Γ. Λουκαϊδης: Η επίλυση του Κυπριακού μπορεί να συμβάλει στην διασφάλιση της ειρήνης στην αν. Μεσόγειο

H επίλυση του κυπριακού προβλήματος μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην διασφάλιση της ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, τόνισε ο βουλευτής  Γιώργος Λουκαΐδη στο Παρίσι, ο οποίος συμμετείχε σε συνεδρία της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Λουκαϊδης τόνισε ότι η επίλυση του κυπριακού προβλήματος μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην εδραίωση της ειρήνης και της σταθερότητας στην εύφλεκτη και ευμετάβλητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Περαιτέρω, σημείωσε ο κ. Λουκαΐδης, μια τέτοια εξέλιξη θα ενίσχυε σημαντικά την προοπτική βελτίωσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Εξέφρασε δε την ελπίδα μετά το πέρας των εκλογικών διαδικασιών σε Τουρκία και Ελλάδα, να υπάρξει νέα ώθηση στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος.

Όσον αφορά τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή ο κ. Λουκαΐδης επισήμανε την όξυνση των εντάσεων και της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων. Ο Παλαιστινιακός λαός, ανέφερε ο κ. Λουκαΐδης, υποφέρει για χρόνια από τη συνεχιζόμενη κατοχή, τον εποικισμό και τις προκλήσεις που υφίσταται από το κράτος του Ισραήλ, οι οποίες επιδεινώθηκαν περαιτέρω μετά την ανάδειξη της νέας Κυβέρνησης. Υπογράμμισε την ανάγκη η ΚΣΣΕ να αναλάβει ενεργότερο ρόλο στην ειρηνευτική διαδικασία και πρότεινε όπως προσκληθούν, προσεχώς, κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Knesset και του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου στις εργασίες της Επιτροπής Πολιτικών Υποθέσεων και Δημοκρατίας και όπως η αρμόδια Υπεπιτροπή της ΚΣΣΕ για τη Μέσα Ανατολή και τον Αραβικό κόσμο πραγματοποιήσει σύντομα επίσκεψη εργασίας στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Ο κ. Λουκαΐδης συμμετείχε εξάλλου σε συνάντηση της Προεδρικής Επιτροπής της ΚΣΣΕ με εκπροσώπους αντιπολιτευόμενων δημοκρατικών δυνάμεων της Ρωσίας, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει η Συνέλευση για συνέχιση του διαλόγου με την κοινωνία των πολιτών, τους προασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ανεξάρτητους δημοσιογράφους και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις στη χώρα, που υποστηρίζουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και τις αρχές και αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κερδίζει έδαφος η μετοχική συμμετοχή της ΚΔ για Great Sea Interconnector-Στα 100 εκ. το ποσό που θα καταβάλει
Σ. Στεφάνου: Το σημερινό στάτους κβο απειλεί το μέλλον του κυπριακού λαού
Times: Ο ρόλος του HB στη θαλάσσια παροχή βοήθειας στη Γάζα και στη μελλοντική διοίκηση
Την θέση για από κοινού αξιοποίηση των φυσικών πόρων επανέλαβε ο Τατάρ
Η πιθανή κατάχρηση δημοσίων πόρων αποδεικνύει απόσταση από κράτος δικαίου, υποστηρίζει το ΒΟΛΤ
Κ. Λετυμπιώτης: Η θέλησή μας για λύση ΔΔΟ με πολιτική ισότητα παραμένει ισχυρή
Τηλεφωνική επικοινωνία Χριστοδουλίδη Μητσοτάκη μετά την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα
Ε. Ταταρ: Υπάρχουν σπέκουλες για τις πώλησης περιουσιών σε Ισραηλινούς
Σ. Στεφάνου: ​​​​​​​Αχρείαστα τα χρονοδιαγράμματα αν συνεχιστούν διαπραγματεύσεις επί πλαισίου Γκουτέρες
Τορός και Χασίπογλου σε συζητήσεις σε πάνελ συζήτησης του Ευρωκοινοβουλίου