Έκρηξη στην Κριμαία καταστρέφει πυραύλους της Ρωσίας

Έκρηξη στην πόλη Τζάνκοϊ, στη χερσόνησο της Κριμαίας, είχε αποτέλεσμα να καταστραφούν ρωσικοί πύραυλοι που μεταφέρονταν σιδηροδρομικώς, ανέφερε τη Δευτέρα το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας.

Οι πύραυλοι προορίζονταν για τον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επίθεση είχε σκοπό να συνεχιστεί η διαδικασία της «αποστρατιωτικοποίησης της Ρωσίας» και η προετοιμασία για την απελευθέρωση της Κριμαίας από τη ρωσική κατοχή, πρόσθεσε το Υπουργείο.

Το Κίεβο δεν ανέλαβε ρητώς την ευθύνη για την επίθεση.

Δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από ρωσικής πλευράς για την καταστροφή πυραύλων ή των τύπων τους.

Ο Σεργκέι Αξιόνοφ, ο διορισμένος από τη Μόσχα επικεφαλής της αυτοδιοίκησης στην Κριμαία, ανέφερε ότι συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψαν ουκρανικά UAVs στην Τζάνκοϊ.

Σύμφωνα με τον κ. Αξιόνοφ, άμαχος τραυματίστηκε και δυο κτίρια υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια που κατέπεσαν.

Η Ρωσία προσάρτησε τη χερσόνησο της Κριμαίας το 2014, κίνηση που δεν αναγνωρίζει το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Πηγή: AΠΕ

Δειτε Επισης

Δικαστήριο της Ε.Ε απαγορεύει τα διαβατήρια σε πλούσιους αλλοδαπούς-«Εμπορευματοποίηση της ιδιότητας του πολίτη»
ΒΙΝΤΕΟ: Τουλάχιστον 22 νεκροί από πυρκαγιά σε εστιατόριο στη Κίνα
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικό ατύχημα σε αγώνα με ταχύπλοα στη Νεβάδα-Σκάφος εκτοξεύτηκε στον αέρα
Νέες ρωσικές επιθέσεις με drones στο Ντνίπρο-Μεταξύ των θυμάτων δωδεκάχρονο κορίτσι
Τα άδυτα του Κονκλαβίου-Βήμα βήμα η διαδικασία εκλογής νέου Πάπα
Ξημέρωσε με ρεύμα σε Ισπανία και Πορτογαλία-Πρόβα για το «Zero Day» το εφιαλτικό μπλακ άουτ;
Αποκαθίσταται σταδιακά η ηλεκτροδότηση στην Ιβηρική Χερσόνησο
Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε παιδικό σταθμό στις ΗΠΑ-Τουλάχιστον 4 νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά
Στο μυαλό του Πούτιν-Γιατί ανακοίνωσε τώρα την εκεχειρία των τριών ημερών
Τουλάχιστον 40 νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας