Χαρτοπόλεμος Δημητρίου-ΑΚΕΛ για τη χρηματοδότηση από ρωσικό λόμπι

Απάντηση προς το ΑΚΕΛ σε σχέση με το δημοσίευμα που εμπλέκει το κόμμα της Αρστεράς με ρωσικό λόμπι, έδωσε ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Δημήτρης Δημητρίου σε νέα ανακοίνωσή του, καλώντας τους «να αφήσουν τα τεχνάσματα».

Συγκεκριμένα στη νέα ανακοίνωσή του ο κος Δημητρίου αναφέρει πως, «ας απαντήσουν στο ΑΚΕΛ επί της ουσίας του δημοσιεύματος και της καταγγελίας και ας αφήσουν τα τεχνάσματα και να τυρβάζουν περί άλλων. Τους διαβεβαιώ πως η δική μου σημερινή επιστολή προς τον Πρόεδρο της Αρχή κατά της Διαφθοράς δεν συσχετίζεται με δικές τους πρόσφατες ανακοινώσεις».

Σημειώνει πως, «το ερώτημα είναι ένα και σε αυτό ας απαντήσει η ηγεσία του ΑΚΕΛ: Πήραν ή δεν πήραν χρήματα από το ρωσικό λόμπι για να προωθήσουν ψήφισμα στη Βουλή για την Κριμαία;».

Απαντώντας στη νέα ανακοίνωση του βουλευτή του ΔΗΣΥ, το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως, πέρασαν δύο μήνες από το συγκεκριμένο δημοσίευμα και βλέπει πως δεν πρόκειται για τυχαίο γεγονός η επαναφορά του λόγω του κατηγορητηρίου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε βάρος των επιχειρήσεων του Νίκου Αναστασιάδη.

Συγκεκριμένα το ΑΚΕΛ αναφέρει πως, «δύο σχεδόν μήνες μετά το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Δημητρίου θυμήθηκαν να το επαναφέρουν και προσπαθούν από το πρωί να το μετατρέψουν σε είδηση με τη βοήθεια μερίδας ΜΜΕ. Όλως τυχαίως αυτά συμβαίνουν την ώρα που βγήκε το κατηγορητήριο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου σε βάρος των οικογενειακών επιχειρήσεων του Νίκου Αναστασιάδη για τα χρυσά διαβατήρια. Για τα οποία βέβαια, ο ΔΗΣΥ και ο κ. Δημητρίου έχουν πάθει αλαλία».

«Αναμέναμε ότι μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, ο ΔΗΣΥ θα είχε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί πλέον να κάνει τον συνήγορο του Αναστασιάδη σε όλα τα σκάνδαλα που τον βαραίνουν. Θλιβερός ο ρόλος όσων ανέλαβαν να κάνουν αντιπερισπασμό για το χατίρι του Νίκου Αναστασιάδη», καταλήγει.

Υπενθυμίζεται πως, σε συνάντηση που είχε το πρωί ο κος Δημητρίου με τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής Κατά της Διαφθοράς, Χάρη Πογιατζή, προχώρησε σε καταγγελία και ζήτησε να διερευνήσει περαιτέρω το δημοσίευμα του OCCRP, σύμφωνα με το οποίο, ρωσικό λόμπι χρηματοδότησε κόμματα Ευρωπαϊκών χωρών για να προωθήσουν ψηφίσματα στα κοινοβούλια τους για το θέμα της Κριμαίας.

Όπως αναφερόταν στο εν λόγω δημοσίευμα, ανάμεσα στις χώρες που αναφέρονται είναι και η Κύπρος, όπου γίνεται λόγος για εμπλοκή του ΑΚΕΛ.

Ο Δημήτρης Δημητρίου στην καταγγελία του αναφέρει πως, «πιστεύω πως η περαιτέρω διερεύνηση του εν λόγω δημοσιεύματος από την Ανεξάρτητη Αρχή Κατά της διαφθοράς αποτελεί αναγκαιότητα. Η αποκατάσταση του ονόματος της πατρίδας μας σε τόσο σοβαρά ζητήματα δεν μπορεί να γίνει με άλλο τρόπο από τη διάψευση, αν δεν ισχύουν, τέτοιων δημοσιευμάτων».

Ενώ προσθέτει: «Aν παρ΄ ελπίδα επιβεβαιωθεί το δημοσίευμα από τη δική σας έρευνα, είναι πιστεύω υπηρεσία χρήσιμη προς τους πολίτες και τον τόπο. Η διαφάνεια έχει ως στόχο ακριβώς να γνωρίζουν οι πολίτες ποια συμφέροντα εξυπηρετεί έκαστος πολιτικός και οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας».

«Κρίνεται σκόπιμο ζητήματα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφήνουν υπόνοιες για διαφθορά και διαπλοκή όχι μόνο σε εθνικό αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο να τυγχάνουν διερεύνησης. Χρειάζεται να διασφαλιστεί ότι η εικόνα της πατρίδας μας δεν θα πλήττεται από καταγγελίες που επιτρέπουν να διαμορφωθεί μια εσφαλμένη αντίληψη για τον τόπο μας», καταλήγει ο Δημήτρης Δημητρίου.

Από την πλευρά του το ΑΚΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας αναφέρει ότι, «δεν έχει κανένα πρόβλημα να διερευνηθεί και αυτό το ζήτημα και ό,τι άλλο θυμηθεί ο Συναγερμός».

Όπως αναφέρει το Κόμμα της Αριστεράς, «είναι ολοφάνερη η προσπάθεια του Δημοκρατικού Συναγερμού, δια του κ. Δημήτρη Δημητρίου, με ξαναζεσταμένο φαγητό να αποπροσανατολίσει από όλα όσα συνεχίζουν να βγαίνουν σε βάρος του Νίκου Αναστασιάδη και της διακυβέρνησής του. Τελευταίο παράδειγμα, το κατηγορητήριο του Παγκύπριο Δικηγορικού Συλλόγου που επιδόθηκε στις οικογενειακής επιχειρήσεις του τέως Προέδρου για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Η ηγεσία στο ΔΗΣΥ άλλαξε, αλλά οι πρακτικές μένουν οι ίδιες».

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου