Ηλικιωμένος έχασε την κηδεία της συζύγου του γιατί δεν έχει ασανσέρ η πολυκατοικία-Παρέμβαση ΥΠΕΣ

Ηλικιωμένος με κινητικά προβλήματα ζει σε πολυκατοικία, ζει στον τρίτο όροφο, σε προσφυγικό συνοικισμό στην περιοχή της Ομόνοιας, στη Λεμεσό, στην οποία δεν υπάρχει ανελκυστήρας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό κανάλι, πρόκειται για τον 94χρονο , Γιάννη Αλέκου, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και παρέμεινε καθηλωμένος στο σπίτι του.

Μάλιστα, ο ηλικιωμένος, την περασμένη εβδομάδα, έχασε και την κηδεία της συζύγου του, καθώς δεν μπορεί να κατεβεί από την οικία του.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κ. Αλέκου είπε πως «δεν έχει ασανσέρ. Ζήτησαν, εν ηξέρω τι έκαναν, δεν εβάλαν. Στο Μακάρειο τον συνοικισμό, χάλασαν τα σπίθκια και εβάλαν ανσανσέρ. Έχει τρία χρόνια, που να πάω;. Δεν μπορώ να πατήσω. Έρχονται τα αδέλφια της μακαρίτισσας και με βλέπουν».

Για το πιο πάνω περιστατικό, ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να επιληφθεί του θέματος.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Έλενα Φυσέντζου «είναι πολύ λυπηρό να ακούμε τέτοιες ιστορίες. Ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενημερωθεί για το θέμα, νωρίς το πρωί. Έχει δώσει οδηγίες όπως άμεσα το αρμόδιο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να επιληφθεί του θέματος. Υπάρχει σίγουρα πρόσθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών να αντιμετωπίζονται τέτοιας φύσεως θέματα με απόλυτη ευαισθησία. Είναι ένα παράδειγμα, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει περιέλθει στη γνώση του αρμόδιου Τμήματος, όπως έχει πρόσφατα περιέλθει στη γνώση και του υπουργού Εσωτερικών, ένα άλλο περιστατικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Άμεσα έχουν επιληφθεί ενέργειες, για τη βοήθεια ηλικιωμένης, παρόμοια περίπτωση, που διέμενε σε τρίτο όροφο οικισμού στα Λατσιά. Αυτή τη στιγμή λειτουργοί εξετάζουν το θέμα, να δούμε σε τι αφορά το περιστατικό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων, όπως γνωρίζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη όμως υφίστανται και κάποια προβλήματα. Προκύπτουν αυτά τα περιστατικά, παρά το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προωθεί το πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες συνοικισμών, η προσπάθεια προσκρούει στη δυστοκία των κατοίκων ή των συνιδιοκτητών τους να δώσουν συγκατάθεση τος για προώθηση έργων, με αποτέλεσμα βεβαίως να θυματοποιούνται ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ευελπιστούμε ότι με το νέο πρόγραμμα Διαχείρισης Οικισμού Στέγασης Εκτοπισθέντων, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και θα παρουσιάσει ο υπουργός στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με ειδικές χορηγίες. Αυτές οι περιπτώσεις που έρχονται τώρα ενώπιον του υπουργού αντιμετωπίζονται άμεσα. Ευελπιστούμε ότι σύντομά θα έχουμε λύση στο πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου που ήταν παρόντας, ανέφερε ότι «είχαμε ζητήσει τη συνάντηση από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο υπουργός. Δώσαμε χρόνο να ενημερωθεί. Χρειάστηκε να κάνετε παρέμβαση για άνθρωπο που διαμένει σε συνοικισμό προσφυγικό και δεν μπορούσε να κατέβει από τον τρίτο όροφο, για να πάει στην κηδεία της γυναίκας του. Έπρεπε να παρέμβετε προσωπικά εσείς».

Δειτε Επισης

Χάθηκαν τα ίχνη του 38χρονου Ανδρέα Παναγιώτου στη Λευκωσία (pic)
Υπ. Γεωργίας: Πέραν των 850 εκατομμυρίων ευρώ για αγροτικό κόσμο στο πλαίσιο ΚΑΠ
Πρώτη στην Ευρώπη η Κύπρος με τα καθαρότερα νερά κολύμβησης
Επιτροπή στα κατεχόμενα θα εξετάσει μέτρα για την οικονομία
Εργασίες στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού-Λευκωσίας
Διερεύνηση ισχυρισμών για παράνομες χρεώσεις από ειδικούς ιατρούς ζητά ο ΠΙΣ
Δωρεάν είσοδος σε μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους
Προσωπικές διαφορές πίσω από τα μαχαιρώματα ανηλίκων έξω από καφετέρια (pics)
Καταδικάζει τα ωράρια στα ΤΑΕΠ Πάφου και Πόλη Χρυσοχούς η ΠΑΣΥΚΙ
Παραδόθηκε ο ανήλικος που μαχαίρωσε 17χρονο έξω από καφετέρια στη Λεμεσό