Δ. Παπαδάκης: Χρέος μας να προωθούμε πρακτικές για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον,

Από την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναντι των προκλητικών πρακτικών αλλά και δηλώσεων της Τουρκίας, μέχρι και ενέργειες για ένα υγιές και καθαρότερο περιβάλλον, εκτείνονται οι τομείς δράσεις του, ανάφερε ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης στο ΚΥΠΕ. «Χρέος μας, να συνεχίσουμε να προωθούμε τέτοιες πρακτικές, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον», σημείωσε.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, στο πλαίσιο της Ολομέλειας του Μαρτίου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), για τις προτεραιότητές του αυτό το διάστημα όσον αφορά τις δραστηριότητές του στο ΕΚ, ο κ. Παπαδάκης, σημείωσε ότι, ως πλήρες μέλος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων αλλά και ως αναπληρωματικό Μέλος στην Επιτροπή Αναφορών και στην Επιτροπή Περιβάλλοντος, Δημόσιας Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων, οι τομείς δράσεις του εκτείνονται σε πολλά επίπεδα.

«Από την προώθηση και υπεράσπιση των συμφερόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας, έναντι των προκλητικών πρακτικών αλλά και δηλώσεων της Τουρκίας, μέχρι και τις ενέργειες μας για ένα υγιές και καθαρότερο περιβάλλον, τόσο για εμάς αλλά κυρίως και για αυτό που θα “κληροδοτήσουμε” στα παιδιά μας», είπε.

«Χρέος μας, να συνεχίσουμε να προωθούμε τέτοιες πρακτικές, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον», πρόσθεσε.

Ο κ. Παπαδάκης σημείωσε ότι, «μέσα σε αυτό τον κυκεώνα της ενεργειακής κρίσης», προτεραιότητά του είναι η άσκηση πίεσης προς την Κυπριακή Κυβέρνηση, ούτως ώστε να εφαρμόσει τα ευρωπαïκά προγράμματα που υπάρχουν, για αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας και πιο συγκεκριμένα του προγράμματος “κάθε στέγη και φωτοβολταïκά”.

«Με αυτό το τρόπο θα αντιμετωπίσουμε τις ενεργειακές μας ανάγκες και παράλληλα θα εξοικονομηθούν χρήματα από τους συμπολίτες μας, γιατί μέχρι και σήμερα καλούνται να πληρώνουν πολύ ψηλούς λογαριασμούς, λόγω πολιτικής ανεπάρκειας και διαπλοκής», ανέφερε.

Είπε ακόμη, ότι, διαμέσου των γραπτών ερωτήσεων που υποβάλλονται στην Ευρωπαïκή Επιτροπή, «έχουμε ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στη διάθεσή μας, έτσι ώστε να λαμβάνουμε γραπτές απαντήσεις για πληθώρα ζητημάτων, που μας απασχολούν, τόσο ως Κύπρος αλλά και γενικότερα ως κράτος μέλος της Ευρωπαïκής Ένωσης».

Επιπλέον, ανέφερε ο κ. Παπαδάκης, θα συνεχίσει να εκπροσωπεί την Πολιτική του Ομάδα, της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, σε διάφορες αποστολές ή και σε επισκέψεις εργασίας, όπως αυτή που είχαν πρόσφατα στην Αθήνα, με το Προεδρείο της Πολιτικής Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Κατά τη συγκεκριμένη επίσκεψη εργασίας, είπε, πέρασαν ένα τριήμερο γεμάτο «με σημαντικά» πάνελ συζητήσεων, επισκέψεις σε μη κυβερνητικούς οργανισμούς και συναντήσεις με νέες και νέους, για ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή και το εργασιακό τους μέλλον.

Πρόσθεσε ότι, ως σκιώδης εισηγητής, εκ μέρους της Πολιτικής του Ομάδας, για τις εκθέσεις της Επιτροπής για την Σερβία από το 2019 μέχρι και σήμερα, για την ενδυνάμωση των πολιτών και την προστασία των δικαιωμάτων τους αλλά και για το γενικό ενωσιακό πρόγραμμα δράσης για το περιβάλλον έως το 2030, θα επιδιώκει το καλώς νοούμενο συμφέρον όλων των ευρωπαίων πολιτών.

Δειτε Επισης

Λ. Χριστοφόρου: Σημαντικό η Κύπρος να απορροφήσει κονδύλια €1,2 δισ. από ΕΕ
Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Άντρης Αναστασιάδου
Σε ρυθμό εξαγγελιών το ΔΗΚΟ-Την Τετάρτη κλειδώνουν οι διαδικασίες
Με τη χρυσή παγκοσμιονίκη, Μαρία Μάρκου συναντήθηκε η Αννίτα
Μαθητές και μαθήτριες στη Βουλή σε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού
Στην παρουσία του Προέδρου η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του AUB Mediterraneo
Ν. Χριστοδουλίδης: Η κοινωνική δράση του ΟΠΑΠ ενισχύει τους σχεδιασμούς της Πολιτείας
Σ. Στεφάνου: Απαραίτητη η διαμόρφωση συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής
Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Συνεργασία, ενέργεια και Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Αννίτας-Ανολίκ