Προχωρά η ίδρυση νέου κόμματος-Διευρύνουν τον κύκλο για να πιάσουν παλμό

Με συγκεκριμένα και προσεχτικά βήματα, συνεχίζεται η πρωτοβουλία για τη δημιουργία του νέου πολιτικού φορέα, που φιλοδοξεί να στεγάσει, όσους βρέθηκαν εκτός ΕΔΕΚ τα τελευταία χρόνια ή και μήνες, είτε γιατί διαγράφηκαν, είτε γιατί αποφάσισαν να αποχωρήσουν, αλλά και άλλων πολιτών από άλλους πολιτικούς χώρους, που ασπάζονται τη Σοσιαλδημοκρατία.

Η όλη προσπάθεια συνεχίστηκε και εντός του Σαββατοκύριακου σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκαν τα επόμενα βήματα, ενώ κλείστηκε νέο ραντεβού για το τέλος της εβδομάδας. Σημειώνεται πως λόγω της απουσίας του Δημήτρη Παπαδάκη στο εξωτερικό, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην τελευταία συνάντηση που έγινε το Σάββατο, συμφωνήθηκε σε αδρές γραμμές, ένα χρονοδιάγραμμα, στη βάση του οποίου θα γίνουν τα επόμενα βήματα, με ορίζοντα τον Ιούνιο, όταν και θα πρέπει να είναι όλα έτοιμα για να παρουσιαστεί μέσα στον Σεπτέμβριο ο νέος πολιτικός φορέας.

Η νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ των προσώπων που ανέλαβαν την πρωτοβουλία, αναμένεται να γίνει σε ποιο ανοικτό κύκλο σε μια προσπάθεια να ακουστούν ιδέες και απόψεις από πρόσωπα που δεν ανήκαν στην ΕΔΕΚ. Υπενθυμίζεται πως μεταξύ των πρωτεργατών της όλης προσπάθειας, είναι ο βουλευτής Λευκωσίας Κωστής Ευσταθίου, που διαγράφηκε από την ΕΔΕΚ, επειδή στις Προεδρικές στήριξε τον Γιώργο Κολοκασίδη, ο Ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης που επίσης διαγράφηκε μετά τα γνωστά γεγονότα σε σχέση με τα χρήματα που ήθελε να δίνει στη κόμμα ο Μαρίνος Σιζόπουλος και ο Γιώργος Βαρνάβα, ο οποίος έθεσε υποψηφιότητα απέναντι από τον Μαρίνο Σιζόπουλο, για την προεδρία του κόμματος, ωστόσο το εκλογικό Συνέδριο δεν έγινε ποτέ, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει.

Στις συναντήσεις συμμετέχουν και άλλα πρώην στελέχη της ΕΔΕΚ, όπως ο τέως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Μιχάλης Τερέπεης, ο οποίος ήταν πρωταγωνιστής στο θέμα του μητρώου, καταγγέλλοντας παραποίηση του από τον Μαρίνο Σιζόπουλο και τους συνεργάτες του και ο Γιάννης Πιερίδης, ο οποίος υπήρξε επίσης εκ των πρωταγωνιστών της Πρωτοβουλίας για τη διάσωση και τη σωτηρία της ΕΔΕΚ.

Αυτά τα στελέχη με την παρουσία και κάποιων άλλων αναμένεται πως θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της νέας προσπάθειας, η οποία όπως υπογραμμίζουν, δεν πρόκειται να είναι απάντηση στην ΕΔΕΚ, αλλά η δημιουργία ενός νέου, σύγχρονου και προοδευτικού πολιτικού φορέα, που θα ασπάζεται τις ιδέες της Σοσιαλδημοκρατίας και θα μπορεί να απορροφήσει πρόσωπα κι από άλλους πολιτικούς χώρους.

Σε αυτό το πλαίσιο η νούμερο ένα προτεραιότητα για τη νέα προσπάθεια, είναι το κόμμα να έχει ξεκάθαρες και τολμηρές θέσεις, σε σχέση με την πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, το οποίο, εξάλλου χαρακτηρίσθηκε από τον Δημήτρη Παπαδάκη, σε συνέντευξη του στον REPORTER, την περασμένη Κυριακή, ως το νούμερο ένα πρόβλημα της σύγχρονης κυπριακής κοινωνίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το επόμενο διάστημα θα δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στα πρόσωπα που θα ενταχθούν στο κόμμα, έτσι ώστε να μην αφήνεται καμία σκιά ως προς το παρελθόν, τα κίνητρα και τις επιδιώξεις τους από την πρόθεση τους να συμμετάσχουν στη νέα προσπάθεια.

Το γεγονός πάντως πως ο μόνος πολιτικός χώρος που αποκλείεται είναι το ΕΛΑΜ, ουσιαστικά αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, να βρουν στέγη στον νέο πολιτικό σχηματισμό και προσωπικότητες που ήταν μέχρι πρόσφατα στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, αφού ήταν υποψήφιοι στις Προεδρικές Εκλογές. Ο Γιώργος Κολοκασιδης, τον οποίο μάλιστα στήριξε ο Κωστής Ευσταθίου αλλά και ο Αχιλλέας Δημητριάδης, ο οποίος προανήγγειλε τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα, είναι δηλαδή εν δυνάμει πρόσωπα που θα χωρούσαν στην όλη προσπάθεια. Δεδομένης μάλιστα της ευαισθησίας και της προσοχής, με την οποία αμφότεροι προσέγγισαν προεκλογικά τα θέματα της διαφθοράς και της διαπλοκής.

Μέχρι στιγμής πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρξε κάποια επίσημη κρούση ή συμφωνία με τα εν λόγω πρόσωπα. Εάν κάτι τέτοιο θα συμβεί, ενδεχομένως να είναι μετά τις γιορτές του Πάσχα, όταν θα υπάρξει και μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα σε σχέση με το τι θα περιλαμβάνει το πλαίσιο θέσεων και αρχών του νέου κόμματος.

Δειτε Επισης

Στο ψευδοκράτος τη Δεύτερα ο Ερντογάν, σύμφωνα με τα τουρκοκυπριακά Μέσα
Ενημερώθηκε για τις έρευνες για στημένα ο ΠτΔ-Ενισχύει την Επ. Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού
Θέματα των επιτροπών της ενόψει και ευρωεκλογών ανέλυσε η Σταύρου
Καμία αναφορά σε Κύπρο και αν. Μεσόγειο στο ανακοινωθέν του ΣΕΑ στην Τουρκία
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ μπορεί να δώσει απτά κίνητρα σε όλους στο Κυπριακό
Σ. Στεφάνου: Μεσόγειος και Μ. Ανατολή απαλλαγμένες από όπλα μαζικής καταστροφής
Σε διαθεσιμότητα Κύπριος Βουλευτής του βόρειου Λονδίνου-Καταγγελία για ανάρμοστη συμπεριφορά
Σε μαζική συμμετοχή καλούν οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές ένα χρόνο πριν τις εκλογές
Ανέλυσε το όραμα του για αξιοποίηση του ΦΑ ο Παπαναστασίου-Στην εξίσωση και η λύση του Κυπριακού
Για προώθηση έργων υποδομής συζήτησαν ο ΠτΔ και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου