Ηλικιωμένος έχασε την κηδεία της συζύγου του γιατί δεν έχει ασανσέρ η πολυκατοικία-Παρέμβαση ΥΠΕΣ

Ηλικιωμένος με κινητικά προβλήματα ζει σε πολυκατοικία, ζει στον τρίτο όροφο, σε προσφυγικό συνοικισμό στην περιοχή της Ομόνοιας, στη Λεμεσό, στην οποία δεν υπάρχει ανελκυστήρας.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το κρατικό κανάλι, πρόκειται για τον 94χρονο , Γιάννη Αλέκου, ο οποίος έχει κινητικά προβλήματα και παρέμεινε καθηλωμένος στο σπίτι του.

Μάλιστα, ο ηλικιωμένος, την περασμένη εβδομάδα, έχασε και την κηδεία της συζύγου του, καθώς δεν μπορεί να κατεβεί από την οικία του.

Μιλώντας στο κρατικό κανάλι ο κ. Αλέκου είπε πως «δεν έχει ασανσέρ. Ζήτησαν, εν ηξέρω τι έκαναν, δεν εβάλαν. Στο Μακάρειο τον συνοικισμό, χάλασαν τα σπίθκια και εβάλαν ανσανσέρ. Έχει τρία χρόνια, που να πάω;. Δεν μπορώ να πατήσω. Έρχονται τα αδέλφια της μακαρίτισσας και με βλέπουν».

Για το πιο πάνω περιστατικό, ενημερώθηκε ο υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνου Ιωάννου, ο οποίος έδωσε οδηγίες στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να επιληφθεί του θέματος.

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών, Έλενα Φυσέντζου «είναι πολύ λυπηρό να ακούμε τέτοιες ιστορίες. Ο υπουργός Εσωτερικών, έχει ενημερωθεί για το θέμα, νωρίς το πρωί. Έχει δώσει οδηγίες όπως άμεσα το αρμόδιο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως να επιληφθεί του θέματος. Υπάρχει σίγουρα πρόσθεση από το Υπουργείο Εσωτερικών να αντιμετωπίζονται τέτοιας φύσεως θέματα με απόλυτη ευαισθησία. Είναι ένα παράδειγμα, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει περιέλθει στη γνώση του αρμόδιου Τμήματος, όπως έχει πρόσφατα περιέλθει στη γνώση και του υπουργού Εσωτερικών, ένα άλλο περιστατικό που έχει δοθεί στη δημοσιότητα. Άμεσα έχουν επιληφθεί ενέργειες, για τη βοήθεια ηλικιωμένης, παρόμοια περίπτωση, που διέμενε σε τρίτο όροφο οικισμού στα Λατσιά. Αυτή τη στιγμή λειτουργοί εξετάζουν το θέμα, να δούμε σε τι αφορά το περιστατικό».

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων, όπως γνωρίζεται, βρίσκεται σε εξέλιξη όμως υφίστανται και κάποια προβλήματα. Προκύπτουν αυτά τα περιστατικά, παρά το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως προωθεί το πρόγραμμα εγκατάστασης ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες συνοικισμών, η προσπάθεια προσκρούει στη δυστοκία των κατοίκων ή των συνιδιοκτητών τους να δώσουν συγκατάθεση τος για προώθηση έργων, με αποτέλεσμα βεβαίως να θυματοποιούνται ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Ευελπιστούμε ότι με το νέο πρόγραμμα Διαχείρισης Οικισμού Στέγασης Εκτοπισθέντων, που προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και θα παρουσιάσει ο υπουργός στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με ειδικές χορηγίες. Αυτές οι περιπτώσεις που έρχονται τώρα ενώπιον του υπουργού αντιμετωπίζονται άμεσα. Ευελπιστούμε ότι σύντομά θα έχουμε λύση στο πρόβλημα.

Κατά τη διάρκεια της αρχικής του τοποθέτησης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων της Βουλής, απευθυνόμενος προς τον υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Ιωάννου που ήταν παρόντας, ανέφερε ότι «είχαμε ζητήσει τη συνάντηση από τότε που ανέλαβε καθήκοντα ο υπουργός. Δώσαμε χρόνο να ενημερωθεί. Χρειάστηκε να κάνετε παρέμβαση για άνθρωπο που διαμένει σε συνοικισμό προσφυγικό και δεν μπορούσε να κατέβει από τον τρίτο όροφο, για να πάει στην κηδεία της γυναίκας του. Έπρεπε να παρέμβετε προσωπικά εσείς».

Δειτε Επισης

Καταγγέλλει στην Επίτροπο Διοικήσεων την Υπουργό Γεωργίας η Οικολογική Κίνηση Κύπρου για την ΟΕΔΑ Πεντακώμου
Νέα κίτρινη προειδοποίηση για υψηλές θερμοκρασίες-Στους 42 βαθμούς θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος
Κοινή ανακοίνωση τ/κ οργανώσεων για την «επιτροπή ακίνητης περιουσίας»
Επενδυτικές παρεμβάσεις δέκα εκατομμυρίων προανήγγειλε η Υπουργός Γεωργίας-«Στόχος η βελτίωση της παραγωγής των αγροτών»
Για «πονεμένη ιστορία» κάνει λόγο ο Στεφάνου για χαλλούμι, μέτρα προαναγγέλλουν οι αιγοπροβατοτρόφοι
Για απαράδεκτη κωλυσιεργία στη σύναψη Συλλογικής Σύμβασης με ΟΚΥπΥ κάνουν λόγο οι συντεχνίες
Αναστέλλεται η απεργία του ωρομίσθιου προσωπικού στα δημοσιά νοσηλευτήρια-Έλαβαν γραπτές θέσεις από ΟΚΥπΥ
Μ. Δαμιανός: Στόχος η επίλυση των προβλημάτων στα δημόσια νοσηλευτήρια
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν τη Δευτέρα οι γεωργοί σε Αμμόχωστο και Πάφο
Τριάντα χρόνια διαδρομή Ριζοκάρπασο-Λευκωσία: Η ιστορία του 30χρονου εγκλωβισμένου Δημήτρη Κοτσιεκκά