«Η μελέτη για τις προσφυγικές κατοικίες κρύφτηκε στα συρτάρια, δεν έχει δοθεί καν στη Βουλή»

«H προηγούμενη κυβέρνηση επέδειξε ασύγγνωστη αμέλεια σε σχέση με ένα θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών», αναφέρει ο Στέφανος Στεφάνου.

Σε δηλώσεις του μετά την Επιτροπή Προσφύγων, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ανέφερε ότι «μετά από δικές μας παραστάσεις και διαβήματα, συζητήθηκε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων το θέμα που προκύπτει από τις μη επισκευάσιμες πολυκατοικίες σε προσφυγικούς συνοικισμούς και γενικότερα με τις μη επισκευάσιμες ή και επικίνδυνες πολυκατοικίες, έχοντας υπόψη τη μελέτη που έχει γίνει από το Τμήμα Πολεοδομίας το 2020. Η μελέτη αυτή κρύφτηκε στα συρτάρια, δεν έχει δοθεί καν στη Βουλή και για ακόμα μια φορά την έχουμε ζητήσει, γιατί η Βουλή έχει το νομικό δικαίωμα να γνωρίζει».

Στη συνέχεια ο Στέφανος Στεφάνου σημειώνει πως, η προηγούμενη κυβέρνηση επέδειξε ασύγγνωστη αμέλεια σε σχέση με ένα θέμα που έχει να κάνει με την ασφάλεια των πολιτών.

«Το να γνωρίζεις ότι υπάρχουν επικίνδυνες πολυκατοικίες σε μια σεισμογενή περιοχή, να αδιαφορείς και να μην προχωράς στη λήψη μέτρων, πρόκειται για εγκληματική αδιαφορία. Ευτυχώς δεν είχαμε κάποιο ισχυρό σεισμό στην Κύπρο. Η νέα κυβέρνηση φαίνεται ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα. Εδώ θα πρέπει να εξάρω τα αντανακλαστικά του Υπουργού Εσωτερικών που ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα μας να συζητηθεί το θέμα και να ενημερωθεί η Bουλή για το σχέδιο δράσης που έχει καταρτιστεί για αντιμετώπιση του ζητήματος. Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει ευθύνη για την κατάσταση, έχει όμως την ευθύνη για την εφαρμογή ενός σχεδίου δράσης, το οποίο είναι και απαιτητικό, έχει και νομικές και άλλες δυσκολίες που θα πρέπει να επιλυθούν».

Καταλήγοντας ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, υπέδειξε πως «το ΑΚΕΛ, λειτουργώντας πάντα δημιουργικά και εποικοδομητικά για την αντιμετώπιση μιας τέτοιας σύνθετης και δύσκολης κατάστασης, έχει ακούσει προσεκτικά το σχέδιο δράσης και έχει καταθέσει προτάσεις, απόψεις και παρατηρήσεις. Θα συνεχίσουμε τη συζήτηση με το Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι γνωστό ότι το ΑΚΕΛ προεδρεύει της Επιτροπής Προσφύγων και της Επιτροπής Εσωτερικών, των καθ΄ ύλην αρμόδιων Επιτροπών για τα ζητήματα αυτά. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να παρακολουθεί το ζήτημα και να ασκεί τον ρόλο του, ως μια υπεύθυνη πολιτική δύναμη, για να μπορέσουμε να έχουμε το ταχύτερο δυνατόν αποτελέσματα προς όφελος της ασφάλειας των πολιτών και για την καλύτερη δυνατή στέγαση ανθρώπων που μένουν σε ακατάλληλες πολυκατοικίες».

Δειτε Επισης

Παράπονα για γραπτό των Νέων Ελληνικών-Μαθητές διδάχθηκαν το άγνωστο κείμενο
Πήγαν στο ΓΣΠ με ρόπαλο, σιδερογροθιές και 11 κροτίδες οι δύο που καταδικάστηκαν για βία στα γήπεδα
Λ. Χριστοφόρου: Σημαντικό η Κύπρος να απορροφήσει κονδύλια €1,2 δισ. από ΕΕ
Τραγωδία στην Ελλάδα-Εντοπίστηκε νεκρό το δίχρονο κοριτσάκι που αναζητείτο στον Πύργο
Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Άντρης Αναστασιάδου
Σύγκρουση δύο οχημάτων στη Σωτήρα-Εγκλωβίστηκαν οδηγοί (pics)
Οδηγούσαν όχημα με νυχοκόπτη στη μίζα, χειροπέδες σε δύο
Σε ρυθμό εξαγγελιών το ΔΗΚΟ-Την Τετάρτη κλειδώνουν οι διαδικασίες
Ποιος θα καθαρίσει την κοπριά από τους στάβλους του Αυγείου; Τρία ερωτήματα για τα στημένα
«Προίκα 50 χιλιάδων στους νιόπαντρους για καταπολέμηση της υπογεννητικότητας»