Μονόωρη στάση στις από γονείς και μαθητές των σχολείων Λιβαδιών για τον υπερπληθυσμό

Σε στάση μαθημάτων μίας ώρας κατέρχονται την Δευτέρα 27 Μαρτίου οι γονείς και μαθητές όλων των σχολείων Λιβαδιών διαμαρτυρόμενοι για τον υπερπληθυσμό, ο οποίος όπως υποστηρίζουν, είναι εκτός ελέγχου παρά τα έντονα διαβήματα που έκαναν προς το Υπουργείο Παιδείας και άλλους αρμόδιους φορείς.

Σε ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου Λιβαδιών αναφέρεται ότι «ο υπερπληθυσμός στα σχολεία μας έχει βγει πλέον εκτός ελέγχου και οφείλει το κράτος να προστατέψει τα παιδιά μας και να δώσει λύσεις. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και χρόνια και η πολιτεία έχει ήδη καθυστερήσει να ενεργήσει».

Προστίθεται ότι «ο Δήμος Λιβαδιών μεγαλώνει πληθυσμιακά και είναι βέβαιο ότι εάν δεν γίνουν σχεδιασμοί και δεν ληφθούν μέτρα τώρα το πρόβλημα δεν θα λύνεται. Τα τελευταία χρόνια έχουν σταλεί επανειλημμένα επιστολές τόσο προς το Υπουργείο Παιδείας όσο και προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς, χωρίς όμως μέχρι σήμερα, να έχουμε λάβει καμία απολύτως απάντηση».

Στην ανακοίνωση της η Επιτροπή αναφέρει ακόμα ότι «νιώθουμε έντονη δυσφορία από την αδιαφορία και την μη προώθηση βιώσιμης λύσης στο πρόβλημα μας».

«Έχουμε αποφασίσει όπως στις 08.10 το πρωί της Δευτέρας 27 Μαρτίου οι γονείς και μαθητές όλων των σχολείων των Λιβαδιών, μας προσέλθουν σε μονόωρη στάση μαθημάτων, ως πρώτο μέτρο για την ανάδειξη του προβλήματος», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο