός στη θέση μας θα έκανε το ίδιο πράγμα», σημείωσε.

Οι δύο αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα να σπάσουν το παρμπρίζ του αυτοκινήτου για να απεγκλωβίσουν τα τρία άτομα, ενώ όπως λέει ο κ. Ευαγγελίδης «μόλις καταφέραμε και το σπάσαμε ένα μεγάλο κύμα αερίου με πέτυχε στα μάτια το οποίο σχεδόν με τύφλωσε. Πήραμε μια βαθιά ανάσα και μπήκαμε μέσα».

«Είχε βάλει το αυτοσχέδιο σωληνάκι στο παράθυρο για να παίρνει καθαρό αέρα και να μη χάσει τις αισθήσεις του και να μπορεί έπειτα να βάλει φωτιά με τον αναπτήρα και να προκαλέσει, εκτιμώ, έκρηξη», αναφέρει, σημειώνοντας ότι στη θέση του συνοδηγού υπήρχαν και χάπια.

Τα παιδικά καθίσματα κάτω από τα οποία φέρεται να είχε βάλει τη μια φιάλη υγραερίου ο 62χρονος απόστρατος

Ο γιος του 62χρονου βοήθησε στον απεγκλωβισμό

Στο σημείο που ο 62χρονος είχε σταθμεύσει το όχημα με σκοπό να το ανατινάξει μαζί με εκείνον και τα παιδιά του, βρέθηκε και ο γιος του από τον πρώτο του γάμο, ο οποίος βοήθησε τους αστυνομικούς στον απεγκλωβισμό.

Όπως λέει ο Λεωνίδας Σαραβάς, ο δεύτερος αστυνομικός του Α.Σ. Σοχού που έσωσε τα παιδάκια και τον 62χρονο, μόλις έφτασαν στο σημείο η μητέρα φώναζε στην αρχή πως δεν της δίνει τα παιδιά ο πρώην σύζυγός της.

«Αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται την ώρα που είδαμε τον αυτοσχέδιο σωλήνα στο παράθυρο. Του μιλούσα και είδα ότι δεν επικοινωνεί, ήταν πεσμένος μπροστά και του έλειπε το σωληνάκι. Τότε είπα στον συνάδελφό μου "Λάζαρε πρόσεχε δεν είμαστε καλά". Προσπαθούσα να σπάσω το τζάμι του συνοδηγού με το γκλομπ αλλά δεν έσπαγε. Ο γιος του προσπαθούσε να σπάσει το παρμπρίζ με το κράνος. Η μητέρα μας έδωσε μια τσάπα από τον κήπο και παρ' ότι ο συνάδελφος χτύπησε δέκα φορές, πάλι δεν έσπαγε», αναφέρει ο έμπειρος αστυνομικός, εξηγώντας ότι βρήκαν τρόπο να διαρρήξουν το όχημα για να σώσουν τα παιδιά και τον κατηγορούμενο.

Μέχρι να φτάσουν τα ασθενοφόρα, οι αστυνομικοί έβαλαν τα παιδιά μέσα στο σπίτι τους, ενώ φρουρούσαν και τον 62χρονο. «Οι πρώτες κουβέντες που του είπα ήταν 'τι έκανες ρε άνθρωπε' και δε μου απάντησε τίποτα. 'Γιατί το έκανες ρε άνθρωπε, για ποιον λόγο τα παιδιά', ήταν η ερώτηση, την οποία του έκανα και στο νοσοκομείο, αλλά δεν μου είπε τίποτα», αναφέρει.

Σημειώνεται, ότι οι δύο αστυνομικοί από το βράδυ της Κυριακής έως σήμερα, ρωτούν και ενημερώνονται συνεχώς για την υγεία των δύο παιδιών που κατάφεραν να σώσουν από το αυτοκίνητο.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Από την Ελλάδα είχε περάσει ο 32χρονος Σύρος που μαχαίρωσε παιδιά στο Ανεσί
ΒΙΝΤΕΟ: Πέταξαν στα σκουπίδια το γατάκι τους γιατί είχε πρόβλημα στα πίσω άκρα
Eπιστρέφει σαν βουλευτής στο Ευρωκοινοβούλιο η Καϊλή
Αποκαλύψεις για Μύκονο-Τα πριβέ πάρτι, οι προσκλήσεις των 1.000 ευρώ και οι «μαύροι» τζίροι εκατομμυρίων
Ατύχημα με ελικόπτερο στην Κεφαλονιά-Πληροφορίες για αναγκαστική προσγείωση
Αντιδράσεις με ιερέα που έντυσε παπαδάκια δύο κορίτσια σε εκκλησία στην Πλάκα
Γνωστός ως «Ράμπο» ο ένας από τους δύο νεκρούς που εκτελέστηκαν στον Κορυδαλλό
Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στον Κορυδαλλό με δύο νεκρούς-Τους γάζωσαν μέσα από τζιπ
«Δεν είχε θέμα καρδιάς η Τζωρτζίνα»-Ένταση στη δίκη Πισπιρίγκου
Ισχυρός σεισμός στη Βουλγαρία-Αισθητός και στη Βόρεια Ελλάδα