Επανήλθε για το δικηγορικό Αναστασιάδη, προκαλεί τον Ενδιάμεσο να τοποθετηθεί το ΑΚΕΛ

Επανήλθε 24 ώρες μετά με νέα ανακοίνωση για το ίδιο θέμα της επίδοσης κατηγορητηρίου από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στο πρώην δικηγορικό γραφείο του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, το ΑΚΕΛ, προκαλώντας, τόσο τη νέα Κυβέρνηση όσο και τα κόμματα που στήριξαν τον Νίκο Χριστοδουλίδη να τοποθετηθούν.

Μάλιστα το ΑΚΕΛ, αφού χαρακτηρίζει ως «αλαλία», την μη τοποθέτηση των άλλων κομμάτων, υπενθυμίζει εμμέσως πλην σαφώς τις αναφορές από το Δημοκρατικό Κόμμα, για την «πιο διεφθαρμένη Κυβέρνηση». Αναφορές που πριν λίγα χρόνια έκαναν τα στελέχη του ΔΗΚΟ, που σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, σήμερα σιωπούν εκκωφαντικά.

«Η αλαλία της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, «για το τι θα γίνει με τα σκάνδαλα της δεκαετίας Αναστασιάδη είναι εκκωφαντική. Τόσο η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και τα κόμματα που την στηρίζουν, όσο και ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν λένε κουβέντα για την ανάγκη να προχωρήσουν οι έρευνες για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων».

Και προσθέτει: «Δεν είπαν κουβέντα για το γεγονός της επίδοσης κατηγορητηρίου από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο στο δικηγορικό γραφείο «Νίκος Χρ. Αναστασιάδης» και την εταιρεία Imperium Services Limited, στα πλαίσια της έρευνας για τα χρυσά διαβατήρια».

Άραγε, διερωτάται το ΑΚΕΛ, «η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει την ευθύνη έναντι του λαού για τη συγκάλυψη των γιγαντιαίων σκανδάλων που εξευτέλισαν τον τόπο; Οι ηγεσίες του κέντρου συμφωνούν να μείνουν ατιμώρητα τα σκάνδαλα της «πιο διεφθαρμένης κυβέρνησης»; Ο Συναγερμός θα συνεχίσει και τώρα να υπερασπίζεται τη θεσμική διαφθορά της διακυβέρνησής του;».

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι η κάθαρση, η λογοδοσία και η προσαγωγή στη Δικαιοσύνη των υπευθύνων για τα σκάνδαλα της δεκαετίας είναι όρος και προϋπόθεση για να πάει ο τόπος μπροστά. «Για να επιστρέψουν στα ταμεία του κράτους εκατοντάδες εκατομμύρια. Για να υπάρξει στοιχειώδες αίσθημα δικαίου μέσα στην κοινωνία. Για να καθαρίσει το κράτος και η εικόνα του στον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ.

Δειτε Επισης

Λ. Χριστοφόρου: Σημαντικό η Κύπρος να απορροφήσει κονδύλια €1,2 δισ. από ΕΕ
Έφυγε από τη ζωή η μητέρα της Άντρης Αναστασιάδου
Σε ρυθμό εξαγγελιών το ΔΗΚΟ-Την Τετάρτη κλειδώνουν οι διαδικασίες
Με τη χρυσή παγκοσμιονίκη, Μαρία Μάρκου συναντήθηκε η Αννίτα
Μαθητές και μαθήτριες στη Βουλή σε πρόγραμμα κατά του σχολικού εκφοβισμού
Στην παρουσία του Προέδρου η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του AUB Mediterraneo
Ν. Χριστοδουλίδης: Η κοινωνική δράση του ΟΠΑΠ ενισχύει τους σχεδιασμούς της Πολιτείας
Σ. Στεφάνου: Απαραίτητη η διαμόρφωση συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής
Τηλεφωνική επικοινωνία Προέδρου με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Συνεργασία, ενέργεια και Κυπριακό στην ατζέντα της συνάντησης Αννίτας-Ανολίκ